Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

“Χειρόφρενο” στις φθηνές εκδρομές για την Αθήνα από το μονομελές πρωτοδικείο

Σταμάτησαν από χθες οι ημερήσιες φθηνές εκδρομές των τουριστικών λεωφορείων για την Αθήνα, καθώς έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που συζητήθηκε στις 7 Μαΐου.

Με την απόφαση - που εκδόθηκε την Τρίτη και ανακοινώθηκε χθες στους ενδιαφερόμενους - απαγορεύτηκε προσωρινά στους τουριστικούς πράκτορες να εκτελούν τη λεωφορειακή γραμμή.
Η κοινοποίησή της έγινε μια ημέρα μετά την αναβολή συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι τουριστικοί πράκτορες κατά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για την απαγόρευση των εκδρομών και τη μεταφορά μαθητών με πράσινα λεωφορεία.
Οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων της Καλαμάτας Βασίλης Τριγκιλίδας και Δημήτρης Κατσίρης που είχαν λεωφορεία στη συγκεκριμένη γραμμή είπαν στην “Ε” πως είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να συνεχιστεί η γραμμή που σταμάτησε από χθες.

Ο προϊστάμενος του γραφείου κίνησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ......

Γιώργος Πετρουλάκης δήλωσε στην “Ε” την ικανοποίηση της εταιρείας για την απόφαση.
“Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε, με τα νομικά μέσα που προβλέπει η δικαιοσύνη, αυτή την απόφαση”, λέει στην “Ε” ο Βασίλης Τριγκιλίδας.
Και προσθέτει: “Εμείς περιμένουμε να μας δικαιώσει το ελληνικό δικαστήριο στην συζήτηση προσωρινής διαταγής στις 19 Ιουνίου για τις παράνομες εκδρομές και την παράνομη μεταφορά μαθητών που κάνει το ΚΤΕΛ με τα πράσινα λεωφορεία.

Εμείς υποστηρίζουμε ότι κανονικά πρέπει να ιδρύσει ανεξάρτητη μεταφορική εταιρεία και περιμένουμε να δικαιωθούμε από το δικαστήριο.
Περιμένουμε επίσης τη συζήτηση της αγωγής στις 3 Δεκεμβρίου που έχουμε καταθέσει για την ακύρωση του καταστατικού τού Υπεραστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. και την σύστασή του εκ νέου, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο”.

Ο Δημήτρης Κατσίρης είπε ότι από χθες σταμάτησαν τα δρομολόγια για την Αθήνα αλλά θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: “Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ξεκάθαρη για τις ανοιχτές γραμμές και εμείς λειτουργούσαμε σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με την απόφαση του δικαστηρίου το ΚΤΕΛ διατηρεί το μονοπώλιο και γι’ αυτό θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Μας σταμάτησαν κι ας μην ήταν συγκοινωνία το δρομολόγιο για την Αθήνα και τώρα περιμένουμε μια καλή απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση”.

Για απόλυτη δικαίωση κάνει λόγο ο προϊστάμενος του γραφείου κίνησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Α.Ε. και τονίζει ότι η εταιρεία είχε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη για το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Χθες (σ.σ. προχθές) βγήκε η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε καταθέσει κατά των τουριστικών πρακτόρων, η οποία είναι ξεκάθαρη και δικαιώνει απόλυτα το ΚΤΕΛ. Οπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν, είχαμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”

Πηγή: Ελευθερία

3 σχόλια:

  1. Πρέπει να μπουν και άλλοι παίκτες στην αγορά.
    Να μην υπάρχει μόνο το ΚΤΕΛ.
    Να έχει ο κόσμος επιλογές για τον τρόπο που θα ταξιδέψει.
    Γιατί σώνει και καλά θα πρέπει να πηγαίνει με το ΚΤΕΛ???
    Στο κάτω κάτω αν η επιχείρηση των ΚΤΕΛ δεν μπορεί να αντέξει με τους υπόλοιπους παίκτες τον ανταγωνισμό ας κλείσει.
    Με το ζόρι πρέπει αν κρατηθούν στην αγορά?
    Εύχομαι να δικαιωθούν οι τουριστικοί πράκτορες.
    ΚΑΤΩ τα μονοπώλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτοφανής απόφαση.
    Ωραία δικαιοσύνη έχουμε. Να θέλει τα μονοπώλια για ορισμενους.
    Ευτυχώς που υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και θα αποδώσει δικαιοσύνη.
    Η Ευρώπη απεχθάνεται τα μονοπώλια.

    Για μια ακόμα φορά η Ελληνική δικαιοσύνη θα ξεφτιλιστεί. θα μου πείτε για πρώτη φορά θα γίνει; Διαρκώς ξεφτιλίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.