Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Συνάντηση Αναστασόπουλου με περιφερειάρχη

Με βασικό θέμα συζήτησης τις τρεις εργολαβίες των αντιπλημμυρικών έργων στην Άνω Μεσσηνία πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση μεταξύ του αντινομάρχη Προγραμματισμού και Υποδομών, Στάθη Αναστασόπουλο και του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Νίκου Αγγελόπουλου, καθώς και του διευθυντή της ΔΕΚΕ, Γιώργου Παπαηλιού.

Όπως ανακοίνωσε ο αντινομάρχης, τα έργα αφορούν στα δημοτικά διαμερίσματα που επλήγησαν από τις πρόσφατες εκτεταμένες βροχοπτώσεις - Οιχαλία, Σιάμου, Ανδανία, Φιλία και Δεσύλλα - και ο συνολικός προϋπολογισμός τους φτάνει, περίπου στα 3 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη στη Νομαρχία με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας, τον επιβλέποντα μηχανικό της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τους ........

εκπροσώπους των αναδόχων για να μπορεί η Νομαρχία να έχει απόλυτη εποπτεία για την πορεία υλοποίησης των εργολαβιών, δεδομένου ότι έχει κάνει έναν ευρύτερο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Όσον αφορά στην εργολαβία σε Καρνάσι, Δεσσύλα και Διαβολίτσι, έχει ζητηθεί εκ μέρους της Νομαρχίας να πραγματοποιηθεί συμπληρωματική σύμβαση, η οποία θα περιλαμβάνει εργασίες σε 4 γεφύρια του Καρνασίου, ξεκινώντας από αυτό που βρίσκεται μέσα στο χωριό και παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα.
Επίσης η επέκταση του τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Δεσύλλα, όπου υπάρχουν κατολισθητικά φαινόμενα και κατασκευή οχετού στο Δ.Δ. Διαβολιτσίου, σε παρακείμενο στάβλο.

Εκτός από το θέμα των παραπάνω αντιπλημμυρικών εργολαβιών ο αντινομάρχης ζήτησε, σε συνέχεια της πρότασης του νομάρχη προς τον περιφερειάρχη, από τον διευθυντή ΔΕΚΕ, κ. Παπαηλιού, την προώθηση της επικαιροποίησης των μελετών για την 4 Τ2 αποστραγγιστική τάφρο (μεταξύ Δεσσύλα και Κεντρικού, η οποία διασχίζει την 7η επαρχιακή οδό και τις γραμμές του τρένου) και το φράγμα Τσακώνας.
Ο κ. Παπαηλιού δεσμεύτηκε ότι, θα προωθήσει τη διαδικασία για τις επικαιροποιήσεις, ώστε να έχουμε σύντομα τις μελέτες της 4Τ2. Σε αυτό το σημείο απαιτούνται επίσης μελέτες γεφυρών.
Παράλληλα, σχετικά με το φράγμα της Τσακώνας απαιτούνται μελέτες για τον καθαρισμό της λεκάνη ηρεμίας του φράγματος και ανακατασκευή του 3ου αναβαθμού του.

Στόχος της ΝΑΜ, όπως δήλωσε ο αντινομάρχης, είναι με την ολοκλήρωση των 3 εργολαβιών που ξεκινούν άμεσα και με τις επιπλέον εργολαβίες που ζητούνται να βελτιωθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Μεσσηνίας.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.