Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σε κατάσταση αδικαιολόγητου πανικού ο Δήμαρχος Τριφυλίας μετά από παρέμβαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας Δημήτρη Μπασδάνη για το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών [ VIDEO ]

Έντονη αλλά ταυτόχρονα και απολύτως αδικαιολόγητη ήταν η χθεσινή ενόχληση του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια για την ενημέρωση που ήθελε να μεταφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης .....

Μπασδάνης στο σώμα σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του στο ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών η οποία -όπως παραδέχτηκε ο ίδιος- έγινε μετά από παρέμβαση συνεργάτη του Φιλιατρά News στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις δομές υγείας στον Δήμο Τριφυλίας.

Αν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε εξ αρχής ότι το θέμα για το οποίο θα ενημερώσει δεν είναι παραταξιακό, δεν είναι δημοτικό αλλά είναι εξόχως κοινωνικό και υπόθεση όλων μας o κ. Μπασδάνης δέχτηκε αναίτια διακοπή από τον Δήμαρχο ο οποίος ήταν στην κυριολεξία ταραγμένος και από την δημαρχιακή επιτροπή η οποία προηγήθηκε -θα αναφερθούμε παρακάτω στην δημαρχιακή- τονίζοντας ότι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα θέματα του Δήμου δεν είναι παραταξιακά για να λάβει την απάντηση από τον πρόεδρο ότι ειπώθηκε το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Προσπαθώντας να ανακόψει την ενημέρωση που ήθελε να κάνει ο κ. Μπασδάνης ο Δήμαρχος τόνισε ότι στην αρχή της διαδικασίας έθεσε θέμα για να πάνε στο τέλος της συνεδρίασης ενημερώσεις ερωτήσεις και προ-ημερησίας διάταξης θέματα ξεχνώντας προφανώς τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρει ρητώς την πρώτη ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται ενημέρωση με ερωτήσεις ορίζοντας ως χρόνο διεξαγωγής την μία ώρα και προφανώς ξεχνώντας ότι ανέκαθεν αυτό γινόταν και πάρα πολλές φορές παραβιάζοντας την προβλεπόμενη από τον κανονισμό ώρα.
Φυσικά το σιγοντάρισμα της προσπάθειας του δημάρχου για ανακοπή της ενημέρωσης από τον κ. Μπασδάνη έκανε και ο δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Ρούσσης -ακούγεται στο Video- ο οποίος διακόπτοντας τον κ. Μπασδάνη υποστήριξε το θέμα θέμα διαδικαστικού χαρακτήρα που έθεσε ο δήμαρχος.

Ήταν καθαρά μια προσπάθεια από πλευράς δημάρχου για να μην προβεί σε ενημέρωση του Σώματος ο κ. Μπασδάνης. Άλλωστε όλα φαίνονται στο παρακάτω video όπου από την στιγμή που ξεκίνησε να μιλά ο κ. Μπασδάνης μέχρι που τελείωσε, δεν κόπηκε ούτε χιλιοστό δευτερολέπτου.
Οι κρίσεις φυσικά δικές σας.

Τελικώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στο ΚΑΦΚΑ λέγοντας ότι έγινε μετά από μια καλώς εννοούμενη πρόκληση από συνεργάτη του blog μας σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση που υπάρχει στο ΚΑΦΚΑ προκειμένου ο ίδιος να δει και να σχηματίσει άποψη για την εικόνα που θα μετέφερε στο σώμα.
Μη γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί πήγε να σχηματίσει αποψη και να την μεταφέρει στο συμβούλιο. Αντίκρυσε μια εικόνα που δεν συνάδει με τον πολιτισμό μας και την κοινωνία που υπηρετούμε.
Βρίσκονται 31 άνθρωποι, 31 άθλιες ψυχές παρατημένες εκεί οι οποίοι υποστηρίζονται από ένα μόνο υπάλληλο (νοσηλευτή) χωρίς την υποστήριξη ψυχιάτρου, φυσιοθεραπευτή, κλπ κλπ.
Η κοινωνία δεν τους έχει ξεχασμένους και συνδράμει όπως μπορεί. Είτε με ρούχα είτε με τρόφιμα είτε με φάρμακα.
Αναφέρθηκε στις αποσπάσεις προσωπικού που για άγνωστους λόγους έγινε, αφήνοντας πίσω ελλειπέστατο προσωπικό.
Εκανε λόγο για σύγχρονα Κωσταλέξι και ζήτησε την πολιτική παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς όποια κατεύθυνση είναι αρμόδια προκειμένου να βοηθηθεί το ίδρυμα και να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς.

Ο επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαράντος Κουκούμης είπε ότι όταν συζητήθηκε το θέμα της υγείας στο Δήμο Τριφυλίας είπε ότι έπρεπε να ζητηθεί η απαραίτητη αναβάθμιση όλου του συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού για την λειτουργία των δομών υγείας.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας είπα και ξεκαθάρισε ότι οι δομές υγείας δεν ανήκουν στον Δήμο και ότι η κοινωνία το θέμα του ΚΑΦΚΑ το έχει αγκαλιάσει πολύ καθαρά.
Τόνισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο το μόνο που μπορεί να κάνει είναι πολιτική παρέμβαση. Και υπογράμμισε ότι τα ζητήματα του ΚΑΦΚΑ συμπεριελήφθησαν στο ψήφισμα που είχε εκδοθεί.

