Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Καταγγελία για την θέση του παλετοποιητή της Τριφυλίας.

Λάβαμε ένα περίεργο E-mail από ένα γειτονικό Blog (Το Bάλτα Τριφυλίας) στο οποίο γίνεται λόγος για "πραξικοπηματική" επιλογή χώρου για την τοποθέτηση του μπαλοποιητή της Τριφυλίας σε μέρος έξω από την Βάλτα μόνο από τον Δήμο Φιλιατρών.

Στο κείμενο γίνεται ευθεία επίθεση στον Δήμο Φιλιατρών και κατ' επέκτασιν στον Δήμαρχο Φιλιατρών Άλκη Ξύγκα και μάλιστα με βαρύτατο για τον κο Δήμαρχο χαρακτηρισμό περί "πραξικοπήματος"(!!!!!).
Παράλληλα το κείμενο ρίχνει όλο το ανάθεμα στον Δήμο Φιλιατρών και "βγάζει λάδι" τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων Σταύρο Καλοφωλιά.

Το κείμενο που μας ήρθε λοιπόν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το εξής:......
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Βάλτας καθώς εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας ενημερώθηκαν πως ‘’πραξικοπηματικά’’ ο Δήμος Φιλιατρών, στα πλαίσια της αναζήτησης του χώρου τοποθέτησης του μπαλοποιητή για τα σκουπίδια της Τριφυλίας, επέλεξε ως κατάλληλο χώρο την θέση Καστράκι ακριβώς έξω από την Βάλτα, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον Δήμο Γαργαλιάνων.

Η θέση αυτή βρίσκεται στα όρια των δυο Δήμων, 1,5 χλμ από την Βάλτα διπλά στις πηγές από τις οποίες υδροδοτείται το χωρίο και αποτελεί κομμάτι του δάσους της Ευαγγελίστριας. Το δάσος της Ευαγγελίστριας πρόκειται για το μοναδικό που έχει απομείνει στην περιοχή και είναι κατάφυτο από βελανιδιές πουρνάρια και πλατάνια και το οποίο οι κάτοικοι του χωριού προσέχουν ως κόρη οφθαλμού.
Εντός του δάσους βρίσκεται ο Ναός της Ευαγγελίστριας απομεινάρι Μονής που υπήρξε στο σημείο κατά τους Βυζαντινούς χρόνους και την Τουρκοκρατία και παλιά βρύση η οποία έχει κατασκευαστεί από τους Φράγκους. Σε χάραγμα της βρύσης υπήρχε η επιγραφή: Την βρύση αυτή έφτιαξε ο Εράρδος Ντ' Ανού αφέντης της Αρκαδιάς για να πίνουν νερό τα χωριά: Φιλιατρά, Έρμακας (Αρμακάδια), Μώραινα, Λέκυτα, Χρυσόβιτσα και Βάλτα.

Το 1715 έχουμε επαναφορά της Τουρκοκρατίας και με τη χρονολογία αυτή χαραγμένη στη βρύση της Βαγγελίστρας υπάρχουν τα λόγια: "Οι Τούρκοι γκρέμισαν τον Έρμακα, τη Μονή και τα ανάκτορα Πασσαβά. Θεοτόκε σώσε μας". Το δάσος διασχίζει ποτάμι το οποίο καταλήγει στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών και το οποίο είναι προσβάσιμο, με πανέμορφους καταρράκτες και λίμνες που δημιουργούνται από το τρεχούμενο νερό. Παράλληλα με το ποτάμι διασχίζει το δάσος και το παλιό μονοπάτι το οποίο χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Βάλτας και της γύρω περιοχής ως πέρασμα για να φτάσουν στα Φιλιατρά. Στον απέναντι λόφο που ονομάζεται Καστράκι έχουν ανακαλυφθεί ίχνη προϊστορικού οικισμού και ένας τύμβος με κιβωτιόσχημους τάφους που δεν έχει ακόμα ανασκαφεί.
Επίσης υπάρχουν τα ερείπια ανακτόρου που το κατοικούσε η Helena De Bruyeres ή επονομαζόμενη "Κυρά της Μώραινας", γυναίκα του βαρόνου της Αρκαδιάς Εράδου, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε έτσι η ευρύτερη περιοχή.

