Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νέο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο απλά για το Θεαθήναι???

Του πρώην Διαχειριστή μας

Φωτιές στην τοπική κοινωνία της Ελαίας έχει ανάψει η πρόθεση της εταιρίας ΝΕΟΣ ΚΟΤΙΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ να επενδύσει στην περιοχή και να κατασκευάσει περί τις 50 εξοχικές κατοικίες.

Μετά τον γενικό ξεσηκωμό, έγινε στις 24 Απριλίου ένα.......

έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με την συμμετοχή φορέων και πολιτών αλλά και δυο περιφερειακών Συμβούλων (Δράκου και Πατσαρίνου) όπου επί 5ωρο το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά μπαίνοντας ακόμα και στα περιβαλλοντικά θέματα.
Πραγματικά δημιουργεί απορία το γεγονός ότι ενώ έχει ήδη γίνει στις 24 Απριλίου ένα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την επένδυση στην Ελαία, 4 μέρες μετά ζητείται εκ νέου ΕΚΤΑΚΤΟ Δημοτικό Συμβούλιο, πάλι για το ίδιο θέμα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα για να ληφθεί απόφαση σχετικά με το αν αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως φέρεται προς υλοποίηση από το φάκελο που έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Τριφυλίας, είναι σύμφωνη με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και με την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής.

Και όλα αυτά μετά από ειδική σύσκεψη στο Δημαρχείο Τριφυλίας με την κ. Ευαγγελίδου, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, Τον Γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων (Νομική Υπηρεσία ΥΠΕΚΑ , Επιθεώρηση περιβαλλοντος ΥΠΕΚΑ, Αρχέλλων, Πολεοδομίας κλπ) στην οποία συμφωνήθηκε ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχει δωθεί προς διαβούλευση το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την προστασία του Κυπαρισσίακού κόλπου όπως αυτό συμφωνήθηκε στα πλαίσια της ανωτέρω σύσκεψης.

Δηλαδή στο 5ωρο της 24ης Απριλίου και στο 3ωρο της σύσκεψης με το ΥΠΕΚΑ τελικά ΤΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ??

Εξ όσων γνωρίζω ο Δήμος Τριφυλίας δεν διαθέτει υπηρεσίες που να ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα (γιατι αν υπήρχε δεν θα χρειαζόταν να τρέχουν για έγκριση περιβαλλοντικών όρων στην περιφέρεια)
Από την άλλη πόσο δύσκολο είναι για τον Επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρη Δράκο και τον έτερο Περιφερειακό Σύμβουλο της Ελάσσονος μειοψηφίας Νίκο Πατσαρίνο να φέρουν το θέμα αντί για το Δημοτικό Συμβούλιο στο περιφερειακό που είναι πιο αρμόδιο λόγω των υπηρεσιών που ασχολούνται με τα περιβαλλοντικά???

Φοβούνται κάτι και δεν το θέτουν ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως πιο αρμόδιο??? ή Φοβούνται ότι θα ακούσουν τα κουτάλια τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας για τα περιβαλλοντικά θέματα???
Μήπως τελικά βρήκε ευκαιρία πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του μαζί με κάποιους τοπικούς παράγοντες με πιθανές μελλοντικές φιλοδοξίες να κάνουν Χαϊλίκια και πασαρέλες σε Δημοτικά Συμβούλια γιατί απλά δεν τους παίρνει να κάνουν τέτοια σε περιφερειακό επίπεδο που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες???
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι -αν δεν δοθεί παράταση ενός χρόνου στην θητεία των αυτοδιοικητικών- ο Ιούνιος του 2014 είναι κοντά......