Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Κάτω από τα $55 το πετρέλαιο

Σε νέα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 22 μηνών, πλησίον των 54 δολαρίων το βαρέλι, υποχώρησε σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, για να ανακάμψει ελαφρά στη συνέχεια, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τα 55 δολάρια το βαρέλι, καθώς η κατήφεια σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας ανέκοψε τον χθεσινό σύντομο καλπασμό της μετά την είδηση για την κατάληψη σαουδαραβικού δεξαμενόπλοιου από πειρατές στα ανοικτά των ακτών της ανατολικής Αφρικής.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε το μεσημέρι 20 σεντς στο βαρέλι σε σχέση με το χθεσινό "κλείσιμο", με την τιμή του να υποχωρεί στα 54,75 δολάρια.
Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως και στα 54,13 δολάρια.

Η τιμή του αντίστοιχου συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ υποχωρούσε στα 51,80 δολάρια, χάνοντας 51 σεντς σε σχέση με το χθεσινό "κλείσιμο".
Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως και στα 51,25 δολάρια.

"Το πετρέλαιο εξακολουθεί να οδηγείται από τις ανησυχίες σχετικά με τις εξασθενημένες προοπτικές της κατανάλωσης καυσίμων", τόνισε ο υπεύθυνος στην Commonwealth Bank of Australia για τη χάραξη στρατηγικής στις αγορές εμπορευμάτων Ντέιβιντ Μουρ.
"Οι χρηματιστηριακές αγορές δεν βοηθούν", πρόσθεσε.
Η Κίνα, ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας στον κόσμο, έγινε τον Οκτώβριο - για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2007 - καθαρός εξαγωγέας ντίζελ, καθώς τα μεγάλα αποθέματα και η αυξημένη παραγωγή στα διυλιστήρια περιόρισαν την ανάγκη για εισαγωγές.

Σχετικά με τα στοιχεία που θα δημοσιοποιήσει αύριο το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για τα αμερικανικά διαθέσιμα εμπορικά αποθέματα καυσίμων, οι εκτιμήσεις αναλυτών που συμμετείχαν στην πρώτη σχετική σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ κάνουν λόγο για αύξηση, την εβδομάδα που έληξε στις 14 Νοεμβρίου, των αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 900.000 βαρέλια.

Πηγή: Express

ΣΧΟΛΙΟ
Στην Ελλάδα πότε θα φτάσει η τιμή στα επίπεδα που πρέπει??????
Θα πάρει χρόνια?????
Η αύξηση όμως περνάει αμέσως....

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.