Έτσι όπως ήταν φυσικό η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση των κατοίκων η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου στις 10 π.μ. στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου και στην οποία έγινε ενημέρωση των κατοίκων και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα. Από την πλευρά του Δήμου Γαργαλιάνων παρευρέθησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Γκόνης και Μιχάλης Αποστολόπουλος οι οποίοι αφού ενημέρωσαν τους κατοίκους για την εξέλιξη αυτή εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Αποστολόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του Δήμου Γαργαλιάνων έχει ασχοληθεί με το θέμα του μπαλοποιητή, η επιλογή του σημείου από το Δήμο Φιλιατρών ήταν έκπληξη για τον Δήμο Γαργαλιάνων και ότι έχουν ενημερωθεί μόνο προφορικά χωρίς να έχει γίνει ακόμα επίσημη ενημέρωση.

Ακόμα δήλωσε πως αρχικά είχε συμφωνηθεί η τοποθέτηση του μπαλοποιητή στα όρια των δυο Δήμων ανάμεσα στα χωριά Μουζάκι και Χριστιάνους. Η συγκεκριμένη θέση πληρούσε όλα τα κριτήρια και βρισκόταν μακριά από κατοικημένη περιοχή. Όμως ύστερα από ένσταση του κου Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος στα πλαίσια της επένδυσης που πραγματοποιεί με την δημιουργία των ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή μας κατέχει αμπελώνες σε κοντινή απόσταση στο σημείο αυτό και σκοπεύει να δημιουργήσει παραδοσιακό οινοποιείο, αναζητήθηκε νέος τόπος.

Η δεύτερη επιλογή ήταν σημείο πάλι ανάμεσα στα δυο χωριά αλλά νοτιότερα του πρώτου σημείου και παρότι πληρούσε όλα τα κριτήρια δεν δόθηκε τελικά άδεια από το δασαρχείο καθώς είχε πληγεί από την φωτιά του 2007 και έχει κηρυχθεί αναδασωτέο χωρίς ναι υπάρχει τρόπος αποχαρακτηρισμού του.
Εκτός από την ένσταση τους για το συγκεκριμένο σημείο οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και ως προς το γεγονός της κυκλοφοριακής συμφόρησης που θα δημιουργηθεί λόγω της κίνησης των απορριμματοφόρων στα όρια του δημοτικού διαμερίσματος της Βάλτας, τη στιγμή μάλιστα που οι δρόμοι που οδηγούν σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, καθώς και των οσμών που θα αναδύονται από την εγκατάσταση.

Παρόλα αυτά στα πλαίσια του κοινού καλού και αναγνωρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας μονάδας πρότειναν εναλλακτικές τοποθεσίες εντός των ορίων του δημοτικού διαμερίσματος στις οποίες δεν θα υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χαράλαμπος Πανταζής την Τρίτη αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο ο δασάρχης και πως έχει γίνει ενημέρωση για το θέμα διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Greenpeace αντιπρόσωποι της οποίας αναμένονται στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα.

Σε καμία περίπτωση οι κάτοικοι του χωριού δεν θα ανεχτούν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας τους και την καταστροφή ιστορικών μνημείων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για επόμενες κινητοποιήσεις.
Σχόλιο του Φιλιατρά News

Όπως είναι γνωστό, ο Μπαλοποιητής της Τριφυλίας για την 4η σκουπιδοενότητα της Μεσσηνίας θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σημείο ανάμεσα στους δυο γειτονικούς Δήμους (Φιλιατρών και Γαργαλιάνων) για την μπαλοποίηση των απορριμάτων ενώ η εναπόθεση τους θα γίνεται ανάμεσα στους Δήμους Κυπαρισσίας και Αυλώνα και για την ακρίβεια στην θέση Θέση Αλιμάκι.
Αυτά έχουν ΡΗΤΩΣ συμφωνηθεί σε σειρά συσκέψεων των Δημάρχων της Τριφυλίας με τον περιφερειάρχη.

