Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Νοσοκομεία. Κίνδυνος να μείνουν χωρίς χρηματοδότηση

Το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, το ΓΝΓ Καλαμάτας και ΝΓΝ-ΚΥ Κυπαρισσίας, καθώς και το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Φιλιατρών, είναι μεταξύ των 235 φορέων που μένουν χωρίς επιχορηγήσεις και χωρίς μισθούς οι διοικήσεις, καθώς δεν είχαν στείλει έως την 1η Απριλίου τα οικονομικά στοιχεία του Φεβρουαρίου 2011.

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε πράξη το νόμο που επιβάλλει τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης και πρόστιμο στον πρόεδρο ή στο γενικό διευθυντή για κάθε ημέρα καθυστέρησης, πέραν της 15ης από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων.

Η διακοπή της κρατικής επιχορήγησης μπορεί να ............

έχει επιπτώσεις στη λειτουργία των παραπάνω οργανισμών, καθώς, εάν δεν έχουν ταμειακό υπόλοιπο, δε θα μπορούν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των εργαζομένων.

Όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, νοσοκομεία, ΟΤΑ και ασφαλιστικά ταμεία, είναι υποχρεωμένα να κοινοποιούν τα οικονομικά τους στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται η «έσχατη των ποινών» σε όσους δε συμμορφώνονται στην αποστολή των στοιχείων τους.

Οι διοικητές των νοσοκομείων δεν ανησυχούν

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες το απόγευμα για το θέμα με τους διοικητές των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, μας είπαν ότι δεν ανησυχούν, γιατί έχουν στείλει τα στοιχεία τα οποία τους έχουν ζητηθεί.

Συγκεκριμένα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος απάντησε ότι, ενώ η προθεσμία ήταν μέχρι τις 15 Μαρτίου, η υπηρεσία του έστειλε τα στοιχεία στις 14 του μήνα και συγκεκριμένα στις 3.15 μετά το μεσημέρι. Μάλιστα, η αποστολή έγινε στην 6η ΥΠΕ, η οποία με τη σειρά της θα τα έστελνε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, σημείωσε ότι κάποια επιπλέον στοιχεία (τα οποία δεν είχαν ζητηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ζητήθηκαν φέτος για πρώτη φορά) εστάλησαν κι αυτά, με μια μικρή καθυστέρηση βέβαια, αλλά δεν υπάρχει εκκρεμότητα, καθώς το ίδρυμα έχει ανταποκριθεί σε όλα όσα του έχουν ζητήσει.

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.