Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών: Υπερψήφισαν την δημιουργία του ΙΕΚ στα Φιλιατρά. [ VIDEO ]

Θετική ψήφο από όλα τα μέλη του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών πήρε χθες βράδυ το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών να δημιουργηθεί το Δημόσιο ΙΕΚ στα Φιλιατρά και όχι στην Κυπαρισσία.

Αναφερόμενος στο ....

θέμα ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Παναγιώτης Φαρμάκης αφού ανέγνωσε το κοινό ψήφισμα Αγροτικού και Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών είπε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσει στα Φιλιατρά το ΙΕΚ καθώς η καλύτερη πρόταση που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι η έδρα του ΙΕΚ στο Παλίο Λύκειο και η προσωρινή έδρα στο Νέο Λύκειο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες επιδιόρθωσης του παλιού.
Τόνισε ότι το παλιό Λύκειο μπορεί να είναι η μόνιμη έδρα του με δικό του κτήριο ενώ στη Κυπαρισσία θα είναι συνεχώς προσωρινό.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Τριφυλίας Σαρμαντζής Δημήτρης είπε ότι με το έγγραφο του πρώην Δημάρχου Κώστα Κόλλια στις 28 Αυγούστου ουσιαστικά έδειξε ότι δεν υπάρχει απόφαση για την έδρα του ΙΕΚ και το θέμα αυτό θα το αποφασίσει το νέο δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πούλος Αναστάσιος αποκάλυψε ότι είχε ψηφιστεί το ΙΕΚ να έρθει στα Φιλιατρά και αυτό μπορεί αν το αποδείξει με δημοτικούς συμβούλους.ενω ο Κώστας Σαρμαντζής από τον εμπορικό σύλλογο είπε ότι η απόφαση που έχει αναρτηθεί στην διαύγεια μιλάει για χώρο του Δήμου Τριφυλίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος άλλαξε την απόφαση αφήνοντας να αιωρείται ότι κάποιος άλλαξε την απόφαση που είναι στην διαύγεια και μιλάει για χώρο του Δήμου Τριφυλίας.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου έθεσε σε ψηφοφορία την απόφαση το ΙΕΚ Τριφυλίας να έχει έδρα τα Φιλιατρά, μόνιμη έδρα το κτήριο του παλιού Λυκείου το οποίο θα μπει σε πρόγραμμα για ανακαίνισης, προσωρινή στέγαση του στο Νέο Λύκειο Φιλιατρών με υπάρχουσα αίθουσα υπολογιστών η οποία και παραχωρείται για μαθήματα και αίθουσα για γραφεία.

Η πρόταση ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ και από τα 5 μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.

Το Φιλιατρά News παρευρέθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών και κατέγραψε με την κάμερα το θέμα για την ίδρυση του ΙΕΚ στην πόλη μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.