Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι διαμαρτυρίες των αναγνωστών και αποφάση που πήρε η ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News.

Τις τελευταίες μέρες λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο αρκετά μεγάλο αριθμό e-mail διαμαρτυρίας από τους αναγνώστες του Φιλιατρά News σχετικά με την κατάργηση των ανώνυμων μηνυμάτων που επιβάλαμε στο blog.
Αφορμή στάθηκε το e-mail του αναγνώστη στις 18 Οκτωβρίου και η απάντηση που δώσαμε ως ομάδα.
Σχεδόν όλοι οι αναγνώστες που διαμαρτυρήθηκαν μας προέτρεψαν να αφήσουμε εκ νέου τα ανώνυμα σχόλια καθότι είναι περιττό να δημιουργήσουν νέο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ενώ ήδη έχουν) για να μπορούν να σχολιάζουν.

Το θέμα απασχόλησε και την 4μελή ομάδα ..............

διαχείρισης βάζοντας το θέμα στο τραπέζι.
Επειδή ΘΕΛΟΥΜΕ να δίνουμε την δυνατότητα να σχολιάζετε αλλά με τρόπο που θα μπορούσε να γίνει διάλογος έστω και μέσω σχολίων, αποφασίσαμε ομόφωνα και οι τέσσερις διαχειριστές ( McH , X-treme, Filiatrinos και G. T. ) να επιτρέψουμε εκ νέου τα ανώνυμα σχόλια αλλά με μια προϋπόθεση.
Αποδεκτά σχόλια θα είναι μόνο αυτά που θα περιέχουν ουσιαστικό λόγο, και θα κινούνται σε εξαιρετικά κόσμιο επίπεδο.
Σχόλια του τύπου: Τον τάδε τον έτσι τον αλλιώς που έκανε εκείνο και αυτό, έκλεψε, άρπαξε, κλπ κλπ θα κόβονται χωρίς δεύτερη σκέψη.
Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να αναφέρουμε παραδείγματα.

Θέλουμε λόγο και σχόλια ουσιαστικά με ποιότητα. Να μπορεί ο άλλος να απαντήσει στο ίδιο ακριβώς μοτίβο σεβόμενος και αυτόν στον οποίο απαντά αλλά ταυτόχρονα και σε οποιονδήποτε άλλον διαβάζει τα σχόλια του. Θα το διαπιστώσετε το πόσο αυστηροί θα είμαστε σε αυτό το θέμα στην πορεία.

Επίσης σας ανακοινώνουμε ότι τα σχόλια πριν εμφανιστούν θα τα ελέγχει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ διαχειριστής από τους τέσσερις που είμαστε ώστε να έχει την απόλυτη ευθύνη για το τι βγαίνει έξω. Αυτός ο διαχειριστής είναι ο McH. Κανένας άλλος δεν θα ασχολείται με δημοσίευση σχολίων.
Και κάτι ακόμα. Επειδή όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις (εργασία, γυναίκα και παιδιά) και ειδικά ο McH, τα σχόλια θα βγαίνουν ΜΟΝΟ όποτε τα βλέπει ο υπεύθυνος διαχειριστής.
Μπορεί να αργήσουν να εμφανιστούν. Εφόσον θα είναι όπως το περιγράψαμε παραπάνω θα βγει ακόμα και να αργήσει 2, 3 ή και 5 ώρες.

Σε αυτό το θέμα θα είμαστε κάθετοι και δεν θα το συζητήσουμε με κανέναν. Το Φιλιατρά News θα μπει σε τροχιά ποιότητας των σχολίων του και όχι σκουπιδότοπου του κάθε ενός που θέλει να βγάλει την χολή του ή την εμπάθεια του προς τον οποιονδήποτε και για το οτιδήποτε, γιατί δεν μπορεί ή δεν θέλει να εκφραστεί έτσι όπως ένας πολιτισμένος διάλογος μπορεί να γίνει.
Kαι οι τέσσερις διαχειριστές, ελπίζουμε ότι όλοι εσείς θα το σεβαστείτε, και θα συνεργαστείτε στο νέο ύφος που θέλουμε να υπάρχει στο Φιλιατρά News.

Με εκτίμηση
Η τετραμελής ομάδα διαχείρισης του Φιλιατρά News.
X-treme , Filiatrinos , McH , G. T.

8 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ.

    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο πιστεύω (ως υπεύθυνος για την δημοσίευση των σχολίων) ότι θα γίνει. Θα το επιβάλλω να γίνει.
    Το θέμα το συζητήσαμε διεξοδικά.
    Όταν αυτοί που δεν συμμορφώνονται θα βλέπουν σχόλια να γράφει ότι η ανάρτηση καταργήθηκε από διαχειριστή του ιστολογίου τότε θα καταλάβουν πόσο σοβαρά το λέμε.
    Ελπίζω να μην χρειαστεί να το κάνω σε κανένα σχόλιο.
    Αλλα επειδή δεν θέλω να απογοητεύσω τους άλλους 3 συνδιαχειριστές, δεν θα διστάσω να το κάνω.

