Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κ. Σκανδαλίδης: Σύντομα η απόφαση για τις αποζημιώσεις αγροτών

Ανακοινώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις αποζημιώσεις των αγροτών από τις ζημιές του 2010 προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδης, υπογραμμίζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει το αγροτικό εισόδημα και την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης, θα εφαρμοστεί μικτό σύστημα αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ, ενώ οι αποζημιώσεις για το βαμβάκι (πράσινο σκουλήκι κλπ.) θα δοθούν μόλις γίνει εξατομίκευση τους. Για τις αποζημιώσεις (ζημιές) του 2011 τέλος θα εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Οσον αφορά στο πετρέλαιο των αγροτών, .............

σημείωσε ότι το υπουργείο εξετάζει διάφορες λύσεις και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει εξίσωση των τιμών πετρελαίου κίνησης και πετρελαίου θέρμανσης στους αγρότες είτε θα δοθούν φορολογικά κίνητρα, είτε θα καθιερωθεί αγροτικό πετρέλαιο.

Συμφωνίες με Ισραήλ

Αναφερόμενος εξάλλου στην επίσημη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για άριστο κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, σημειώνοντας ότι προωθούνται μια σειρά από συμφωνίες στον αγροτικό τομέα.

Ηδη, όπως εξήγησε, προωθείται η δημιουργία διαμετακομιστικών σταθμών αγροτικών προϊόντων στη Βόρεια Ελλάδα. Η σχετική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στην διακυβερνητική διάσκεψη που θα γίνει στο Ισραήλ τον ερχόμενο Απρίλιο.

Επίσης, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα της εφηρμοσμένης έρευνας ανάμεσα στο ΕΘΙΑΓΕ και το ισραηλινό Κέντρο αγροτικών ερευνών. Ένα σύμφωνο συνεργασίας (οδικός χάρτης) ανάμεσα στις δύο χώρες για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε πολλούς τομείς της γεωργικής παραγωγής.

Τέλος, σύντομα θα υλοποιηθεί ένα κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου με φορείς της Ημαθίας και εμπορικών φορέων του Ισραήλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.