Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Δ.Σ. Τριφυλίας: Δεν αποδέχεται η Βιβή Παντελάκη, θα κληθεί ο Παναγιώτης Σουρέτης

Σε… «περιπέτειες» διαδικαστικού κυρίως χαρακτήρα μπήκε η φυλλοροούσα δημοτική παράταξη της απερχόμενης πλειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Σαρμαντζή, αφού είναι άγνωστο εάν μέχρι τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου θα έχει επιτευχθεί αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», η πρώτη αναπληρωματική (επιλαχούσα δημοτική σύμβουλος) του συνδυασμού του ....

απερχόμενου δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα, στη Δ.Ε. Φιλιατρών, Βιβή Παντελάκη, δεν αποδέχεται την πρόσκληση ορκωμοσίας για το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου και το ίδιο φέρεται ότι θα πράξει και ο επόμενος, ο οποίος είναι ο Παναγιώτης Σουρέτης.

Τηρουμένης της διαδικασίας με τις πέντε μέρες από την επίδοση της πρόσκλησης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έρθει η σειρά του τρίτου αναπληρωματικού, για να προσκληθεί σε ορκωμοσία, περί τα τέλη Ιουνίου.

Τρίτος αναπληρωματικός είναι ο Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος, ο οποίος ήταν και στις εκλογές του 2019 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Κατσίβελα χωρίς να εκλεγεί. Είναι άγνωστο εάν ο κ. Γριβοκωστόπουλος αποδεχθεί να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος για θητεία δύο μηνών.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Σαρμαντζής ήταν τακτικό μέλος της ΔΕΥΑΤ και την ίδια μέρα που υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος, υπέβαλε εγγράφως και παραίτηση από τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ.

Την επόμενη μέρα, δηλ. στις 7 Ιουνίου, συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ με 10ο θέμα της ημερήσιας διάταξης την εξέταση της αίτησης παραίτησης του κ. Σαρμαντζή, οπότε και, σύμφωνα με την απόφαση με ΑΔΑ: Ψ6ΞΙ465ΘΠ4-ΧΡΓ, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ ομόφωνα αποφάσισε:
«1. Την αποδοχή της αίτησης του κ. Δημητρίου Ν. Σαρμαντζή στην οποία υπέβαλε την παραίτησή του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Τριφυλίας.
2. Ορίζει ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.ΥΑ.Τ. τον κύριο Τσαλαμανδρή Θεόδωρο, ο οποίος ήταν αναπληρωτής του κου Σαρμαντζή Δ.».

Ωστόσο, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ δεν ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ, αλλά από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Σαρμαντζής ήταν επίσης τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης- Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας και θα πρέπει να γίνει κι εκεί αντικατάστασή του.

Τέλος, ο κ. Σαρμαντζής ήταν εντεταλμένος σύμβουλος με καθ' ύλην τις αρμοδιότητες Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Δημοτικής Υγείας, Εθελοντισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων.

Του Ηλία Γιαννόπουλου - Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.