Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Εκτός ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Εκτός ΝΔ βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά την απόφαση του προέδρου του κόμματος Αν. Σαμαρά να τον αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα και την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας για οριστική διαγραφή του από το κόμμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο έθεσε τον κ. Μαρκογιαννάκη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Παράλληλα, παρέπεμψε τον κ. ..........

Μαρκογιαννάκη στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής, γιατί, όπως αναφέρει στην επιστολή προς τον Ιωάννη Τραγάκη "με τη στάση του και τη συμπεριφορά του ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος". Η επιτροπή δεοντολογίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Τραγάκη αποφάσισε την οριστική διαγραφή του κ. Μαρκογιαννάκη κάνοντας δεκτό το σκεπτικό του προέδρου του κόμματος.

Αιτία για την αποπομπή στάθηκαν οι δηλώσεις που έχει κάνει τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μαρκογιαννάκης και στις οποίες άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος για την περιφέρεια Κρήτης, κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην υποψηφιότητα του οποίου ασκούσε κριτική.

Η αντίδραση Μαρκογιαννάκη

Εντονα αντέδρασε στην αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος με δήλωση του έκανε λόγο για «αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες» και «μεθοδεύσεις που μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη έχει ως εξής:

«Οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρωτοφανείς. Σε δύσκολες περιφέρειες για την παράταξη όπως είναι η Κρήτη, απαιτείται συνεννόηση, διάλογος, σύνθεση για να πετύχει κανείς τη μέγιστη συσπείρωση. Όλα αυτά η ηγεσία της ΝΔ τα αρνείται εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως επιλέγει το δρόμο των διαγραφών με αστείες, συνοπτικές αντιδημοκρατικές και αντικαταστατικές διαδικασίες, χωρίς έστω να μου ζητήσει να εξηγήσω τις απόψεις μου για την προοπτική της παράταξης στην περιφέρεια της Κρήτης. Αυτές οι μεθοδεύσεις μας οδηγούν πολλά χρόνια πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.