    McH
    Admin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέσποινα Παπαθεοδοσίου: Η ιστορία ενός ονείρου - *culturenow.gr
    www.culturenow.gr
    Δέσποινα Παπαθεοδοσίου: Η ιστορία ενός ονείρου - *culturenow.gr ------------------------- ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρώ ότι είναι σωστή η απόφαση σας όπως ακριβώς πάρθηκε. Καλό κουράγιο και συνέχεια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά οι αναγνώστες είναι αρκετά έξυπνοι κ καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απο όσα νομίζετε.η κυριώτερη αφορμή ήταν ο φόβος σας για μείωση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας κ γ αυτο Είμαι αρκετά σίγουρος όσο κ εσείς για το ποσοστό του υποψήφιοι δημάρχου του ΚΚΕ που ενώ ήσασταν σίγουροι κ ξέρατε με ακρίβεια τις ψήφους τους οταν είδατε οτι σας χακάρουν την κατεβάσατε αμεσως αυτή είναι δημοκρατική πράξη δημοσιογραφίας...στην θέση σας θα μελετούσα περισσότερο την ασφάλεια κ μετα θα εβγαζα μια ψηφοφορία με προδεδικασμένο αποτέλεσμα(όπως φαίνεται με την δήλωσή σας μετά την αποκαθήλωση!και ο αυταρχικός θα έλεγα αρκετά τρόπος που σχεδόν απειλέιτε με κόψιμο τον επισημάνσεων των επισκεπτών κρύβει ενα φόβο που οφείλεται στην άγνοια προ του προδεδικασμένου τέλους.κρίμα γιατί πίστευα οτι είχατε πιο πολύ κουράγιο δημοσιογραφία σημαίνει θάρρος κ γνώση όχι φόβο λυπάμαι αυτή είναι η αποψή μου κ αν δεν την βγάλετε θα την επιβεβαιώσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαφωνώ μαζί σας. Κανένας φόβος μείωσης της επισκεψιμότητας. Αλλωστε μόνο αυτό δεν έγινε τις μέρες που είχαμε κόψει τα ανώνυμα σχόλια.
    Αυτό δείχνουν τα στοιχεία από το Google analytics που είναι εκατό τοις εκατό έγκυρα.
    Μικρή πτώση υπάρχει μόνο τα Σαββατοκύριακα και είναι λογικό. Πάντα γινόταν αυτό.

    Όσο για την ψηφοφορία που λέτε για το blog ποτέ δεν ειπώθηκε ότι είναι αξιόπιστες.
    Οποιοσδήποτε επισκέπτης μπορούσε να ψηφίσει. Δεν διασφαλιζόταν το έγκυρο της ψηφοφορίας οτι αυτοί που ψηφίζουν είναι όλοι δημότες της Τριφυλίας.
    Το είχαμε γράψει βέβαια και στο κείμενο μας και λέγαμε παρακαλούμε να ψηφίσουν μόνο όσοι έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον δήμο Τριφυλίας.
    Αυτό δεν δέσμευε κανέναν.
    Και ενω δεν ξέραμε αν υπάρχει τρόπος να ξαναψηφίσουν και να ξαναψηφίσουν, τελικά ο πρωήν διαχειριστής μας αφού το έψαξε ανακάλυψε ότι γίνεται να ψηφίσεις όσες φορές θέλεις αρκεί να κάνεις μια διαδικασία καθε φορά.
    Τωρα που ξέρουμε ότι υπάρχει κενό στην διαδικασία δεν θα ξαναβάλουμε ψηφοφορία με εργαλείο του blog. Αν μπει κάτι θα είναι μέσω άλλου, αλλά και πάλι ίσως να μην είναι αξιόπιστο.

    Οσο για τα σχόλια. Προτιμάμε να υπάρχουν σχόλια όπως το δικό σας. Κάτι ανάλογο θέλουμε. Να εκφραστεί μεν ο κόσμος αλλά με τρόπο που θα σηκώνει κουβέντα σε κόσμιο επίπεδο που ο ένας θα σέβεται την άποψη του άλλου, και θα γίνεται ανταλλαγή απόψεων. Ναι θα υπάρξει και ο αντίλογος αλλα οχι όμως σε επίπεδο ύβρεων και λοιπά.
    Ζητάμε τα σχόλια να έχουν επίπεδο διαλόγου. Οχι εμπάθειας. Είναι κακό;
    Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι πολλά blogs δεν έχουν καν την δυνατότητα να σχολιάσει ο αναγνώστης τίποτα. Ούτε με λογαριασμό υπό σύνδεση. Τίποτα.
    Εμείς σας αφήνουμε και εν τούτοις πάλι είμαστε και οι κακοί;

    McH
    Admin

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.