Απ΄ότι έχει επισήμως ανακοινωθεί για την θέση του μπαλοποιητή έχουν υπάρξει κάποια μέρη που είτε για τον ένα λόγο είτε για τον άλλον δεν πληρούν τις απαραίτητες πρϋποθέσεις.
Η τελευταία επιλογή του χώρου μάλιστα κρίθηκε ακατάλληλη διότι τμήμα της περιοχής που επιλέχθηκε τελευταίο έχει χαρακτηριστεί αναδασοτέο, και όπως πολύ σωστά αναφέρει το κείμενο είναι πάρα μ πάρα πολυ δύσκολος ο αποχαρακτηρισμός του. Οπότε εκ τω πραγμάτων απορρίπτεται η θέση αυτή.

Όσο για τα καταγγελλόμενα από το γειτονικό blog θεωρούμε ότι -ΑΝ και το τονίζουμε ΑΝ- έχει ειπωθεί αυτή η θέση, αυτό έχει γίνει μετά από συζήτηση με τον Δήμο Γαργαλιάνων και το θεωρούμε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΙΘΑΝΟ να μην έχει λάβει γνώση ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς.

Δεν λέμε ότι πρέπει να τοποθετηθεί εκεί ο μπαλοποιητής. Απεναντίας μάλιστα. Τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν δεν συμμεριζόμαστε.
Εμείς θα θέσουμε το θέμα στον Δήμαρχο Φιλιατρών Κο Ξύγκα και θα σας έχουμε ρεπορτάζ από τα καταγγελλόμενα του γειτονικού Blog.

UPDATE 21/4/2009 ΩΡΑ 14:51

Η απάντηση - Διάψευση του Δημάρχου Φιλιατρών για το θέμα


10 σχόλια:

  1. Επειδή πιστεύω ότι τα θέματα πρέπει να τα προσεγγίζουμε αντικειμενικά πιστεύω ότι ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ θα πρέπει να υπάρξει απόφαση η οποία δεν θα θίγει το γειτονικό χωριό της Βάλτας.
    Τόσοι χώροι υπάρχουν, δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να βρεθεί κάποιος που να μην υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων από την δυσοσμία η οποία αναγκαστικά θα υπάρχει.
    Ολα αυτά με την επιφύλαξη ότι αληθεύουν τα δημοσιεύματα.
    Βέβαια μου κάνει εντύπωση που ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων ως άμεσα εμπλεκόμενος δεν επικοινώνησε με τον Άλκη για την διευθέτηση του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ... ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ... Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ... ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΧΙ!!! ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ φοβάμαι φίλε μου ότι η παραπληροφόρηση στην Βάλτα πήρε διαστάσεις ... Ας μην πω καλύτερα.

    Όσο για τον χαρακτηρισμό "πραξικοπηματικά" που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Δήμου Φιλιατρών και κατ' επέκτασιν του Δημάρχουν Φιλιατρών Κου Άλκη Ξύγκα δεν ξέρω αν υπάρξουν νομικές κυρώσεις. Αυτό είναι πιο αρμόδιος να το απαντήσει ο ίδιος ο Δήμαρχος.

