Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Για την επιστολή του Δήμου Τριφυλίας στην Διαμαντοπούλου. Η Διάκριση εις βάρος των τοπικών blog ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Κώστα Κόλλια ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ

Οι Bloggers της Τριφυλίας ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Σήμερα Σάββατο λάβαμε με e-mail από τον Δήμο Τριφυλίας και συγκεκριμένα από γνωστή κυρία του Δήμου της οποίας το όνομα δεν θα αναφέρουμε για να μην την εκθέσουμε (τουλάχιστον για την ώρα) την επιστολή που είχε στείλει ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας προς την υπουργό παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου διαμαρτυρόμενος για το ΦΕΚ που αναφέρει ότι καταργείται το Γυμνάσιο Κοπανακίου και που ΠΡΩΤΟ αποκάλυψε το blog Κopanaki News.

Η Επιστολή αυτή του Δημάρχου ........

Τριφυλίας απεστάλη σύμφωνα με τις ενδείξεις μας το αργότερο την Πέμπτη 5 Μαΐου πιθανότατα το πρωί ή το μεσημέρι..
Πως το ξέρουμε; Διότι την Παρασκευή 6 Μαΐου υπήρχε δημοσιευμένη σε Μεσσηνιακή εφημερίδα. Άρα η επιστολή πήγε το αργότερο την Πέμπτη το μεσημέρι. Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (Δεύτερη μέρα από την αποστολή της) και Σήμερα Σάββατο (ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ) μας την έστειλε για να την δημοσιεύσουμε στα blogs μας.

ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δημοσιεύσουμε την εν λόγω επιστολή διότι δεχτήκαμε χειρίστου είδους διάκριση από την εν λόγω κυρία του Δήμου Τριφυλίας.
Για το θέμα ενημερώθηκαν λεπτομερώς και με αποδείξεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα δυο υπόλοιπα blogs που ήταν αποδέκτες μαζί με εμάς (Kyparissia-Press και Kopanaki News) και θέσαμε την πρόταση μας να μην δημοσιεύσει ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ την επιστολή που λάβαμε 3 μέρες μετά από τις εφημερίδες.
Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον με όποιον θελήσει να παίξει τέτοιο παιχνίδι.

Φυσικά θα ενημερωθεί με υπόμνημα μας και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας για την εις βάρος μας διάκριση που απρόκλητα δεχτήκαμε από την εν λόγω κυρία του Δήμου Τριφυλίας.
Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι αυτό δεν έγινε με κακή πρόθεση αλλά επειδή αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά η τρίτη θα είναι και η φαρμακερή.
Ως ομάδα διαχείρισης του blog Φιλιατρά News δηλώνουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με την δημοσίευση του blog Kopanaki News.

Αν θέλει η εν λόγω κυρία να απαντήσει στο δημοσίευμα μας πολύ ευχαρίστως να φιλοξενήσουμε την άποψη της.

Η 4μελής ομάδα Διαχείρισης του Φιλιατρά News

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Όσοι συν-bloggers συνυπογράφουν το κείμενο αυτό -και εφόσον συμφωνούν με αυτό- παρακαλούμε να αφήσουν ένα σχόλιο από κάτω αλλά ΜΟΝΟ με τον λογαριασμό τους υπό σύνδεση. Όχι ανώνυμος, όχι όνομα χωρίς να φαίνεται ενεργός σύνδεσμος ο οποίος θα παραπέμπει σε προφίλ του blogger.
O λόγος είναι ότι θα επισυναφθεί στο υπόμνημα προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας.

10 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ.
    ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ BLOGGERS TΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.
    ΑΣΧΕΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ.

    G.T.
    Διαχειριστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η παραπάνω διατυπωμένη διαμαρτυρία των Φιλιατρά news και η τοποθέτηση του Κοπανάκι news μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και την συνυπογράφουμε χωρίς καμία επιφύλαξη. Πιστεύομε ακόμα ότι η διαμαρτυρία αυτή, είναι ουσιαστικής σημασίας για την πορεία της ενημέρωσης στην περιοχή μας και δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στους φίλους συν-bloggers που την εκφράζουν και την τοποθετούν στη σωστή της διάσταση.
    kyparissia-press

