Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Οι εφαρμογές φακού σε Android μας «κατασκοπεύουν»

Τι αποκαλύπτει έρευνα εταιρείας ασφαλείας για τα κορυφαία application.
Πολυάριθμες είναι οι εφαρμογές φακού στο Play Store του Android, οι οποίες εκμεταλλεύονται το φλας του κινητού και το «μετατρέπουν» σε φακό. Ωστόσο, αρκετές από αυτές είναι λιγότερο αθώες απ’ ό,τι θα υποψιάζονταν οι χρήστες.

Όπως αποκάλυψε έρευνα της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών ......

SnoopWall, οι 10 κορυφαίες εφαρμογές φακού για Android εμφανίζονται να ζητούν πρόσβαση και πληροφορίες πέρα από αυτές που θα απαιτούνταν για τη λειτουργία ενός φακού.

Ενδεικτικά, ας σημειωθεί ότι πολλές από τις εφαρμογές που έρχονται πρώτες σε download, ζητούν πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά δεδομένα, το GPS και το δίκτυο Wi-Fi.

Ορισμένες μάλιστα εξ αυτών, «φαίνονται ειδικά σχεδιασμένες να συλλέγουν και να αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα σε κυβερνοεγκληματίες ή σε άλλα κράτη», σημειώνει η έκθεση της εταιρείας.

Μάλιστα σύμφωνα με τη SnoopWall οι φακοί στα Windows Phone και στο iOS της Apple συμπεριφέρονται με ανάλογο τρόπο, ωστόσο τα χαρακτηριστικά των παραπάνω λειτουργικών περιορίζουν περισσότερο τις «κατασκοπευτικές» δυνατότητες των εφαρμογών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρυσι η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) άσκησε αγωγή στους υπεύθυνους του Brightest Flashlight, μιας εφαρμογής που δεν ενημέρωνε τους χρήστες ότι μεταδίδει προσωπικά δεδομένα σε διαφημιστές.

Δείτε αναλυτικά τι δικαιώματα ζητούν οι 10 κορυφαίες εφαρμογές φακού...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.