Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα ΟΓΑ. Απο 8-15 ιουνίου η καταβολή τους

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα (επίδομα 3ου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειες Ν.3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφάπαξ παροχή 2.000€ Ν.3454/2006) του Γ΄ Διμήνου 2010, Θα καταβληθούν σε 432.098 οικογένειες το χρονικό διάστημα από 8 έως 15 Ιουνίου 2010.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε 130. 312.114,16€.



Χαράλαμπος Παγάνης: Έπεσαν οι μάσκες του δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.

Έκπληξη και οργή προκάλεσαν όχι μόνο στην κοινωνία των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων, αλλά ολόκληρης της Τριφυλίας και πέραν αυτής τα όσα ελέχθησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας (31 Μαΐου) σε ένδειξη, άκουσον άκουσον, «διαμαρτυρίας»(!!!) για τη συμμετοχή του Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσοστόμου στη δήθεν πολική συγκέντρωση, όπως αυθαίρετα τη βάφτισαν οι ιθύνοντες της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Και βέβαια όλοι αντιλαμβανόμαστε το λόγο της αυθαιρεσίας.

Νόμισαν ότι έτσι, χαρακτηρίζοντας τη .......

συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία των Φιλιατρών πολιτική θα εξέθεταν το Μητροπολίτη μας, ενώ δεν κατάλαβαν ότι εκτέθηκαν και αποκαλύφθηκαν οι ίδιοι ομολογώντας ότι ο «Καλλικράτης», καθόσον τουλάχιστον αφορά την περιοχή μας, σχεδιάστηκε παρασκηνιακά, με κριτήρια πολιτικά (κομματικά και σοβινιστικά) και όχι αυτοδιοικητικά και αναπτυξιακά, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα μάλιστα και με τις διακηρύξεις των σχεδιαστών του.

Θα χρειαζόταν να γράψει κανείς σύγγραμμα, για να αναλύσει τις θέσεις και τις τοποθετήσεις τους. Κάπως αργά θυμήθηκαν την ανάπτυξη δράσης «προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης των τοπικιστικών αντιθέσεων και την εμπέδωση αισθήματος ενότητας στο Δήμο Τριφυλίας», όπως «συμβουλεύουν» το Μητροπολίτη μας, ανευλαβώς βέβαια, αφού οι ίδιοι με τις αλαζονικές δηλώσεις τους και τις ηγεμονικές τάσεις τους είχαν διασπάσει την ενότητα.

Αν και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας δεν έχει ανάγκη επαίνων, γιατί το έργο του αποδεικνύει τη σύνεση των πράξεών του και αναδεικνύει το κύρος του, θα πρέπει να ομολογήσουμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτών των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων ήταν και εξακολουθεί να είναι μια πράξη γενναιότητας και δικαιοσύνης, μια πράξη ευθυκρισίας και σεβασμού προς τις αποφάσεις των τοπικών μας κοινωνιών, των Δημοτικών μας Συμβουλίων, της ομόφωνης απόφασης της ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ, όλων των βουλευτών της Μεσσηνίας, αλλά και πάρα πολλών κατοίκων της Κυπαρισσίας.

Ο Σεβασμιότατος και όλοι οι λοιποί προαναφερόμενοι κατανόησαν το δίκαιο του αγώνα και των προσπαθειών μας και γι’ αυτό συμπαραστάθηκαν και εξακολουθούν να συμπαραστέκονται στην εκπλήρωση του δίκαιου αγώνα μας, γιατί αυτός βέβαια δεν σταμάτησε με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Όλοι αυτοί στάθηκαν και στέκονται μακριά από αλαζονικές και ακραίες συμπεριφορές του τύπου ότι όποιος επιδιώκει και άλλο Δήμο στην περιοχή και μεθοδεύει «την τετρατόμηση (sic) της επαρχίας Τριφυλίας…είναι εχθρός της Τριφυλίας και θα έπρεπε μα κηρυχθεί ανεπιθύμητος (!!!) για την περιοχή...». Όλοι οι πιο πάνω άδειασαν τους αλαζόνες και τους ηγεμονίσκους και τους άφησαν να κορδακίζονται μόνοι τους. Ευτυχώς που μερικοί είναι και συγκαταβατικοί και ελεήμονες, γιατί, όπως δήλωσαν, «για όσα ειπώθηκαν από το Νότο υπάρχει η λέξη σφογγάρι». Εμείς λοιπόν είμαστε ο Νότος, οι Νότιοι, σεις ποιοι είσθε ο Βορράς, οι Βόρειοι, «οι προοδευτικοί με το σκουλαρίκι»!!!. Ντρέπεται να πει Φιλιατρινοί και Γαργαλιανιώτες;

