Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Συνήγορο του τηλεθεατή δημιουργεί η ΕΡΤ.

Tην υιοθέτηση του θεσμού του ανεξάρτητου Συνηγόρου του Τηλεθεατή, στη βάση της εμπειρίας αρκετών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Ο Συνήγορος του Τηλεθεατή, που θα υπάγεται απευθείας στο Δ.Σ. της εταιρείας και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, θα ασχολείται με την κατηγορία των παραπόνων και καταγγελιών, για τις οποίες οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με την απάντηση της Διοίκησης της ΕΡΤ ή θα απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

Επίσης, θα επεξεργάζεται και θα αναλύει τις ..........

απόψεις του κοινού, θα αξιολογεί τα εκπεμπόμενα προγράμματα και θα ενημερώνει γραπτώς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της ΕΡΤ, οι οποίες θα υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά του, ενώ θα προτείνει στην ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και το ΚΕΕΠ νέες δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Ο Συνήγορος του Τηλεθεατή θα πρέπει να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και με ευρεία κοινωνική αποδοχή. Οι απαντήσεις και ο διάλογος με τους τηλεθεατές/ακροατές της ΕΡΤ θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Με την υιοθέτηση του θεσμού σηματοδοτείται η νέα αντίληψη εταιρικής υπευθυνότητας τη ΕΡΤ, η οποία συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: αξιοπιστία, αμεροληψία και διαφάνεια-λογοδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.