Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Εναλλακτική πρόταση για τον ΦΠΑ της εστίασης (23%) καταθέτει ο Βενιζέλος

Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων με το κλιμάκιο της τρόικα θα αρχίσει επισήμως στις 29 Αυγούστου, ενώ οι τεχνικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα στις 22 του μήνα. Το διακύβευμα των ελέγχων θα είναι η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ.

Στο στόχαστρο της τροϊκανής τριανδρίας........

-Ματίας Μορς (Κομισιόν), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ)- θα τεθεί αφενός η πορεία της οικονομίας, οι υστερήσεις στα έσοδα και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων και αφετέρου οι μεταρρυθμίσεις όπως οι αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο.

Την ίδια ώρα από ελληνικής πλευράς αρχικά εκφράζεται αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών αλλά ταυτοχρόνως ετοιμάζονται ορισμένες εναλλακτικές προτάσεις για τους συντελεστές ΦΠΑ, ειδικά σε ότι αφορά στην εστίαση.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ήδη στα χέρια του ένα εναλλακτικό σχέδιο το οποίο θα καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην τρόικα προκειμένου να μας επιτραπεί να μην αυξηθεί στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση. Κι αυτό γιατί πράγματι εκτιμάται ότι οι συνέπειες θα είναι μεγαλύτερες από τα όποια οφέλη υπολογίζεται να υπάρξουν.

Οπως έχουν επισημάνει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% αφενός θα προκαλέσει δραματική πτώση του τζίρου και αφετέρου θα προσθέσει δεκάδες χιλιάδες ανέργους στο ήδη υψηλότατο ποσοστό ανεργίας της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.