Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΤΑΠ-ΟΤΕ Μία υπάλληλος εξυπηρετεί όλη τη Μεσσηνία.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΤΑΠ-ΟΤΕ (ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ), αφού στο αρμόδιο γραφείο της Καλαμάτας, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, συρρέουν άνθρωποι απ’ όλη τη Μεσσηνία, για να εξυπηρετηθούν από μία μόνο υπάλληλο.

Από την Τριφυλία στην Καλαμάτα!

Χθες, πέσαμε σε σχετικά ήρεμη μέρα, όμως .........

οι ασφαλισμένοι που συναντήσαμε μας είπαν ότι πολύ συχνά η ουρά από κόσμο φτάνει μέχρι την έξοδο του κτηρίου, ενώ δε λείπουν οι διαμαρτυρίες και οι διενέξεις. Άλλωστε, στο χώρο για ρεπορτάζ βρεθήκαμε μετά από αρκετά τηλεφωνήματα, στην εφημερίδα, ανθρώπων οι οποίοι χρειάζεται να κάνουν ολόκληρο ταξίδι από την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά ή τους Γαργαλιάνους στην Καλαμάτα, για να εξυπηρετηθούν.

Τάσος Μπακάκης συνταξιούχος (ΟΤΕ)

«Ταλαιπωρείται ο κόσμος και, κυρίως, όσοι έρχονται από την περιφέρεια. Γιατί μπορεί να έρθουν να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους, ταμείο δεν υπάρχει να τους εξοφλήσει, οπότε ξαναπάνε στις περιοχές τους και πρέπει να ξανάρθουν την επομένη. Έτσι έχουμε προβλήματα και διαπληκτισμούς».

Ευγενία Δημητρακοπούλου, συνταξιούχος (ΟΤΕ)

«Το πιο δύσκολο είναι για τους ανθρώπους της επαρχίας. Έρχονται αρκετοί από μακριά, από Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία, Φιλιατρά. Θα μπορούσαν να έχουν κάποιον εκπρόσωπο εκεί. Αυτό το γραφείο είναι το μοναδικό σε όλη τη Μεσσηνία! Παλιά εξυπηρετούσαν τον κόσμο τα κατά τόπους γραφεία. Τώρα έρχονται εδώ από ΟΤΕ, ΟΣΕ και ΕΛΤΑ. Υπάρχουν και άνθρωποι ανήμποροι με προβλήματα υγείας, μεγάλοι που ταλαιπωρούνται, αφού αναγκάζονται να έρθουν δύο και τρεις φορές. Άμα τύχει να έχει άδεια και η υπάλληλος…».

Δημήτρης Τσιμικλής, συνταξιούχος (ΟΤΕ)

«Υπάρχει μόνο μία υπάλληλος και δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Δημιουργείται, λοιπόν, συνωστισμός και προβλήματα. Επίσης, οι ασφαλισμένοι που εξυπηρετούνται εδώ είναι πολλοί, εκτός από εμάς, είναι του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ».

Ρούλα Κίλια, φοιτήτρια, κόρη ασφαλισμένου (ΟΤΕ)

«Η κατάσταση είναι χάλια. Για μια σφραγίδα έχουμε έρθει, αλλά ταλαιπωρούμαστε, περιμένουμε ώρες. Στο γραφείο είναι μόνο μια κοπέλα και απ’ έξω περιμένει τόσος κόσμος».

Σταύρος Τριανταφυλλόπουλος, ασφαλισμένος (ΟΤΕ)

«Υπάρχει καθυστέρηση, γιατί η κοπέλα στο γραφείο είναι μόνη της. Πριν, ήταν δύο οι υπάλληλοι, αλλά η μία έφυγε με άδεια τοκετού. Όταν ήταν και οι δύο μαζί, υπήρχε εξυπηρέτηση».

Νίκος Φοίφας, προϊστάμενος Τεχνικού Τμήματος

Το γραφείο του ΤΑΠ-ΟΤΕ στεγάζεται στο κτήριο του τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ στην Καλαμάτα, Βασ. Κωνσταντίνου 14. Για το πρόβλημα που δημιουργείται με τους ασφαλισμένους, ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος Μεσσηνίας Νίκος Φοίφας μάς είπε: «Το Ταμείο εδώ φιλοξενείται. Μάλιστα, με μεγάλη δυσκολία βρέθηκε κατάλληλος χώρος γι’ αυτό, αφού εδώ δεν είναι γραφεία του ΟΤΕ, αλλά τεχνικές υπηρεσίες. Κι εμείς έχουμε διαπιστώσει συνωστισμό κατά περιόδους λόγω πλήθους κόσμου, καθώς στο Ταμείο έρχονται εν ενεργεία ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, αλλά και των ΕΛΤΑ. Κατά την εκτίμησή μου, ξεπερνούν κατά πολύ τα 1.000 άτομα».

Σύμφωνα με τον κ. Φοίφα, ορισμένες απλές περιπτώσεις εξυπηρετούνται από κατά τόπους καταστήματα του ΟΤΕ στη Μεσσηνία, όπως αυτό της Μεσσήνης. Δηλαδή, απλές εγκρίσεις και εξοφλήσεις, αλλά μόνο για τους ασφαλισμένους του ΟΤΕ.

Από το "Θάρρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.