Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ποινή φυλάκισης 14μηνών στο Δήμαρχο Ζαχάρως

Ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, κρίθηκε ένοχος προχθές για παράβαση καθήκοντος από το Τριμελές Εφετείο Πατρών και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών. Ένοχος για την ίδια κατηγορία κρίθηκε ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νικόλαος Σιάνης ενώ ο ιδιώτης ιδιοκτήτης αυθαίρετης παραθαλάσσιας καντίνας στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Κακοβάτου Ζαχάρως, Γρηγόριος Κανέλλης, για ηθική αυτουργία σε αυτή και τους επιβλήθηκε η ίδια ποινή.

Οι κατηγορίες που βάραιναν το δήμαρχο της Ζαχάρως ήταν πως ενώ γνώριζε λόγω της ιδιότητάς του, ότι ο ιδιώτης Γρηγόριος Κανέλλης διατηρούσε παραθαλάσσια καντίνα με άδεια της πρώην Χωροφυλακής Ζαχάρως από το 1982 η οποία είχε λήξει από το 2002, δεν προέβη στην επιβολή των προβλεπόμενων...

διοικητικών μέτρων σε βάρος του επιχειρηματία με αποτέλεσμα το παράνομο περιουσιακό όφελος από την επικερδή εκμετάλλευση του αυθαίρετου και παράνομου καταστήματος.

Ο Νικόλαος Σιάνης κατηγορείται πως παρέθεσε ως πρόσχημα, όπως τονίζεται στο βούλευμα και στο κατηγορητήριο, ότι παρενέβη και πρότεινε στους αρμόδιους την αναστολή της κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής λόγω δήθεν δικαστικής εκκρεμότητας. Μάλιστα ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, είχε παυθεί για έξι μήνες από τον περασμένο Φεβρουάριο από τα καθήκοντά του με πλήρη στέρηση των αποδοχών του, από το Α' Υπηρεσιακό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών για τη σιωπή του και τη γενικότερη στάση του στις παράνομες αμμοχαλικοληψίες στον Πηνειακό Λάδωνα και στον Αλφειό.

Για το δήμαρχο Ζαχάρως ήταν η τρίτη καταδίκη για παράβαση καθήκοντος όμως παραμένει μέχρι στιγμής στο απυρόβλητο. Για την ατιμωρησία του Πανταζή Χρονόπουλου, έκαναν λόγω στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης και Φώτης Κουβέλης, ζητώντας να μάθουν γιατί ο δήμαρχος της Ζαχάρως δεν εξέπεσε του αξιώματός του τουλάχιστον από τις 5/9 του 2008, όταν δημοσιεύτηκε η τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
Πηγή: Ελευθεροτυπία


ΟΑΕΔ: Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων 2010

Από αύριο Τρίτη ξεκινάει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων έτους 2010, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα οικογενειακά επιδόματα θα καταβάλλονται ως εξής:

- την 1η Ιουνίου 2010 για δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά

- την 1η Ιουλίου 2010 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά

- την 1η Σεπτεμβρίου 2010 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 ορίζεται η 31 Ιανουαρίου 2011.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων υποβάλλονται μέσω εργοδότη ή ΚΕΠ ή ταχυδρομείο και θα παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις όρους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr .

11 8 88. Τυχαίο? Δεν νoμίζω...

Ο Αλκαίος στην Eurovision τραγούδισε στην 11η θέση.
Η ψηφοφορία κράτησε 88 λεπτά.
Η Ελλάδα ήρθε στην 8η θέση.
Όλα μαζί 11 8 88.

Τυχαίο; Δε νομίζω!!!

Τρωκτικό



Aπαντήσεις στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Πανελλαδικές 2010

Δείτε τις απαντήσεις εδώ



Θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Πανελλαδικές 2010

Δείτε τα θέματα εδώ



Ημέρα αποχώρησης από το Facebook

Ως «Ημέρα αποχώρησης από το Facebook» ανακήρυξαν οι δυσαρεστημένοι χρήστες του κοινωνικού δικτύου την 31η Μαΐου. Περισσότεροι από 23.000 χρήστες δεσμεύτηκαν δημόσια να καταργήσουν τους λογαριασμούς τους λόγω των ανησυχιών για τις σοβαρές επιπτώσεις των δικτύων στις κοινωνικές επαφές.

