Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Προς την Κα Νάντια Γιαννακοπούλου. Τι θα γίνει με το νέο Λύκειο Φιλιατρών???

Σχετικά με μια ερώτηση που κατέθεσε χθές η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κα Νάντια Γιαννακοπούλου αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες της Καλαμάτας θα θέλαμε να την παροτρύνουμε την βουλευτή να καταθέσει άλλη μία ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για το μέλλον της κατασκευής του νέου λυκείου Φιλιατρών που έτσι όπως πάει το πράγμα μάλλον παλιό πρέπει να το αποκαλούμε καθότι είναι με τον σκελετό εδώ και κάτι χρόνια.

Πως έχει το θέμα..........

Εδω και πολλά χρόνια -αν δεν κάνω λάθος το 2004 ή 2005- έχει ξεκινήσει το χτίσιμο του νέου Λυκείου στα Φιλιατρά. Ενα λύκειο το οποίο θα ήταν κόσμημα για την πόλη σύμφωνα με τα τότε σχέδια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
Ένα λύκειο που θα είχε όλες εκείνες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτηρίου, με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με αίθουσες υπολογιστών, αίθουσες εργαστηρίων κλπ κλπ.

Αρκετά χρόνια μετά το λύκειο είναι ακόμη με τον σκελετό του έχοντας πιάσει νυχτερίδες και αράχνες.

Στις 11 Δεκέμβρη του 2008, ο νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δημήτρης Δράκος, σε επίσκεψη που είχε κάνει στο Δημαρχείο Φιλιατρών για την σύσκεψη σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες και τις επενδύσεις του αγροτικού τομέα είχε αναφερθεί με δηλώσεις του στο Λύκειο Φιλιατρών λέγοντας ότι η αποπεράτωση των εργασιών του Λυκείου Φιλιατρών, το οποίο -όπως έλεγε τότε- θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του 2009, και είναι ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Τόνιζε τότε ο κος Δράκος ότι πρόκειται για το 1ο έργο της ΝΑΜ που θα δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ.
Απο τις 11 Δεκέμβρη του 2008, μέχρι και σήμερα (δυο χρόνια και κάτι μήνες μετά) το λύκειο παραμένει στην ίδια κατάσταση. Ενας σκελετός και τίποτε άλλο.

Το θέμα έχει δει το φως της Δημοσιότητας μέσω της εβδομαδιαίας Εφημερίδας "Μεσσηνιακός λόγος" και έχει φτάσει στο Νομαρχιακό συμβούλιο μετά από ερώτηση του Νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας κου Θεόδωρου Μπρεδήμα.
Θέμα το οποίο είχαμε αναρτήσει και από αυτό το blog εδώ.

Το θέμα είναι τι μέλει γενέσθαι με το νέο Λύκειο Φιλιατρών.
Τι προβλέπεται να γίνει με τα δυο εκατομμύρια που υπολείπονται για να τελειώσει το λύκειο?

Ζητάμε λοιπόν απο την Κα Γιαννακοπούλου να ενδιαφερθεί για το θέμα και αν λάβει τέλος επιτέλους η αποπεράτωση του λυκείου Φιλιατρλών.

Γνωρίζουμε ότι η Κα Γιαννακοπούλου διαβάζει το Φιλιατρά news και είμαστε σίγουροι ότι θα το δεί το θέμα που αναρτούμε και θα πράξει τα δέοντα ώστε να πάρουμε επιτέλους απαντήσεις. Γιατί από τον Νομάρχη μας ακούμε μόνο λόγια.

Η Ομάδα σύνταξης του Φιλιατρά News

6 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΡΑΨΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές ότι τόσο η κα Nάντια όσο και οι άνθρωποι του γραφείου της διαβάζουν καθημερινά το Φιλιατρά News. Εδώ απο ανάρτηση μας έχουν γίνει δυο φορές παρεμβάσεις στο Νομαρχιακό συμβούλιο.
    Μία με το γεφυράκι του λαγκουβάρδου μετά το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα με τον τραπεζικό απο την Κυπαρισσία την οποία ερώτηση είχε καταθέσει ο Αλευράς νομίζω.

    Η άλλη ήταν ανάρτηση μας με το Λύκειο Φιλιατρών. Το θεμα είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Μεσσηνιακός Λόγος" και κατατέθηκε ερώτηση στο Νομαρχιακό συμβούλιο ο Νομαρχιακός σύμβουλος Θεόδωρος Μπρεδήμας.

    όπως και να έχει το θέμα, θέλω να πιστεύω ότι η κα Γιαννακοπούλου θα ενδιαφερθεί για το θέμα με το Λύκειο που αναρτήσαμε.

    Άλλωστε το αν θα ενδιαφερθεί ή όχι θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ας περιμένουμε λίγο να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι που το Φιλιατρινό μπλοκ ασχολείται και επισημαίνει τα προβλήματα που έχει η πόλη. Το νέο λύκειο είναι σε αυτήν την κατάσταση εδώ και χρόνια. Πρέπει επιτέλους να φτιαχτεί. Μπράβο στην ομάδα συντακτών που το δημοσίευσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kα ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ-ΚΟΠΑΝΑΚΙ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.nadiagiannakopoulou.gr/index.php?pathID=1_2_374&aid=492

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον ανώνυμο 03 Ιουνίου 2010 4:30 μ.μ.
    (Τον πρώτο σχολιαστή δηλαδή)


    Όπως μπορείς να δεις εδώ η κα Γιαννακοπούλου ενδιαφέρθηκε και απάντησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.