Και σε άλλο σημείο λέγει... «οι αντιδράσεις από το Νότο είναι δικαιολογημένες, όταν ίσως δεν καταφέραμε να πείσουμε...». (Ο χαρακτηρισμός του ευρωστότερου και παραγωγικότερου κομματιού της Τριφυλίας ως «Νότου», όχι βέβαια με τη γεωγραφική του έννοια, αλλά την απαξιωτική επιβεβαιώνει διαθέσεις διχαστικές και αποκαλύπτει προθέσεις). Αλλά χωρίς διάθεση συζήτησης και με απουσία έστω και στοιχειώδους προσπάθειας επαφής και συνεννόησης όταν ήταν ο καιρός, πείθεις για το αντίθετο και είναι ουτοπικό να ζητάς « πανηγυρική συνεδρίαση με όλους τους Δήμους». Τώρα, κατόπιν εορτής. Γιατί, για να σας χειροκροτήσουμε ότι τα καταφέρατε!!!.

Ο Δήμαρχος της Κυπαρισσίας, όταν ανακοινώθηκε το χωροταξικό σχέδιο του «Καλλικράτη» δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι είχε ενεργήσει προς την κατεύθυνση αυτή του σχεδίου για το Δήμο Τριφυλίας και εξέφραζε συνεπώς της ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των ενεργειών του.
Ποιον όμως είχε ρωτήσει;
Είχε έλθει σε επαφή και συζήτηση με τους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων;
Με τίνος εξουσιοδότηση ενήργησε και εξ ονόματός μας;
Πως παζάρευε εν αγνοία μας το ζωτικό μας χώρο και τον κατέτασσε στα σχέδιά του, στα σχέδια της Κυπαρισσίας;
Αλλά και μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού σε ποιες επαφές, τουλάχιστον φιλοφρόνησης και ένδειξης πνεύματος συνεργασίας, ήλθε ως Δημοτική Αρχή της έδρας με τους Δημάρχους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων; Απολύτως καμία. Ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράστηκε τέτοια επιθυμία και επιδίωξη παρά το γεγονός ότι και ο Δήμαρχος Αυλώνος τους το είχε συστήσει. Γιατί κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Θεωρούν και πιστεύουν ότι ο νέος Δήμος Τριφυλίας, είναι ιδιοκτησία τους, όπως ήταν φυσικά ο Δήμος Κυπαρισσίας. Ας κατανοήσουν ότι στο νέο Δήμο Τριφυλίας, που ικανοποιεί το μεγαλοϊδεατισμό τους, λόγο έχουν όλοι και οι άλλοι είναι περισσότεροι από αυτούς.

Εμείς τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τον ειλικρινή μας σεβασμό προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο, να του εκφράσουμε ακόμα τα θερμά συγχαρητήριά μας για τη γενναία στάση του, με την οποίαν απέδειξε ότι είναι Άξιος Επίσκοπος, ευθυκρινής και δίκαιος, που «δεν άγεται και φέρεται από κανέναν…ενεργεί ελευθέρως, αυτοβούλως και υπευθύνως...» όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου της Ι. Μητροπόλεως μας που δημοσιεύθηκε στον τύπο στις 29 Μαΐου και στο οποίον ουδείς στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Κυπαρισσίας στις 31 Μαΐου αναφέρθηκε.

Του εκδηλώνουνε όλοι οι συνδημότες μου την απέραντη και διαρκή εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη μας προς το πρόσωπόν του και το υψηλό αξίωμα που φέρει και τον διαβεβαιώνουμε ότι αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντί του. Ευχόμαστε για πολλά χρόνια να συνετίζει με το λόγο του και να ποιμαίνει όλο το ποίμνιο του με επιτυχία, όπως μέχρι τώρα, για να μπορέσουμε κάποτε, κι εμείς ως Χριστιανοί ειλικρινά και όχι υποκριτικά να αρθούμε στο ύψος που επιβάλλουν οι περιστάσεις και να γίνουμε καλλίτεροι και ειλικρινέστεροι στις σχέσεις μας με όλους, αλλά και δικαιότεροι στους στόχους και τις προοπτικές του συνόλου των πολιτών, που καλούμε να εκφράζουμε και να υπηρετούμε.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Κ. ΠΑΓΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


Επιείκεια έδειξε ο αθλητικός δικαστής με τον Διαμαντίδη!