Δείτε το σχετικό Video










Υπουργείο Οικονομίας: Παράταση έως 30 Ιουνίου για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2010 η δυνατότητα καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών και υποβολής δηλώσεων. Σχετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιου του Υπουργείου Οικονομικών τις προσεχείς μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις των άρθρων 66 και 84 του νέου φορολογικού νόμου 3842/2010 έχει δοθεί το δικαίωμα για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών με έκπτωση 80% επί των προστίμων και προσαυξήσεων και για την υποβολή αρχικών και συμπληρωματικών δηλώσεων για εισοδήματα έως το 2009 χωρίς την καταβολή πρόσθετου φόρου ή προστίμου.
Η σχετική προθεσμία έληγε ........

σήμερα, 31 Μαΐου 2010.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ο Γιαννάκης πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί και στο ΟΑΚΑ

H νίκη και το 1-1 στη σειρά των τελικών έδιωξε και το άγχος από την πλευρά του Ολυμπιακού, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος θεωρεί πως οι παίκτες του μπορούν να κάνουν το μπρέικ στο τρίτο ματς της σειράς. Στο κακό ξεκίνημα της τρίτης περιόδου απέδωσε την ήττα του Παναθηναϊκού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στην αρχική του τοποθέτηση για το ματς ο Παναγιώτης Γιαννάκης σχολίασε:

«Προερχόμασταν από ένα πολύ κακό .........

παιχνίδι. Είχαμε πίεση, αλλά τα παιδιά το ήθελαν πολύ, παίξαμε ομαδικά και νικήσαμε. Κάναμε το 1-1 και προετοιμαζόμαστε για την Τετάρτη. Είχαμε περισσότερη συγκέντρωση, επιμονή και υπομονή, καθώς και καλύτερες συνεργασίες στην επίθεση. Οταν βιάζεσαι δεν είναι εύκολο να είσαι αποτελεσματικός και το πληρώνεις».

Ο «Δράκος» τόνισε ακόμη πως οι παίκτες του μπορούν να κάνουν ανάλογη εμφάνιση και στο ΟΑΚΑ:

«Πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε ανάλογα καλό πρόσωπο και στο ΟΑΚΑ. Πάντα υπάρχει πίεση. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι και φυσιολογικό. Πρέπει να το διαχειριστούμε».

Στη συνέχεια ο Γιαννάκης ρωτήθηκε για το ρόλο που έπαιξε η επίσκεψη των αδερφών Αγγελόπουλων στην προπόνηση της Παρασκευής:

«Όλα βοηθούν στην ομάδα. Η ομάδα είναι όλα μαζί. Κόσμος, διοίκηση παίκτες. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο».

Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποστήριξε:

«Το ξεκίνημά μας στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν κακό, ιδιαίτερα αμυντικά, και αυτό ήταν το κλειδί. Με την κακή μας άμυνα δώσαμε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να ξεφύγει κι εκεί πιστεύω πως κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό το ματς.

» Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, εμείς ετοιμαζόμαστε ήδη για το ματς της Τετάρτης. Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι παίκτες μου προσπάθησαν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Φώτσης και Τσαρτσαρής ήταν παίκτες - κλειδιά για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ματς της σειράς, δεν απέδωσαν όμως τα αναμενόμενα στο δεύτερο και ο «Ζοτς »κλήθηκε να σχολιάσει την απόδοσή τους:

«Δεν θα ήθελα να μιλήσω ατομικά για κάποιον παίκτη. Η ομάδα συνολικά δεν είχε καλή εικόνα. Ποτέ δεν θα βάλω το δάχτυλό μου για να δείξω κάποιον παίκτη. Η ομάδα κερδίζει και η ομάδα χάνει.
Όταν χάνει, πρώτος υπεύθυνος είναι ο προπονητής και δεν θέλω να κατηγορήσω τους παίκτες».

Το επόμενο παιχνίδι ανάμεσα στον παναθηναϊκό και τον ολυμπιακό θα γίνει την Τετάρτη 2/6 στις 21:45 στο ΟΑΚΑ και θα μεταδοθεί από τον ΣΚΑΪ

Πηγή: sport.gr

Εφημερεύον φαρμακείο στα Φιλιατρά γι αυτήν την εβδομάδα.

Την εβδομάδα από 31 Μαΐου έως και 06 Ιουνίου εφημερεύει το φαρμακείο:

Χριστόφορος Ψιλόπουλος

Tηλ: 2761 - 0 - 32940
Κιν. 694 - 57 92 394




Μεσσηνιακές εφημερίδες της 31ης Μαΐου 2010

Κλικ στα πρωτοσέλιδα για μεγάλο μέγεθος.
Τώρα και με τρόπο που δεν θα σας βγάζει pop up παράθυρα διαφημίσεων.




Η Εφημερίδα "Θάρρος δεν κυκλοφορεί την Δευτέρα.