Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Χαμηλότερες τιμές για κλήσεις περιαγωγής

Από την 1η Ιουλίου μειώνονται οι τιμές των κινητών τηλεφώνων για κλήσεις περιαγωγής εντός της ΕΕ.
Φθηνότερα θα είναι και τα γραπτά μηνύματα καθώς και τα δεδομένα (e-mail, Ίντερνετ).

Στο εξής, το μέγιστο πλαφόν των 43 λεπτών (χωρίς ΦΠΑ), για κάθε λεπτό ομιλίας σε κάθε κλήση από κινητό στο εξωτερικό, θα μειωθεί σε 39 λεπτά τον Ιούλιο του 2010 και σε 35 λεπτά τον Ιούλιο του 2011.
Σήμερα η χρέωση αυτή είναι τα 46 λεπτά.

Επίσης, οι τιμές των κλήσεων που δέχεται κάποιος από το εξωτερικό στο κινητό του αφού έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία περιαγωγής, θα φθάσουν σε ένα μέγιστο των 19 λεπτών, και μετά σε 15 και 11 λεπτά ανάμεσα στον Ιούλιο του 2009 και τον Ιούλιο του 2011, αντίστοιχα.

Ο «συμβιβασμός» επιτεύχθηκε μεταξύ της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού .......

Κοινοβουλίου και της τσεχικής προεδρίας της ΕΕ.

Θα χρειαστεί επίσης και η έγκριση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου των Υπουργών.

Το Ευρωκοινοβούλιο και οι χώρες της ΕΕ είχαν κληθεί να αναθεωρήσουν την κανονιστική ρύθμιση του 2007 για το roaming που εκπνέει στα τέλη του Ιουνίου του 2010.

Για τις άλλες υπηρεσίες των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, όπως η αποστολή email και η χρήση Ίντερνετ, οι εταιρείες θα πρέπει να ορίσουν μέγιστη τιμή με βάση τον όγκο των δεδομένων.

Έτσι από την 1η Ιουλίου η τιμή θα φτάνει το πολύ στο ένα ευρώ ανά 1 ΜΒ δεδομένων, από το 2010 θα γίνει 80 λεπτά και το 2011 στα 50 λεπτά.

Επίσης, από το καλοκαίρι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να χρεώνουν τους πελάτες τους με το δευτερόλεπτο επικοινωνίας.

Θα έχουν πάντως την δυνατότητα να επιβάλουν την πληρωμή ενός συμβατικού ποσού για τα 30 πρώτα δευτερόλεπτα συνομιλίας. Μέχρι σήμερα μπορούσαν να χρεώνουν ένα ολόκληρο λεπτό ακόμη και για κλήσεις μερικών δευτερολέπτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.