Με πρόστιμο 2.000 ευρώ για την απρεπή συμπεριφορά του στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ματς κατά το οποίο έφτυσε τον Μίλος Τεόντοσιτς, τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης από τον αθλητικό δικαστή.

Ο κανονισμός θεωρεί πως το φτύσιμο μέσα στον αγωνιστικό χώρο ισοδυναμεί με βρισιά κι έτσι, δεν υπήρξε σοβαρό πρόβλημα για το διεθνή γκαρντ, η συμμετοχή του οποίου στους τελικούς δεν απειλήθηκε ποτέ.

Εκτός όμως από τον διεθνή καλαθοσφαιριστή .......

των «πρασίνων», πρόστιμο επεβλήθη και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η απόφαση του, τόσο για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, όσο και για την ομάδα για την συμπεριφορά των οπαδών της :

“1. Επιβάλλει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο ΚΑΕ:

α) για συμπεριφορά βίας και περιορισμένης έκτασης επεισόδια (ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, χρήση βεγγαλικών και κροτίδων στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο, υβριστικά συνθήματα που απευθύνονταν εναντίων των διαγωνιζομένων ομάδων), πρόστιμο 5.000,00€ και

β) για την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά του καλαθοσφαιριστή της Δημήτριου Διαμαντίδη, πρόστιμο 500.00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τoν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 2-6-2010 και

2. Στον Δημήτριο Διαμαντίδη καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά, πρόστιμο 2.000,00€, κατά τον ως άνω αγώνα.”

Απάντηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου σε ανάρτηση μας για το Νέο λύκειο Φιλιατρών.

Απάντηση έδωσε πριν από λίγο η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Νάντια Γιαννακοπούλου σχετικά με την χθεσινή μας ανάρτηση για την στασιμότητα που υπάρχει εδώ και χρόνια στην ανέγερση του νέου Λυκείου Φιλιατρών γεγονός που αποδυκνύει ότι η Κα Γιαννακοπούλου αλλα και οι συνεργάτες της παρακολουθούν το Φιλιατρά News και έχουν άμεση αντίληψη του τι γράφουμε. Ευχαριστούμε πολυ την Κα Γιαννακοπούλου και τους συνεργάτες της.

Στην απάντηση το γραφείο της Κας Γιαννακοπούλου αναφέρει:


Για την ενημέρωσή σας, σε συζήτηση στη Βουλή την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 για το στεγαστικό πρόβλημα του 8ου Δημοτικού Καλαμάτας με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της κ. Γιαννακοπούλου, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πανάρετου, η κ. Γιαννακοπούλου στην εισήγησή της είχε αναφερθεί και στο κτιριακό ζήτημα του Λυκείου Φιλιατρών. Αυτό, άλλωστε, διατυπωνόταν και στο σχετικό δελτίο τύπου που είχε σταλεί από το γραφείο μας, όπως και στο website μας ( http://www.nadiagiannakopoulou.gr/index.php?pathID=1_2_374&aid=492 ), το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε φάση ανανέωσης.
Ωστόσο, να είστε βέβαιοι ότι θα επανέλθουμε και πάλι στο ζήτημα του 'νέου' Λυκείου Φιλιατρών άμεσα και συγκεκριμένα.

Έτη μία ακόμα φορά ευχαριστούμε τόσο την κα Γιαννακοπούλου όσο και τους συνεργάτες της που μας παρακολουθούν στενά. Εξού και η άμεση απάντηση που λάβαμε.

Στον αθλητικό δικαστή ο Διαμαντίδης!

Σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή κλήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης για την ενέργειά του να φτύσει τον Μίλος Τεόντοσιτς στην αρχή του προχθεσινού τρίτου τελικού ανάμεσα στους δύο «αιώνιους».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έφτυσε τον Σέρβο παίκτη και ο αθλητικός δικαστής μελετώντας το video του αγώνα τον κάλεσε σε απολογία για την απρεπή συμπεριφορά του, αφού οι διαιτητές δεν αντιλήφθηκαν το περιστατικό και δεν το έγραψαν στο φύλλο αγώνα.