Σχετικό αποκλειστικό ρεπορτάζ του Φιλιατρά News με την επίσκεψη Μπασδάνη στο ΚΑΦΚΑ εδώ

Τι προηγήθηκε του Συμβουλίου.

Πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και κατά την διάρκεια της Δημαρχιακής επιτροπής ορισμένοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης κυρίως των Φιλιατρών συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου Τριφυλίας επιτέθηκαν φραστικά στον Δημήτρη Μπασδάνη για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΚΑΦΚΑ.
Οι φωνές πολύ συγκεκριμένων Δημοτικών συμβούλων κυρίως των Φιλιατρών, που έβγαιναν από το Γραφείο του Δημάρχου ήταν τόσο έντονες που εκτός του γεγονότος ότι ακούγονταν πεντακάθαρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (μεσολαβεί μόνο μία εσωτερική πόρτα) άνετα μπορούσαν να ακούγονται μέχρι την πλατεία της Κυπαρισσίας.
Ο πανικός του Δημάρχου αλλά και συμβούλου της πλειοψηφίας ήταν έντονος καθώς η επίσκεψη Μπασδάνη στο ΚΑΦΚΑ φάνηκε πως χαλά την σούπα ή αν θέλετε το image πολύ ορισμένων Φιλιατρινών Δημοτικών Συμβούλων, αποκαλύπτοντας μια ξεχασμένη μικρή κοινωνία με παιδιά ενός -θεωρητικά- κατώτερου θεού, αλλά και εργαζομένων που έτσι όπως τους έχουν καταντήσει στην κυριολεξία ούτε καν να αρρωστήσουν δεν μπορούν.
Το τι θα πράξει στο μέλλον η Δημοτική ομάδα Κόλλια είναι άγνωστο καθώς μέλη της τάχθηκαν υπέρ της ενέργειας Μπασδάνη.

Δείτε το Video


8 σχόλια:

  1. Ε όχι ρε παιδιά και ο Κουκούμης μείζον μειοψηφία. Σε λίγο θα κάνετε και τον Κουτσούμπα πρωθυπουργό.
    Υ.Γ. Πολύ αρλουμπολογία ρε Κόλλια, δεν σε μάθανε ότι κρείτον σιωπάν του λαλείν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΤΟ ΤΑΠΩΣΕ ΤΟ ΜΠΑΣΔΑΝΑΚΟ. ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ? ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΕΤΑΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΦΚΑ. ΓΙΑ ΜΟΥΡΗ ΠΗΓΕ Ο ΜΠΑΣΚΑΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ BLOG ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αυτοχρισμένος …επόπτης υγείας του δήμου μας, μετά από 3 χρόνια στην δημοτική …ανακάλυψε το πρόβλημα στο ΚΑΦΚΑ το οποίο ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Πρώην Διαχειριστής19 Νοεμβρίου 2013 στις 8:08 μ.μ.

    Ο Μπασδάνης ήταν μάγκας και ρ//ίναι προς τιμήν του ότι παραδέχτηκε πως δεν ήξερε. Οι Φιλιατρινοί σύμβουλοι + ο Γαργαλιανιώτης γιατι στράβωσαν με την επίσκεψη του Μπασδάνη στο ΚΑΦΚΑ? Τους χάλασε την σούπα ε? Τους τσαλάκωσε το image.... Δεν πειράζει. Ο Μπασδάνης βγήκε μάγκας. και μόνο ο πανικός Κόλλια και Ρούσση φάνηκε μέσα στο συμβούλιοΑγωνιώδης οι προσπάθειες να φιμώσουν τον πρόεδρο. Αλλα δεν τους πέρασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. SYNXARTHRIA KYRIE MPASDANH GIA THN HLIKRINIA SAS . H PAREMBASH TOY DHMARXOY POLY EPI8ETIKH KAI H FILIATRINH KOINWNIA POLY PROS8ATA ARXISE NA PROSFEREI KAI AYTOI 5 ,10 ATOMA ME EUAIS8HSIES . TO KAFKA PASXEI TA TELEYTAIA 5, 6 XRONIA APO TA 18 POY EGW GNWRIZW TOYS ENAPOMINANTES 31 ALWSTE AN RWTISETE TA PAIDIA KSEROYN NA SAS POUN POIOS PAEI POTE PAEI TI PAEI KAI APO POY PAEI ME KA8E EILIKRINIA KYRIE KOLLIA. ALLA AS MHN KSEXNAME FILIATRINOI OTI PISW APO TON KARASTA8H STEKWTAN H YPEROXH KYRIA ANDROMAXH PISW APO TON BORRE H AGAPHTH MAS DASKALA KYRIA FRWSO KTL....Kyrie MPASDANH SAS 8ERMOPARAKALW MHN KSEXASETE TA PAIDIA STO ASYLO EINAI LOYLOYDIA KSEXASMENA POY PSAXNOYN NA BROYN LIGH STORGH ENA GIATRO KAI TA FARMAKA TOYS SAS EYXARISTW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙ Ο ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.