Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Τακτική επιθέσεων κατά του νέου κόμματος από ΝΔ

Πριν προλάβουν να συμπληρωθούν 24 ώρες από την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η Ρηγίλλης εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του νέου κόμματος και κατά της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη.

Παρά τις αρχικές εισηγήσεις προς τον κ. Σαμαρά να «υποτιμηθεί το όλο εγχείρημα και να μην υπάρξουν σχόλια, τελικά επικράτησαν δεύτερες σκέψεις για μια πιο δυναμική αντιμετώπιση. Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είπε ευθέως ότι ο στόχος της κυρίας Μπακογιάννη είναι ο κ. Σαμαράς.

«Η κυρία Μπακογιάννη προχώρησε στη .........

δημιουργία κόμματος για λόγους προσωπικού πείσματος, προκειμένου να μη γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν θα το πετύχει», τόνισε (ραδιοφωνικός σταθμός Real). Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος προχώρησε κι ένα βήμα περισσότερο, λέγοντας ουσιαστικά ότι η κυρία Μπακογιάννη «συγκυβερνούσε» με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. «Δεν συναποφάσιζε; Τα 2/3 των υπουργών και υφυπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή δεν περνούσαν πρώτα από την έγκρισή της και μετά κατέληγαν στο υπουργικό συμβούλιο;», σημείωσε.

Ο Ευρ. Στυλιανίδης

Πιο ήπιος ήταν στο σχόλιό του ο γραμματέας προγράμματος της ΝΔ κ. Ευρ. Στυλιανίδης. «Ο χώρος της Κεντροδεξιάς», επεσήμανε (ραδιοφωνικός σταθμός 9,84), «εκφράζεται αυτή τη στιγμή απόλυτα από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία μετά τις τελευταίες εκλογές -και παρά την εσωτερική υπονόμευση, όπου αυτή υπήρξε και εκδηλώθηκε- κατάφερε να ανασυνταχθεί, να μειώσει την εκλογική διαφορά».

Ο κ. Γ. Μανώλης χαρακτήρισε «νεοφιλελεύθερο» το νέο κόμμα, ενώ ο κ. Κ. Τασούλας, ακολούθησε την ίδια «γραμμή» με τον κ. Π. Παναγιωτόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά (ραδιοφωνικός σταθμός «9») ότι η κυρία Ντ. Μπακογιάννη «μόλις πριν από έναν χρόνο διεκδικούσε την ηγεσία της ΝΔ και δι’ αυτής την πρωθυπουργία της χώρας και σήμερα διεκδικεί να στερήσει την πρωθυπουργία και την εξέλιξη την καλή στον εσωκομματικό της αντίπαλο».

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.