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνούμε απόλυτα. Τα πανηγύρια τους μας τα στέλνουν πρώτα, πρώτα τα σοβαρά θέματα τα ξεχνάνε. Εμείς το πήραμε από το kyparissia-press και το αναδημοσιεύσαμε γιατί θεωρούμε μείζονος σημασίας τη θέση του δημάρχου στο εν λόγω θέμα καλό θα ήταν όμως, να το έστελναν πρώτα σε ΟΛΑ τα blog τα οποία έχουν την δυνατότητα να μεταδίδουν την είδηση πιο γρήγορα στον κόσμο απ ότι οι εφημερίδες, ιδιαίτερα μια είδηση που την έβγαλε ένας bloger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ομαδα διαχειρισης του Kyparissia News Blog συμφωνει και συνυπογραφει το κειμενο διαμαρτυριας των Τριφυλιακων blogs καθως εκφραζεται απολυτα απο τη σταση αυτη,κρινει ως μεροληπτικη και αντιεπικοινωνιακη τη σταση της εκπροσωπου του Δημου (ασχετως προθεσεων),απεναντι στα αγνα και ρομαντικα ηλεκτρονικα μεσα της περιοχης τα οποια με κοπο και προσωπικη προσπαθεια ανθρωπων της καθημερινοτητας εδω και καιρο αγωνιζονται καθημερινα για την ενημερωση και τη δημιουργια αποψης και κουλτουρας στον Τριφυλιο πολιτη.Τετοιες συμπεριφορες δεν προαγουν τις σχεσεις μεταξυ των φορεων της τοπικης κοινωνιας και των blogs τα οποια λειτουργουν ως καταλυτες και καναλι επικοινωνιας του πολιτη με την εξουσια.Αλλωστε οποτεδηποτε εχει ζητηθει η βοηθεια και συσπειρωση μας διπλα σε αυτη (την οποιαδηποτε εξουσια) εχουμε βρεθει εκει στηριζωντας επιλογες,προβαλοντας προσπαθειες για το καλο του τοπου και τα συμφεροντα των Τριφυλιων σε οποια πτυχη της ζωης τους και αν αφορουν.Συνεπως,το ιδιο συνεργατικα πρεπει να πραττει αναλογα και το Γραφειο Τυπου του Δημου.
    H φιλοσοφια μας πρεσβευεται απο το ''ο λογος φερνει αντιλογο,η σιωπη φερνει παυση...''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καθόλη την διάρκεια των προεκλογικών τους αγώνων, τα mail των blogs έπαιρναν "φωτιές", για τις δραστηριότητες και τις εμφανίσεις των υποψηφίων στην Τριφυλία. Mail επίσης δεχόμαστε συνεχώς για δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Δήμου.

    Θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτη την στάση αυτή, για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την περιοχή μας, και κυρίως για το "Kopanakinews", που γνωρίζουμε όλοι τι αγώνα έδωσε και δίνει γ΄αυτό το θέμα, να μην ενημερωθεί τουλάχιστον εκείνο το blog πρώτο, για αυτήν την εξέλιξη.

    Επίσης δεν είναι δυνατόν, με την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε εμείς (τα Blogs), να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για θέματα της περιοχής, και να μας απαξιώνουν έτσι, χωρίς τουλάχιστον τον ελάχιστο απαιτούμενο σεβασμό...

    Ένα να ξέρετε κυρίες και κύριοι: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΑΣ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΔΙΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ.ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ .ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΑΝ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο διαχειριστής του ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS φυσικά και συμφωνεί για την απαράδεκτη και μεροληπτική στάση της κυρίας του Δήμου Τριφυλίας. Εμείς έχουμε μεγάλη εμπειρία από τέτοιου είδους μεροληπτικές "διακρίσεις" από την Δημοτική Αρχή (παλιά και νέα). Δεν μας έκανε την «τιμή» να μας στείλει την επιστολή... σπάνια συμβαίνει. Ποιος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις της κάθε κυρίας που δουλεύει στο Δήμο Τριφυλίας; Απαιτούμε ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για όσα γίνονται... για μας. Όχι διακρίσεις κ. Δήμαρχε... Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ενημέρωση των πολιτών κι ας μας «ξεχνούν» οι κυρίες του γραφείου σας. Κάτι τέτοια μας κάνουν πιο δυναμικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή - είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν μερικοί - τα blogs αποτελούν την δημόσια έκφραση της γνώμης των πολιτών, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ αλλά με ΠΑΘΟΣ. Είτε με ιδιοτέλεια - καμμιά φορά - από μερικούς, είτε και ανιδιοτελώς. Επειδή η ΕΛΕΥΘΕΡΗ έκφραση της γνώσης ΕΙΝΑΙ η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και η ισότητα θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα, η ΙΣΗ αντιμετώπιση είναι εκ των ουκ άνευ.

    trifyliapress.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ομάδα Διαχείρισης συμφωνούμε απόλυτα και συνυπογράφουμε το κείμενο διαμαρτυρίας. Μάλιστα, σε ότι μας αφορά δεν είναι η πρώτη φορά που από το Δήμο Τριφυλίας δεν ενημερωνόμαστε, όπως άλλα "φιλικά" τους ή, ίσως και δικά τους ή συνεργατών τους blogs!Δε γουστάρουμε διακρίσεις, όπως δε γουστάρουμε και τα κολλητιλίκια. Και δεν μας ενδιαφέρει, σε τελευταία ανάλυση, και δεν θέλουμε να γίνουμε γραφείο τύπου του Δήμου και κανενός Δήμου! Όμως, καυτηριάζουμε και καταγγέλουμε την επιλεκτική ενημέρωση από το Δήμο στα blogs. Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας, με τις υποχρεώσεις και τα προβλήματα, εμείς θα συνεχίσουμε την παρουσία μας στη μπλογκόσφαιρα με θέματα της κοινωνίας και των πολιτών! Μακριά από συναλλαγές και εξαρτήσεις. Χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία. Με παρεμβάσεις και προτάσεις για την Τριφυλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν και καθυστερημένα συμφωνούμε και εμείς.... η να μας τα στέλνουν όλα ή τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.