Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Τα παραλειπόμενα απο την χθεσινή κατάληψη του ΙΚΑ Φιλιατρών.

Χθες το βράδυ μετά την ανάρτηση που έκανε το Φιλιατρά News με την κατάληψη του ΙΚΑ Φιλιατρών από πολίτες, Δημοτική αρχή, και φορείς της πόλης, σας υποσχεθήκαμε ότι σήμερα το απόγευμα, θα σας δώσουμε τα παραλειπόμενα από την όλη αυτή ενέργεια.
Πιστέψτε μας ότι αυτά έχουν μεγαλύτερη ουσία καθότι οι αλήθειες λέγονται κάτω από ισχυρές πιέσεις.

Το ίδιο έπαθε και ο Περιφερειακός διοικητής του ΙΚΑ από την Τρίπολη Κος Αναστάσιος Καλαμαράς.
Ενω άκουσε όσα δεν άκουσε στην ζωή του .........

από πολίτες και ασφαλισμένους, προσπαθώντας να αμυνθεί -ατυχώς θα πούμε εμείς- είπε ότι ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ από την μία υπηρεσία του ΙΚΑ στην άλλη διότι κανείς δεν το δέχεται, και προκειμένου να το αποφύγουν, πάνε και τρέχουν στους βουλευτές. Προφανώς εννοούσε με αυτά τα λόγια ότι οι βουλευτές παρεμβαίνουν ώστε να μην γίνει η μετάθεση.
ΕΜΕΙΣ θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι αυτό που είπε ο περιφερειακός διοικητής του ΙΚΑ απο την Τρίπολη Κος Αναστάσιος Καλαμαράς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ και το είπε πάνω στην άμυνα του από τα όσα άκουσε από τους πολίτες και τους ασφαλισμένους που του τα "έψαλαν" για την ελλειπή στελέχωση του Υποκαταστήματος Φιλιατρών.

Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέει ο Περιφερειακός διοικητής του ΙΚΑ κος Αναστάσιος Καλαμαράς και ότι δεν μπορεί για τον Χ, Ψ, Ω λόγο να μεταθέσει υπαλλήλους, ΓΙΑΤΙ δεν εφαρμόζει τον Δημοσιουπαλληλικό κώδικα (άρθρο 66 Μεταθέσεις)??????

Πάντως εμείς που σε σύντομη συνομιλία μας με τον Κο Καλαμαρά του είπαμε ότι είναι απαράδεκτο η διοίκηση να λαμβάνει αυτήν την ακατανόητη απόφαση θέλοντας να κλείσει το ΙΚΑ μιας πόλης η οποία πληθυσμιακά είναι η δεύτερη στον νομό αφήνοντας ανοικτά άλλα υποκαταστήματα στα οποία και επάρκεια προσωπικού υπάρχει, και πολλές φορές κάθονται και χαζολογάνε.
Τον ρωτήσαμε αν ξέρει το πληθυσμιακό μέγεθος των Φιλιατρών και μας δήλωσε πλήρη άγνοια.
Αλήθεια τώρα. Ως περιφερειακός διοικητής με έδρα την Τρίπολη, δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ -έστω και την Ελάχιστη- στην λήψη αυτής της αδιανόητης απόφασης να υποβαθμίσουν και να κλείσουν το ΙΚΑ Φιλιατρών??????

Ο κόσμος Κε Καλαμαρά διαμαρτυρήθηκε, ΟΧΙ για να κλείσει το ΙΚΑ γιατί δεν τους εξυπηρετούσε. ΑΠΕΝΑΤΙΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ. Διαμαρτυρήθηκε πλειστάκις διότι λόγω της έλλειψης προσωπικού, δεν μπορούν να διευθετηθούν υποθέσεις τους ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΝΙΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ -τον κο Σαπέρα- ο οποίος είτε γιατί θέλει να πάρει την άδεια του -έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει-, είτε αρρώστησε -γιατί αν δεν το γνωρίζεται είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ-, δεν μπορεί να υπογράψει, άρα μένουν οι υποθέσεις πίσω.

Το ΙΚΑ Φιλιατρών Κε Καλαμαρά, μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά. Αρκεί να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό. Σαν περιφερειακός διοικητής ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ????????
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΟΧΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.