Ο διεθνής άσος κινδυνεύει με τιμωρία, η οποία .........

θα ισχύσει από τη νέα σεζόν, καθώς η όποια απόφαση παρθεί, δεν αναμένεται να εκδοθεί εγκαίρως, ώστε να του στερήσει τη συμμετοχή του από τον τέταρτο ή τον πέμπτο (εφόσον χρειαστεί) αγώνα της σειράς των τελικών. Το πιθανότερο πάντως είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο.

Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, περιμένουν ανάλογη ευαισθησία να δείξει ο αθλητικός δικαστής και για την μπουνιά του Τεόντοσιτς στον Διαμαντίδη, που οδήγησε τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, στην απαράδεκτη αντίδρασή του.

O αθλητικός δικαστής τον κάλεσε μετά από υπόμνημα του Ολυμπιακού που μιλάει για απρεπή και άσεμνη συμπεριφορά του Διαμαντίδη και στην οποία κάνει λόγο για ανάλογη κίνησή του και στο παρελθόν, κάτι που σύμφωνα με τον Ολυμπιακό τον καθιστά υπότροπο.

Το gamato.info ξαναγύρισε!

Χαράς ευαγγέλια για δεκάδες εκατομμύρια Έλληνες χρήστες internet!

To gamato.info, το torrent site που αγαπήθηκε όσο τίποτε άλλο στην ελληνική επικράτεια, επιστρέφει ξανά ανανεωμένο με νέους, καινούργιους, γυαλιστερούς servers που βρίσκονται σε κάποιο μυστικό σημείο της Γερμανίας!

Αυτά όμως που παραμένουν μυστήρια είναι .........

αν το νεό igamato.info θα είναι το ίδιο ακριβώς με το gamato.info; Θα έχει όλα τα προηγούμενα torrents συγκεντρωμένα; Η δομή του θα είναι ακόμα καταπληκτικότερη από την προηγούμενη;
Τα αποκαλυπτήρια του igamato.info θα γίνουν στις αρχές του Ιούνη!

Πηγή: totefteri.blogspot.com

Νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ παρουσίασε η υπουργός Υγείας

Την πρότασή της για νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ παρουσίασε στους γιατρούς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι γιατροί εμφανίζονται αντίθετοι, υποστηρίζοντας ότι με το προτεινόμενο σύστημα δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων. Διαφωνούν επίσης με τον τρόπο αμοιβής των εφημεριών.

Αναλυτικά, σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) την Πέμπτη, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πρότεινε τα εξής:

1. Όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες κάθε μήνα (5 καθημερινές, 1 Σάββατο και 1 αργία)

2. Στην Γ' ζώνη (νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές), όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες (5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 Αργία) και σε 4 εφημερίες ετοιμότητας καθημερινής.

3. Στην Β' ζώνη (περιφέρεια), οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 εφημερίες εκ των οποίων οι συντονιστές Διευθυντές και οι Διευθυντές 3 ενεργείς (1 καθημερινή, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 4 ετοιμότητας καθημερινές. Οι υπόλοιποι ειδικευμένοι να λαμβάνουν 4 ενεργείς (2 καθημερινές, 1 Σάββατο και 1 αργία) και 3 ετοιμότητας καθημερινές.

4. Στην Α' ζώνη (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 6 εφημερίες εκ των οποίων οι Διευθυντές 3 ενεργείς (1 καθημερινή, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 3 ετοιμότητας καθημερινές, οι δε υπόλοιποι ειδικευμένοι 4 ενεργείς (2 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 2 ετοιμότητας καθημερινές. Οι συντονιστές Διευθυντές της Α' ζώνης να λαμβάνουν επιπλέον 4 εφημερίες ετοιμότητας καθημερινές.

5. Όλοι οι αγροτικοί γιατροί σε όλες τις ζώνες να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες (5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 αργία).

Η υπουργός ανέφερε ότι το παραπάνω σχέδιο καλύπτει το 90% των αναγκών εφημέρευσης και εάν κρίνεται απαραίτητη η επιπλέον προσθήκη εφημεριών αυτές θα αποζημιώνονται από τα έσοδα του Νοσοκομείου που θα προκύπτουν από την ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων -όπως την παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη.