    Θα υπάρξει απάντηση από τον ίδιο τον Δήμαρχο για το κείμενο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους κατοίκους της Βάλτας αυτή τη στιγμή δεν τους ενδιαφέρει ποιός είναι δήμαρχος Γαργαλιάνων ή Φιλιατρών, ή ποιό κόμμα αντιπροσωπέυουν! Τους ενδιαφέρει να μην παίζονται παιχνίδια στην πλάτη τους! Δεν ξερουμε για την παραπληροφοριση στην Βάλτα αλλα στα Φιλιατρα καλά κρατεί... ποσο μαλλον οταν ο Δήμαρχος έχει αποκτίσει όπως φαίνεται και γραφείο τύπου...
    Κάποιοι μάλλον ξεχνούν τι σημαίνει ο όρος blogger και τι δημοσιογράφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη και υγιή την κάθε αντίδραση οπουδήποτε απέναντι στην υποβάθμιση της ζωής του. Αυτό για μένα είναι θέμα αρχής.
    Ομως δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά στην όλη διαδικασία που δημοσιεύει το φιλικό και σοβαρότατο blog της Βάλτας.
    Αναφέρει ο φίλος ... Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ... Η επίσημη θέση ΠΟΙΩΝ??? και ανακοινώθηκε από ΠΟΙΟΥΣ??? Και αφού είναι επίσημη θα πρέπει να υποστηρίζεται από κάποιο επίσημο έγγραφο, υπάρχει κάτι τέτοιο???
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ... Είναι σίγουρο αυτό??? Μήπως πρέπει να ελεγχθεί η αξιοπιστία των καταγγελόντων της επιτροπής.
    Πέρα από τα διαδικαστικά, θεωρώ ότι ο αγώνας σας για καθαρό περιβάλλον είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε... πέταξες χοντροειδέστατη μαλακία με αυτό που είπες.
    Η παραπληροφόρηση δεν υπάρχει στα Φιλιατρά. Υπάρχει στην Βάλτα όπως ευκρινώς αναγράφεται στο κείμενο.
    Βγάλε τις τσίμπλες από τα μάτια σου και διάβασε το.

    Οσο για το γραφείο τύπου που έγραψες...
    Ελπίζω να αντιλήφθηκες έστω και αργά) ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΓΡΑΨΕΣ.... Αλλα δεν φοράς φαίνεται παντελόνια να υποστηρίξει την άποψη σου ΕΠΩΝΥΜΑ.
    Κρύβεσαι πίσω από το ανώνυμος.
    Τώρα να δω κατά πόσον φοράς παντελόνια ή όχι.

    Το Φιλιατρά News δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ΠΟΤΕ γραφείο τύπου κανενός.
    Αύριο θα έχω απαντήσεις από τον Δήμαρχο για το θέμα και θα αναρτηθούν εδώ στο Φιλιατρά News ως ρεπορτάζ φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φιλε μου μην χανεις την ψυχραιμια σου και βριζεις... δεν νομιζω να σε έβρισε κανενας... οσον αφορα το ποιος ηταν παρων απο το δημοτικο συμβουλιο Γαργαλιανων στη συνελευση και διαβεβαιωσε ολα οσα αναγραφονται φαινεται καθαρα στο κειμενο. τον δημαρχο Φιλιατρων επισκευθηκε ο προεδρος του τοπικου συμβουλιου και του δηλωθηκε πως η αποφαση εχει παρθει. το κειμενο που αναρτησαμε ηταν ακριβως οτι ακουστηκε στο συμβουλιο του χωριου. δεν εχουμε κανενα ενδιαφερον να αντιπαρατεθουμε με κανεναν στα καλα καθουμενα και δεν νομιζω πως εχει κανενας το δικαιωμα να μας απαγορευσει την αντιδραση και την εκφραση της αποψης μας. αν οι κατοικοι του χωριου παραπληροφορηθηκαν απο καποιους αυτο είναι αλλο θεμα. απο την αρχη παντως κανενας δεν πιστεψε πως ο δημος Γαργαλιανων δεν γνωριζε το θεμα... μεχρι εκει μας κοβει εμας των χωριατων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου με ξέρεις και σε ξέρω.
    Τα άκουσε γιατί έγραψε ότι το Φιλιατρά news είναι το γραφείο Τυπου του Δημάρχου.
    Αλλα δεν είχε τα κότσια να το πει όπως εσύ. Το είπε ανώνυμα.
    Τωρα να δω αν φοράει παντελόνια ο τύπος να τα πει όπως εσύ.
    Γι αυτό του τα έχωσα.
    Ήταν έμμεσος υπαινιγμός για το Φιλιατρά news αυτό που έγραψε.
    Και δεν νομίζω ότι το blog αυτό έχει δώσει τέτοια δικαιώματα.

