Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Αυτός είναι ο τρόπος για να μην ξεμένετε ποτέ από χρήματα – Χρησιμοποιήστε τον κανόνα 50/20/30

Η σωστή διαχείριση των οικονομικών δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, όπως ξέρουμε καλά οι περισσότεροι: Είναι… πολύ εύκολο να «εκτροχιαστείς» και να ξοδέψεις περισσότερα, τη στιγμή που το .....

αντίθετο είναι πολύ πιο σπάνιο ως φαινόμενο.

Για αυτόν τον λόγο, αξίζει να αναφέρουμε δέκα απλές συμβουλές από ειδικούς, που αν ακολουθήσετε, σχεδόν σίγουρα θα δείτε τα οικονομικά σας να βελτιώνονται: -Προσοχή στα μικροέξοδα: Ο Κάρλο Γκουαλάντρι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Soldo, εξηγεί πως, ως καταναλωτές, ξοδεύουμε συνέχεια, χωρίς να συνειδητοποιούμε πόσο και σε τι:

Ο λόγος για «μικρά» έξοδα, όπως καφέδες κτλ. Είναι καλό να αποκτήσει κανείς εικόνα του ποιο είναι το ύψος αυτών των εξόδων (πχ μετρήστε πόσα δαπανάτε σε καφέδες και τσιγάρα τον μήνα…).

-Κάντε προϋπολογισμό σαν τον… Σόιμπλε: Πρέπει να γνωρίζετε επακριβώς πόσα χρήματα έρχονται και πόσα φεύγουν και ανάλογα ρυθμίστε τον προϋπολογισμό αυτόν για τις ανάγκες του κάθε μέλους της οικογένειας.

-Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία προς όφελός σας: Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και υπηρεσίες που βοηθούν στη διαχείριση των οικονομικών σας. Αξιοποιήστε τες.

-Οικονομία, οικονομία, οικονομία: Αποκτήστε τη συνήθεια να βάζετε στην άκρη κάθε μήνα ένα ποσό, όσο μικρό και αν είναι αυτό.

-Δείξτε ενδιαφέρον για τα οικονομικά: Μην βασίζεστε σε άλλους για να παίρνουν τις αποφάσεις που σας αφορούν. Ασχοληθείτε με τα οικονομικά, ακόμα και σε βασικό επίπεδο – επιτόκια, επενδύσεις κλπ.

-Προσπαθήστε να κάνετε το 2017 ένα έτος χωρίς χρέη: Κατανοούμε ότι στην Ελλάδα του σήμερα κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, ωστόσο αξίζει τον κόπο η προσπάθεια αποφυγής (στο μέτρο του δυνατού) όσο το δυνατόν περισσότερων χρεών ή «εκκαθάρισης» των παλαιών. Μάθετε από τα λάθη του παρελθόντος.

-Ξοδέψτε λιγότερα από όσα κερδίζετε: Μπορείτε να καταλάβετε εύκολα, με λίγους απλούς υπολογισμούς, αν δαπανάτε περισσότερα από όσα κερδίζετε.

-Χρησιμοποιείτε μετρητά: Κατανοείτε καλύτερα το πόσα ξοδεύετε και πώς, σε σχέση με κάρτες και online αγορές, όπως τονίζει ο Μουτάζ Κουμπάζ, ιδρυτής της εφαρμογής προϋπολογισμού Squirrel.

-Να έχετε τον έλεγχο των συναλλαγών σας: Κάθε μέρα δαπανήστε 1-2 λεπτά για να εξετάσετε τις συναλλαγές που προβήκατε την προηγούμενη, για να αποκτήσετε καλύτερη κατανόηση του τι συμβαίνει με τα λεφτά σας.

-Χρησιμοποιήστε τον κανόνα 50/20/30: Χωρίστε το μηνιάτικό σας σε τμήματα, πχ 50% για τα πάγια έξοδα, 20% αποταμίευση, 30% για εξόδους και διασκέδαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.