Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Δ' Εθνική 6ος όμιλος: Αχαϊκή - Εράνη 3-0

Ανώτερη η Αχαϊκή σε όλο το διάστημα του αγώνα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Εράνη της οποίας επιβλήθηκε με το ευρύ 3-0.
Στο 11΄ ο Καρατζανίδης σημείωσε το 1-0, ενώ ο Σπυρόπουλος με πολύ ωραίο μονοκόμματο σουτ στο 56΄ μετά από σέντρα του Καζατζή σημείωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους.
Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε και πάλι ο Σπυρόπουλος με ψηλοκρεμαστό σουτ στο 64΄.

ΑΧΑΙΚΗ: ........

Κουτρουμπής, Νιφορόπουλος, Χρυσανθόπουλος, Αργυρόπουλος, Τσολόπουλος, Κοτσόκολος, Σπηλιώπουλος (73΄ Ιωάννου Κ.), Ιωάννου Ν. (63΄ Μπεκίρης), Σπυρόπουλος, Καζατζής (77΄ Στεφανόπουλος), Καρατζανίδης

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Αλεξανδρόπουλος, Καλογερόπουλος (57΄ Λυμπερόπουλος), Γκίνος, Ανδρεόπουλος, Κορμπής, Κώτσος, Παναγιωτίδης, Μουρούσιας, Γεωργιόπουλος, Δασκαλάκης (85΄ Γεωργιόπουλος), Λυμπερόπουλος

Μια Φιλιατρινιά στο Ράδιο Μεγαλόνησος 89,8

Ενας δικός μας άνθρωπος, μια Φιλιατρινής καταγωγής Ραδιοφωνική παραγωγός κάνει εκπομπή στην Κρήτη και στο Ράδιο Μεγαλόνησος 89,8.
Πρόκειται για την δική μας Νικολέττα Κωνσταντοπούλου. Φοιτήτρια στο τρίτο έτος και πάει για το τέταρτο στην Κρήτη.

Εμείς ευχόμαστε στην Νικολέττα καλές σπουδές και να έχει πάντα στην καρδιά της τα Φιλιατρά.
Ας την στηρίξουμε όλοι μας. Είναι δικό μας παιδί.

Η Εκπομπή της είναι κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 19:00-21:00
Ακούστε την μέσω internet επισκεπτόμενοι την σελίδα του σταθμού.


Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτάκι της εκπομπής




Φιλιατρινό Φράγμα Η καθυστέρηση αποζημιώσεων φέρνει κινητοποιήσεις

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων όσο αφορά στις απαλλοτριώσεις για το Φιλιατρινό φράγμα δεν πρόκειται να δεχθούν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες και, μάλιστα, φέρονται αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διακοπής των εργασιών που εκτελούνται.

Αυτό τόνισαν σε εκπροσώπους της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, οι πρόεδροι του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μώραινας, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και Δήμος Κορωναίος αντίστοιχα, σε συνάντηση που είχαν χθες στα γραφεία της κοινοπραξίας στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Χριστιανούπολης.

Όπως τους διαβεβαίωσαν εκ μέρους .........

της κοινοπραξίας, ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και άλλα στελέχη, σύντομα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε όλους τους θιγόμενους ιδιοκτήτες, γι’ αυτό και ήδη κινούνται οι απαραίτητες διαδικασίες. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες που έχουν οι άνθρωποι των δύο Συλλόγων, από το φορέα εκτέλεσης του έργου, που είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έχει αποσταλεί το σχέδιο της ΚΥΑ (Κοινής Υπουργικής Απόφασης) που αφορά στην αποζημίωση των απαλλοτριωμένων εκτάσεων.

Όπως μας είπαν οι πρόεδροι των Συλλόγων, «το έργο άρχισε πριν από έξι μήνες και εκτελείται, προς το παρόν, απρόσκοπτα. Ωστόσο, έχουν αρχίσει να διατυπώνονται διαμαρτυρίες για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων των θιγόμενων ιδιοκτησιών».
Επιπρόσθετα, επισήμαναν πως «οποιαδήποτε παραπάνω καθυστέρηση της καταβολής των αποζημιώσεων θα καταστήσει αβέβαιη την ομαλή εξέλιξη του έργου, καθώς καθημερινά συζητείται η έναρξη κινητοποιήσεων για διακοπή εργασιών από τους θιγόμενους ιδιοκτήτες».

