Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - Σήμερα η πρόβα τζενεράλε του ΥΠΕΣ. Τις τελευταίες λεπτομέρειες διευθετούν οι νομαρχίες

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται το υπουργείο Εσωτερικών και οι υπηρεσίες των νομαρχιών όλης της χώρας για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Με στόχο την άρτια οργάνωση, την ενημέρωση των πολιτών και την άμεση αποστολή των αποτελεσμάτων στο ΥΠΕΣ, οι νομαρχίες πραγματοποιούν τις τελικές γενικές δοκιμές, διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες και έχουν ήδη ξεκινήσει να αποστέλλουν τους σάκους με το απαραίτητο υλικό στα εκλογικά κέντρα της χώρας.

Μέσα από την ιστοσελίδα της αυτοδιοίκησης gr μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε από το ευρετήριο των ΟΤΑ και το link του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την ημέρα των εκλογών και να μάθετε πού ψηφίζετε.

Πρόβα τζενεράλε στο ΥΠΕΣ ............

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής, το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωεκλογών της Κυρίακής, σε πραγματικές συνθήκες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα κυλήσουν ομαλά κατά την διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης και την διαδικασία αποστολής των αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι με τρεις τρόπους μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία των ευρωεκλογών οι ενδιαφερόμενοι πολίτες. Μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1500, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και μέσω της ιντερνετικής πύλης «Ερμής».

Φέτος, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ένα νέο πιλοτικό σύστημα εναλλακτικής συλλογής και αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων στη Β' Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, σε 502 εκλογικά τμήματα. Το νέο αυτό σύστημα, που φέρει τα αρχικά SRT, θα λειτουργεί μέσω ενός τύπου κινητού τηλέφωνου με ειδικό πρόγραμμα από το οποίο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, με ειδικούς κωδικούς, θα μεταδίδουν τα αποτελέσματα προς το υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα, θα λειτουργεί και το παραδοσιακό πρόγραμμα που γίνεται μέσω τηλεγραφημάτων.

Για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους 9.866.913, συν 36.758 Ελληνες που θα ψηφίσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι κομματικοί συνδυασμοί είναι 27 με 513 υποψήφιους, ενώ τα εκλογικά τμήματα είναι 20.435 συν 97 του εξωτερικού.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται φέτος ανά 15 λεπτά έναντι 30 λεπτών που συνέβαινε σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες στις 7 μ.μ., την Κυριακή, στο επόμενο τρίωρο θα έχει βγει το 15% των αποτελεσμάτων, βάση η οποία, όπως, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της Singular Logic, είναι ισχυρή για την ένδειξη του συνολικού αποτελέσματος.
Μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr)μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου και συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα (www.ypes.gr/services/eea/eea.htm) να βρείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε.

Για τα εκλογικά κέντρα στα Φιλιατρά πατήστε εδώ

Για τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα στον Νομό Μεσσηνίας κατεβάστε τον πλήρη κατάλογο τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.