Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στα 70 λεπτά/λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Από τα 67 λεπτά το λίτρο θα ξεκινά η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 70 λεπτά, την ώρα που στην περιφέρεια και κυρίως στα νησιά, οι τιμές θα αγγίζουν τα 77 - 78 λεπτά το λίτρο.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Χάρης Μαυράκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής Γιώργος Μασσαλής, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.
Οι αυξημένες τιμές στην περιφέρεια ..........

αποδίδονται σε υψηλότερα κόστη μεταφοράς, με βυτία ή / και πλοία.

Νωρίτερα, θετική ήταν έκβαση της συνάντησης του υφυπουργού με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και πλέον η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει κανονικά από την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουσελάς επανέλαβε ότι οι επιστροφές φόρου θα πιστώνονται στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών σε διάστημα 2 ημερών ενώ από 1ης Ιανουαρίου του 2011, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, θα καταργηθεί η προκαταβολή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από τους πρατηριούχους.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως αυτό δεν σηματοδοτεί κατάργηση του "Ήφαιστου", δηλαδή του συστήματος μέσω του οποίου γίνονται σήμερα οι επιστροφές φόρου στους βενζινοπώλες, καθώς ο μηχανισμός θα διατηρηθεί για τον έλεγχο των παραστατικών πώλησης πετρελαίου που θα εξακολουθήσουν να υποβάλλουν οι πρατηριούχοι. «Σε όσους καθυστερούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, θα αφαιρείται η άδεια διανομής πετρελαίου», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Κουσελάς τόνισε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα εξίσωσης των φόρων στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, εφόσον δεν βρεθεί προηγουμένως μηχανισμός επιστροφής του επιπλέον φόρου στους δικαιούχους.

Επεσήμανε τέλος, ότι οι καθυστερήσεις στην επιστροφή του ΕΦΚ από την προηγούμενη χειμερινή περίοδο αφορούν μόνο 270 βενζινοπώλες, για ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι θα εισπράξουν τα χρήματά τους εφόσον προσκομίσουν φορολογική ενημερότητα.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.