Από το Θάρρος

Μήνυμα ενότητας και νίκης για το συνδυασμό του Δημήτρη Σωτηρόπουλου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ

Μήνυμα ενότητας και νίκης, από την Ελαία και τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, σε κάθε γωνιά του νέου Δήμου Τριφυλίας εστάλη προχθές βράδυ στην πρωτοφανή και εντυπωσιακή συγκέντρωση και ανοιχτή συζήτηση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» με υποψήφιο δήμαρχο το γιατρό Δημήτρη Σωτηρόπουλο!

Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Αυλώνος, καθώς και πολίτες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Δημήτρη Σωτηρόπουλου και γέμισαν ασφυκτικά το κτήριο Βουδούρη, όπου έγινε η συνάντηση.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε .........

ο δημοτικός σύμβουλος Αυλώνος Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος μίλησε για τον «Καλλικράτη» και την προοπτική που ανοίγεται για το Δήμο Τριφυλίας με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» και δήμαρχο τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Σωτηρόπουλος παίρνοντας το λόγο, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα με τον «Καλλικράτη» και το Δήμο Τριφυλίας, σημειώνοντας: «Θα πρέπει να παραμερίσουμε τοπικιστικά κατάλοιπα. Η μοίρα όλων μας είναι κοινή! Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων…». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δημιουργία της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» σημειώνοντας πως, «η κίνησή μας είναι αμιγώς αυτοδιοικητική. Αποτελείται από ανθρώπους με όρεξη, με μεράκι για τον τόπο. Ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν τους σημερινούς Δήμους και έχουν μεγάλη προσφορά και εμπειρία… Δε θα μπουν κομματικές διαδικασίες και αγκυλώσεις…».

«Το εγχείρημα του “Καλλικράτη” δεν είναι υπόθεση ενός, είναι υπόθεση πολλών, υπόθεση όλων μας… Αν λειτουργήσουμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, θα πετύχουμε και είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να πετύχουμε!», πρόσθεσε. «Βασικοί άξονες στη λειτουργία του Δήμου θα είναι η σοβαρότητα, η διαφάνεια, η ισοπολιτεία και η εργατικότητα», όπως είπε ο κ. Σωτηρόπουλος και τόνισε πως «είμαι ίσος μεταξύ ίσων. Σας θέλω όλους δίπλα μου. Δεν περισσεύει κανείς. Θέλω τη βοήθεια όλων, θέλω και την κριτική σας… Όλοι μαζί να πάμε μπροστά τον τόπο σε μια πορεία αναπτυξιακή!».

Στη συνέχεια, μίλησαν ο πρώην δήμαρχος Αυλώνος – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αυλώνος Γιώργος Γαλάνης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αυλώνος Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας Θανάσης Πετρόπουλος, ο Αυλωνίτης βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αυλώνος Μιλτιάδης Νασόπουλος, οι οποίοι τόνισαν την ένωση και την ενότητα των αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων στην «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία», τη συνεργασία και τη σύνθεση, τη διάθεση και τη βούληση για ανιδιοτελή προσφορά και τις τεράστιες δυνατότητες αναπτυξιακής προοπτικής του νέου Δήμου, ενώ εξέφρασαν την πίστη και την πεποίθηση για τη νίκη στις εκλογές!

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τοποθετήσεις και ερωταπαντήσεις τόσο για τον «Καλλικράτη» όσο και για το Δήμο Τριφυλίας, αλλά και για τη συγκρότηση μάχιμου ψηφοδελτίου νίκης και στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος!

Κλείνοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Σωτηρόπουλος έκανε λόγο για πρωτοφανή και καταλυτική συγκέντρωση, σημειώνοντας: «Είμαι σίγουρος για τη νίκη! Όλοι μαζί κερδίζουμε. Όλοι μαζί πάμε μπροστά! Ο Δήμος Τριφυλίας μάς ενώνει!».