Τι απαντούν οι γιατροί

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ αναφέρουν τα εξής:

1. Η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων εξαναγκάζει τους γιατρούς να εκτελούν πέραν των εφημεριών και μεγάλο αριθμό απογευματινών ιατρείων προκειμένου να βελτιώσουν τα οικονομικά τους και ταυτόχρονα να μαζευτούν κονδύλια για να πληρωθούν οι εφημερίες που πραγματοποίησαν. Η διαδικασία αυτή θα οδηγήσει σε πλήρη ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και σε εξόντωση των γιατρών.

2. Το προτεινόμενο σχήμα εφημέρευσης συνιστά σαφέστατα επίδομα εφημέρευσης και μάλιστα δεν καλύπτει καθόλου τις ανάγκες των νοσοκομείων. Επί παραδείγματι, για να εφαρμοστούν όσα διαλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου, στα νοσοκομεία της Β' ζώνης θα πρέπει κάθε Τμήμα να διαθέτει 7 γιατρούς, πράγμα που δεν συμβαίνει σε κανένα Νοσοκομείο της Β' ζώνης. Ανάλογα προβλήματα θα ανακύψουν και στις άλλες δύο ζώνες και μόνος στόχος των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι να προσαρμοστούν οι εφημεριακές ανάγκες στα 395 εκατ. ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει σταθερά τα επόμενα 3 χρόνια.

Πηγή: in.gr

Βρήκαν και παρέδωσαν 4.000 ευρώ στην Καλαμάτα

«Πακέτο» με 4.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα βρήκαν στην άκρη του δρόμου κοντά στη Νομαρχία Μεσσηνίας στην Καλαμάτα ο εργάτης του ΟΤΕ Παναγιώτης Γιαννούλης και ο διανομέας της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία» Θανάσης Τσάκωνας.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι δυο άνδρες κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και παρέδωσαν τα χρήματα.
Στην Αστυνομία πήγε και η γυναίκα η οποία .........

είχε χάσει τα χρήματα, η οποία τα παρέλαβε, εκφράζοντας τις θερμές της ευχαριστίες στους κυρίους Τσάκωνα και Γιαννούλη που τα βρήκαν και τα παρέδωσαν.

ΣΧΟΛΙΟ
Παραδείγματα προς μίμηση! Μπράβο τους που παραμένουν τίμιοι και καθαροί.


ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: Διόρθωση λαθών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί τους εργοδότες, που είναι πιστοποιημένοι χρήστες του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ), να διορθώσουν μέσω διαδικτύου (Internet) λανθασμένες εγγραφές των ΑΠΔ που υπέβαλαν για το α΄τρίμηνο 2010 (περίοδοι απασχόλησης από 1/1/2010 έως 31/3/2010) στις παρακάτω προθεσμίες :

- από 3/6/2010 έως 27/6/2010 για τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων

- από 30/6/2010 έως 25/7/2010 για το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λ.π.

Η συμβολή των εργοδοτών στη συγκεκριμένη διαδικασία κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική και απαραίτητη, διότι θα εξασφαλίσει, με σύντομο και απλό τρόπο, την αποκατάσταση των λανθασμένων εγγραφών των ΑΠΔ, χωρίς να απαιτείται η επίσκεψή τους στις κατά τόπους υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου- Τριπόλεως

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αρκαδίας αποφασίστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως από την Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 7:00 το πρωί ως την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ.

Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις αφορούν τον αποκλεισμό εναλλάξ της δεξιάς και της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου από το 142 ως το 144,50 χιλιόμετρο, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής του οδοστρώματος.

Επισημαίνεται ότι οι οδηγοί θα ..........

πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Στα δυο η Ρηγίλλης για τα χρίσματα. «Θα πάμε στη Ντόρα» απειλούν οι θερμόαιμοι

Και τώρα τι κάνουμε; Εκνευρισμό, σύγχυση και αμηχανία έφερε στη Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα της εσωκομματικής ψηφοφορίας για τις δημοτικές εκλογές.

Στις εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων των ΝΟΔΕ σε όλη την Ελλάδα, που διεξήχθησαν πριν από λίγες ημέρες, τα μέλη του κόμματος κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους σχετικά με το αν η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να δώσει ή όχι χρίσματα στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Το αποτέλεσμα ήταν 50- 50 ενώ ιδιαίτερα ..........

εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλουν να δοθούν χρίσματα ακόμη και σε πρωτεύουσες νομών όπου είθισται μαζί με τις νομαρχίες ( τώρα τις αιρετές περιφέρειες) να βγαίνουν και τα πολιτικά συμπεράσματα, παρά μόνο σε ορισμένες που θεωρούνται παραδοσιακά «κάστρα».

Όπως είναι φυσικό το αποτέλεσμα αυτό εντείνει το κλίμα της απαισιοδοξίας που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν βρεθεί σε ένα πραγματικό αδιέξοδο, καθώς οι πιέσεις για να δοθούν χρίσματα περισσεύουν, ενώ οι γκρίνιες για την πρώτη επιλογή προσώπων έχουν κάνει έντονη την εμφάνιση τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα του εκνευρισμού δεν λείπουν και οι θερμόαιμοι επίδοξοι υποψήφιοι, που απειλούν ότι αν δεν τους δοθεί το χρίσμα θα αναζητήσουν στήριξη από τη Ντόρα Μπακογιάννη ή τον ΛΑΟΣ

Πηγή: e-aftodioikisi.gr

Παραιτήθηκε ο Μπάμπης Κακούτης απο τον ΑΟ Κυπαρισσίας.

Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια η Κυπαρισσία επιστρέφει στη Δ’ εθνική, αλλά το μέλλον της μόνο... ευοίωνο δεν προδιαγράφεται. Και αυτό γιατί ο Μπάμπης Κακούτης ανακοίνωσε προχθες την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο! Ο πρόεδρος των πρωταθλητών Μεσσηνίας τόνισε ότι το κεφάλαιο ποδόσφαιρο έληξε γι’ αυτόν και πλέον τα πάντα στην ομάδα βρίσκονται στον αέρα.

Ο ίδιος θα ανακοινώσει αναλυτικά τις επόμενες μέρες τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση.

Το θέμα πλέον είναι ότι αν εμμείνει στην αρχική .........

του θέση, η Κυπαρισσία ίσως να αντιμετωπίσει πρόβλημα επιβίωσης. Ο Κακούτης ως γνωστόν χρηματοδοτούσε την ομάδα και για την ώρα δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Θυμίζουμε πως ο ίδιος είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του στην περίπτωση που δεν προχωρήσει το εγχείρημα της συγχώνευσης των τριφυλιακών ομάδων (Εράνη, Κυπαρισσία και Τέλος Αγρας).

Το ιστορικό

Στα μέσα Μαΐου ο πρόεδρος του ΑΟ Κυπαρισσίας Μπάμπης Κακούτης είχε υποβάλει πρόταση συγχώνευσης των τριών Τριφυλιακών ομάδων (Εράνης, Τέλου Άγρα και ΑΟ Κυπαρισσίας) και την δημιουργία μιας ομάδας ισχυρής που θα στοχεύει ψηλά.
Σαν έδρα της ομάδας ο Μπάμπης Κακούτης είχε προτείνει να είναι τα Φιλιατρά λόγω πολύ καλύτερων Αθλητικών υποδομών.

Αρχικά ο πρόεδρος του Τέλου Άγρα Γιάννης Κόκκαλης τάχθηκε υπέρ της πρότασης αν και δεν ενημερώθηκε από κάποιον διοικητικό παράγοντα του ΑΟ Κυπαρισσίας αλλά από την εφημερίδα(!!!).
Θα ήταν ένα καλό εγχείρημα με καλές προοπτικές. Αν καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι δεν έχουμε κάποια αντίρρηση. Έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ είχε πει ο κος Κόκκαλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εράνςη Βαγγέλης Σταθόπουλος είχε παραπέμψει το θέμα στην νέα διοίκηση που επρόκειτο να εκλεγεί σε λίγο καιρό καθότι η Εράνη δεν είναι προσωπική υπόθεση αλλά αφορά μια ολόκληρη πόλη.
Οι κουβέντες αυτές θα γίνουν στην ώρα τους είχε τονίσει χαρακτηριστικά τότε ο πρόεδρος της Εράνης.

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε το καλύπτει απόλυτα η παρακάτω εικόνα που βρίσκεται στο Blog της Εράνης



Σημερα εκλέγεται η Νέα διοίκηση στην Εράνη

Νέα γενική συνέλευση θα γίνει σήμερα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών όπου θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εράνης για την επόμενη διετία.