Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Γιώργος Παπανδρέου: «Δε θα αλλάξει η φορολογία των αγροτών»

«Βασική προτεραιότητα είναι η αύξηση των συντάξεων στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο αγρότη και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών».

Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αλλάξει την φορολογία των αγροτών παρείχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα, ενώ δεσμεύτηκε για βελτίωση της ασφαλιστικής κάλυψης των αγροτών και αύξηση των συντάξεων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην περιοχή της Θεσσαλίας και τόνισε ότι ο κάμπος βιώνει εδώ και έξι χρόνια την απουσία της κυβέρνησης και στο διάστημα αυτό ο νομός της Λάρισας μετατράπηκε σε φθίνουσα περιοχή.

Ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει την φορολογία των αγροτών και ..........

κατηγόρησε τη ΝΔ για καπηλεία όταν υποστηρίζει το αντίθετο.

Ανέφερε επίσης ότι στη Λάρισα υπάρχουν δεκάδες μικρομεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο από την έλλειψη ρευστότητας και την ασφυξία της αγοράς, λόγω της έκρηξης των ακάλυπτων επιταγών.

Για τις συντάξεις των αγροτών, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα είναι η αύξηση τους στα 550 ευρώ για τον μεμονωμένο αγρότη και στα 950 ευρώ για το ζευγάρι των αγροτών.

Η βασική σύνταξη ,τόνισε, θα βελτιωθεί, ενώ όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα συνταξιοδοτούνται με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και οι αγρότες θα συνταξιοδοτούνται στο 60ο έτος, όπως συμβαίνει και στα άλλα ταμεία.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.