Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Και ερευνητική εργασία για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Σημαντικό ρόλο στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 2014 θα έχει ο θεσμός της ερευνητικής εργασίας, που προβλέπεται από το τελικό σχέδιο για το Νέο Λύκειο, που αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Παιδείας.

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», επικρατούσα σκέψη είναι να προβλέπονται ερευνητικές εργασίες από την Α’ Τάξη, οι οποίες δεν θα υπολογίζονται για την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση.
Σε Β’ και Γ’ Λυκείου οι µαθητές θα κληθούν να .........

παραδίδουν ένα τέτοιο µίνι ερευνητικό πρότζεκτ ανά τετράµηνο και η βαθµολόγησή του θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στα πανεπιστήµια.

Για την υλοποίησητων εργασιών, ορισµένες από τις οποίες θα µπορούν να είναι οµαδικές, θα ακολουθείται ανάλογη διαδικασία µε αυτήν που ακολουθείται στα πανεπιστήµια – και σε αρκετά σχολεία της Ευρώπης. Στην πράξη αυτό σηµαίνει ότι ευνοείται η διαθεµατικότητα, δεδοµένου ότι µια εργασία για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιλαµβάνει στοιχεία απόδιαφορετικούς τοµείς γνώσης και διαφορετικά µαθήµατα. Στο τέλος οι µαθητές θα παρουσιάζουν τις εργασίες τους στην τάξη και η αξιολόγηση θα έχει, πιθανότατα, ανάλογη βαρύτητα µε τη βαθµολογία των υπόλοιπων µαθηµάτων και θα γίνεται από επιτροπή.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των σχολείων.

TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.