Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Φιλιατρά: Ο Εορτασμός των Θεοφανείων [ VIDEO ]

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, γιορτάστηκε στα Φιλιατρά ο Καθαγιασμός των υδάτων τόσο στην πλατεία της πόλης όσο και στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής.

Απο το πρωΐ ο .......

κόσμος είχε συρρεύσει στις εκκλησίες όπου σε κατανυκτική ατμόσφαιρα για την Θεία λειτουργία των Θεοφανείων και φυσικά να πάρει τον αγιασμό παρακολουθώντας την με το δέοντα σεβασμό.

Στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο Αντιδημάρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιος Πούλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Φιλιατρών Χαράλαμπος Στάμος και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Τριφυλίας.
Περίπου στις 11:30 στην πλατεία των Φιλιατρών έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων στο Συντριβάνι όπου δυο μικροί και τολμηροί ο Παρασκευάς Μεϊντάνης και ο Άγγελος Γιαννακόπουλος βούτηξαν στα κρύα νερά να πιάσουν τον σταυρό.
Τυχερός στάθηκε ο Παρασκευάς Μεϊντάνης όπου πήρε σαν δώρο την Εικόνα της Βάπτισης του Κυρίου και τα δυο παιδιά πήραν απο ένα βιβλίο.

Στις 12 το μεσημέρι Τελέστηκε αγιασμός των υδάτων στην Αγία Κυριακή όπου παρά τον δυνατό αέρα και το κρύο, ο κόσμος που παρευρέθηκε ήταν πολύς.
Για τον σταυρό έπεσαν ο Χαράλαμπος Αλευράς (ήταν αυτός που για δεύτερη χρονιά έπιασε τον Σταυρό), ο Παντελής Λέντζος και ο Σωκράτης Μανώλης.



Και η κατάδυση τοπυ σταυρού στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής σε video που μας έστειλε αναγνώστης.



10 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την βουτια στην αγια κυριακη δεν την βαλατε το κοψατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν την κόψανε. Δεν την χώρεσε η κάρτα μνήμης της κάμερας και φυσικά δεν τραβήχτηκε. Αυτή την πληροφόρηση έχουμε από τον συνεργάτη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να παρει μεγαλυτερη καρτα μνημης,η το δειχνεις ολο η τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια Πολλά, να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρονια Πολλα Καλη Χρονια και ευχαριστουμε ολους εσας που μας θυμιζετε τα Φιλιατρα και τις ωραιες παραδοσεις μας.Και του χρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. την βουτια την εφαγες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο Κόλλιας είναι δήμαρχος Τριφυλλίας όχι Φιλιατρών και Στάμος δεν είναι αντιδήμαρχος φιλιατρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για τριτη φορα επιασε το σταυρο ο Μπαμπης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.