Ευχαριστούμε την εφημερίδα Θάρρος για την παραχώρηση του θέματος

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Η εξίσωση των τιμών πετρελαίου κίνησης - θέρμανσης και το επίδομα θέρμανσης»

Σύμφωνα με τα μέσα, φέρεται ως ειλημμένη η κυβερνητική απόφαση περί εξίσωσης των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Ως πιθανό αντιστάθμισμα έχει διατυπωθεί η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, με παράλληλη αύξηση της έκπτωσης για τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στη θέρμανση. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, το μέτρο της εξίσωσης θεωρείται ως η μόνη εναλλακτική λύση που θα εξασφαλίσει τα πρόσθετα έσοδα ύψους 1 δις ευρώ που προβλέπονται για το 2011 στο Μνημόνιο.

Παρ' όλα αυτά, αναγνωρίζεται ότι μια ........

τέτοια απόφαση θα πλήξει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και μάλιστα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, όπου αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση εισοδημάτων. Σύμφωνα με τα μέσα, η κατάργηση του φθηνού πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα επιφέρει πρόσθετη επιβάρυνση μέχρι και 50% για τους καταναλωτές, με εξαίρεση τους κοινωνικά ασθενέστερους που θα λάβουν το ειδικό επίδομα. Όσον αφορά το επίδομα, οι πληροφορίες προς το παρόν εμφανίζονται συγκεχυμένες, ενώ σύμφωνα με τα μέσα η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης θα γίνει με κοινωνικά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια σε δυο ή τρεις δόσεις. Μάλιστα, φημολογείται ότι η πρώτη δόση θα χορηγηθεί με την πρώτη αγορά πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου και η δεύτερη μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει, ότι τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα καθώς και όσοι είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους το επίδομα θέρμανσης. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί για τις ευπαθείς ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, τα άτομα με αναπηρία κτλ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αποφασίστηκε να εξετασθούν από μηδενική βάση οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης και τα εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία αυτό χορηγείται, καθώς και να γίνει διασταύρωση φορολογικών στοιχείων, ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης όσοι πραγματικά το δικαιούνται και όχι μόνον με βάση τις φορολογικές δηλώσεις.

Τελευταία, πληροφορίες από το Υπουργείο αναφέρουν ότι προσανατολίζεται στη «σολομώντεια» λύση της εξίσωσης του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης από 1.1.2011 και διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος μέχρι το τέλος του έτους, δεδομένου ότι τεχνικά ήταν αδύνατο να προλάβει το Υπουργείο να «χαρτογραφήσει» πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου) τον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών

1. Έχει οριστικοποιηθεί κάποια απόφαση από την κυβέρνηση, όσον αφορά την εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης - θέρμανσης, την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, των σχετικών κριτηρίων και του τρόπου καταβολής, τις κοινωνικές ομάδες που θα το λάβουν;

2. Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής;

Η ερωτώσα βουλευτής,

Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Από 15 Μαρτίου έως και 15 Απριλίου οι εκλογές στα επιμελητήρια

Από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου 2011 θα διεξαχθούν οι εκλογές στα επιμελητήρια όλης της χώρας.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που έχουν ξοφλήσει τις συνδρομές του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών Εταιρειών» που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 18 Ιουνίου 2010 αναβλήθηκαν οι εκλογές των επιμελητηρίων, καθώς τον Ιούνιο του 2010 συμπληρωνόταν τετραετία και με βάση τον νόμο έληγε η θητεία των αιρετών οργάνων.

Σύμφωνα με τον προαναφερόμενο νόμο, .......

οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων διοίκησης των Επιμελητηρίων θα διεξαχθούν μεταξύ 15ης Μαρτίου και 15ης Απριλίου 2011, ενώ θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

Από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μήνυμα ενότητας και νίκης για το Συνδυασμό του Δημήτρη Σωτηρόπουλου!

Από την Ελαία και τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος.

Μήνυμα ενότητας και νίκης, από την Ελαία και τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος σε κάθε γωνιά του νέου Δήμου Τριφυλίας εστάλη προχθές το βράδυ στην πρωτοφανή και εντυπωσιακή συγκέντρωση και ανοιχτή συζήτηση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον γιατρό Δημήτρη Σωτηρόπουλο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ "ΘΑΡΡΟΣ"
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ...




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 2ας Οκτωβρίου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.