Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση

«Πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση» απέστειλαν οι Ελληνες ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές, εκτίμησε ο νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος, σημειώνοντας ιδιαίτερα το γεγονός της πρωτοφανούς -όπως την χαρακτήρισε- αποχής και καλώντας τον πολιτικό κόσμο να προβληματιστεί από τη στάση αυτή των ψηφοφόρων.

Αναφερόμενος στο τεχνικό μέρος της διαδικασίας των εκλογών στο νομό μας, ο νομάρχης δήλωσε ότι αυτή διεξήχθη με άψογο τρόπο.
Αναλυτικά, ο Δ. Δράκος σημείωσε: «Η εκλογική διαδικασία στη Μεσσηνία διεξήχθη κατά έναν άψογο τρόπο και ως προς την οργάνωση, αλλά και ως προς τη συλλογή και την έκδοση των αποτελεσμάτων, κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε.

Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, έτσι όπως φαίνεται να διαμορφώνονται αυτή την ώρα, στις 11 τη νύχτα, είναι ότι αποστέλλουν πολλαπλά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.
Και θεωρώ ότι τα μηνύματα αυτά θα αναλυθούν εύστοχα, βαθύτατα, εμπεριστατωμένα απ’ όλους τους πολιτικούς οργανισμούς.
Επίσης θεωρώ ότι από αυτή την ανάλυση θα εξαχθούν, θα προκύψουν σοβαρά και .........

απαραίτητα συμπεράσματα, προκειμένου να ενσωματωθούν στις πολιτικές που είναι ανάγκη να εφαρμοστούν στην πατρίδα μας, στο άμεσο μέλλον.
Αξιον ιδιαίτερης ανάλυσης και προσοχής είναι το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ποσοστό της αποχής.
Αν αναλογιστούμε ότι 1 στους 2 Ελληνες δεν προσήλθε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, το ύψιστο δημοκρατικό του δικαίωμα, αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά σημαντικό, το οποίο δεν πρέπει να μείνει σε καμία περίπτωση έτσι. Θέλω να πιστεύω ότι με τις κινήσεις που θα κάνει σύμπας ο πολιτικός κόσμος θα φέρει τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική και στα δημόσια πράγματα και ότι αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη και τελευταία φορά».

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.