Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Έκλεισε η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πύργου

Η αποχώρηση ενός γιατρού από το δυναμικό της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας οδήγησε στο να μπει λουκέτο…σε ένα από τα ζωτικότερα τμήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει κατεβάσει ρολά εξαιτίας της αδυναμίας του υπάρχοντος προσωπικού να παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.
Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ήδη ξεκινήσει ενέργειες για την ενίσχυση με ιατρούς της μονάδος αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Για το θέμα αυτό χθες είχε συνάντηση με τον Διοικητή ........

του Νοσοκομείου Πύργου Διονύσιο Τριβιζά και τον Διευθυντή της ΜΕΘ κ Χρήστο Χριστόπουλο ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος έχει ενημερώσει από την Παρασκευή που πέρασε την Υπουργό Υγείας κ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Αποχώρησε μια γιατρός που ήταν μαζί μας ως επιστημονικός συνεργάτης και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν στη ΜΕΘ σωστά. Έχουμε απομείνει εγώ ως διευθυντής, ένας επιμελητής Α και ένας επιμελητής Β. Δεν υπάρχει ασφαλής λειτουργία με τον διευθυντή και έναν γιατρό, όταν κάθε γιατρός μετά από εφημερία πρέπει να πάρει το ρεπό του. Έχω ήδη αποστείλει τις αναφορές μου προς το υπουργείο.

Σε ότι αφορά το προσωπικό, αν μας δώσουν πέντε νοσηλευτές και έρθουν και οι γιατροί που περιμένουμε, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και πέμπτη κλίνη στη ΜΕΘ. (13 νοσηλευτές + προϊστάμενος + υπεύθυνος σήμερα). Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης μιας γιατρού (2 έως 4 μήνες) ενώ για την κρίση ενός ακόμα γιατρού, έχουν σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα στους εισηγητές της αρμόδιας επιτροπής χωρίς να έχει γίνει ακόμα κάτι», τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της μονάδος κ Χρήστος Χριστόπουλος.

Το ζήτημα είναι ότι όσο δεν βρίσκεται λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα παραμένει ανενεργές ένα από τα σημαντικότερα τμήματα του νοσοκομείου Πύργου που φιλοξενεί τα ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά.
Γίνεται αντιληπτό λοιπόν πως η συνέχιση της κατάστασης αυτής θέτει σε κίνδυνο της διασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υγείας σε ανθρώπους που άμεσα τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η ζωή τους.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.