    Οσο για το θεμα τώρα. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΑ.
    Είπα ότι αμφισβητώ ότι ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων δεν έχει ιδέα απο το θέμα.
    ΑΝ και το τονίζω ΑΝ εχει ειπωθεί αυτή η θέση ΣΙΓΟΥΡΑ εχει συμφωνηθεί με τον Καλοφωλιά.
    Αλλα επειδή σε επικοινωνία μου με τον Δήμαρχο Φιλιατρών κάτι μου είπε, αύριο θα έχω συνάντηση μαζί του για το θέμα και θα μάθω. Φυσικά θα κάνω ρεπορτάζ και θα το παρουσιάσω.

    ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είπε ότι δεν έχετε δικαίωμα να αντιδράσετε. προς θεού.
    Απλά ο Χαρακτηρισμός "πραξικόπημα" ήταν κάπως.... Πως να το κάνουμε???

    Και κάτι ακόμα. ΟΥΤΕ ΕΓΩ Ουτε φυσικά το blog αποδέχεται τον όρο "χωριάτες".
    Έχετε κάθε δικαίωμα να εκφράσετε την άποψη σας, Κάθε δικαίωμα να εναντιωθείτε.
    Το Φιλιατρά news να ξέρετε εκεί στην Βάλτα ότι θα φιλοξενήσει ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ υπάρχει στο χωρίο και ότι υπάρχει προς δημοσίευση.
    Με ελεύθερο βήμα να γράψετε την άποψη σας.

    Στην ανάρτηση κράτησα αποστάσεις παραθέτοντας το τι έχει συμφωνηθεί μέχρι τώρα απο πλευράς Δημάρχων Τριφυλίας και περιφερειάρχη.
    Δεν είπα πουθενά ότι πρέπει να μπέι ο Μπαλοποιητής στην βάλτα.
    Είπα ότι είναι να τοποθετηθεί σε χώρο ανάμεσα στο Δήμο Φιλιατρών και τον Δήμο Γαργαλιάνων. και η εναπόθεση στο Αλιμάκι της Κυπαρισσίας. ΑΥΤΟ είπα.

    Ασε και θα δούμε αύριο τι έχει γίνει. Πάντως αν εχει γίνει και έχει ειπωθεί κάτι, ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ και ο Καλοφωλιάς.
    Αύριο το μεσημέρι τα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παντως εντυπωσε μου προκαλεσε το γεγονος πως στο BEST πριν τις δηλωσεις του Δημαρχου Φιλιατρων ειπωθηκε απο την δημοσιογραφο πως δεν υπαρχουν αντιδρασεις... αυτη τη στιγμη το χωριο βραζει... σημερα θα μεταβει επιτροπη κατοικων στον Δημαρχο Γαργαλιανων για εξηγησεις... η Δημοτικη αρχη Γαργαλιανων σκοπιμα θελησε να μας παραπλανησει αποστελοντας μαλιστα και 2 δημοτικους συμβουλους της ο ενας εξ αυτων με καταγωγη απο τη Βαλτα... οι κατοικοι πιστευουν πως ηταν προσχεδιασμενο και απο τους 2 Δημαρχους για να θολωσουν τα νερα. θα χαρουμε πολυ αν ο Δημαρχος Φιλιατρων παρει θεση και επανεξετασει το θεμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συναντήθηκα πριν λίγη ώρα με τον Δήμαρχο Φιλιατρών Κο Άλκη Ξύγκα και μου έδωσε συνέντευξη την οποία θα ακούσετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Φιλιατρά News.
    Υπομονή και θα ακούσετε τι είπε ο Δήμαρχος για το όλο θέμα.

    Και ένα μήνυμα για όσους θελήσουν να παίξουν με την αξιοπιστία του Φιλιατρά news.
    Όσοι προσπαθούν να μειώσουν την αξιοπιστία του Φιλιατρά Νews το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γίνουν γραφικοί.
    Το Φιλιατρά news από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο διαδίκτυο δημοσιεύει ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα με εγκυρότητα και αξιοπιστία.
    Για όσους στραβώνουν με την επιτυχία που έχει ο διαδικτυακός αυτός τόπος υπάρχει και το ξυδάκι.
    1 ποτήρι πρωί - Μεσημέρι - Βράδυ, πρίν αλλά και μετά φαγητού, θα τους κάνει καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.