Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Να ξαναδώσουμε οξυγόνο στη Δημοκρατία

Στο ιδιαίτερο νόημα που αποκτά η 36η επέτειος από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, λόγω της κρίσιμης περιόδου που διέρχεται η χώρα, εστίασε ο Πρωθυπουργός σε μήνυμά του για το φετινό εορτασμό.

«Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας αποτέλεσε κομβικό σημείο στη σύγχρονη ιστορία μας. Ο άνεμος της ελευθερίας έφερε την ελπίδα και γέμισε τη χώρα μας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον που ήταν μπροστά», αναφέρει ο κ. Γ. Παπανδρέου και συνεχίζει:

«Η φετινή 36η επέτειος από την .........

αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει με μία πολύ κρίσιμη περίοδο για το λαό μας. Δίνουμε και πάλι όλοι μαζί μια μεγάλη μάχη. Αυτή τη φορά η μάχη αφορά την αποκατάσταση της αυτονομίας μας, της αξιοπρέπειάς μας, της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης, της προοπτικής του λαού μας».

Ο κ. Παπανδρέου απέδωσε τη σημερινή κρίση στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, «αντί να χτίσουμε μια Ελλάδα πάνω στα υγιή θεμέλια της Δημοκρατίας που βάλαμε το 1974, αφήσαμε παθογένειες και αδυναμίες να γιγαντωθούν». Έκανε επίσης λόγο για επικράτηση της διαφθοράς, των πελατειακών σχέσεων και της ευνοιοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, που – όπως υποστήριξε - οδήγησαν σε ένα παραγωγικό μοντέλο άδικο και καταδικασμένο στον μαρασμό.

«Γι’ αυτό και σήμερα», τονίζει εν συνεχεία στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, «όπως το 1974 αποτινάξαμε τα δεσμά της χούντας, είναι η ώρα να αποτινάξουμε αυτές τις δουλείες που μας κληροδότησε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, που πατά γερά στα πόδια της. Να ξαναδώσουμε περιερχόμενο, λάμψη και οξυγόνο στη Δημοκρατία μας».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε δύσκολο το δρόμο που διανύει η χώρα, τονίζοντας όμως ότι είναι και «ο μοναδικός προς την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, προς την εξασφάλιση της ευημερίας και για μας και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν».

«Σήμερα, 36 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κοινός μας αγώνας αφορά τη δημιουργία μιας καλύτερης, πληρέστερης, πιο ουσιαστικής Δημοκρατίας. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί οι Έλληνες θα πετύχουμε. Θα τα καταφέρουμε. Ο αγώνας που δίνουμε σήμερα, αποτελεί τον δικό μας φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν δέχτηκαν να σκύψουν το κεφάλι απέναντι στη δικτατορία», καταλήγει ο Πρωθυπουργός.

Από Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Ο Γιωργάκης Τζέφρυ Μαυρογυαλούρος Αρχιψεύταρος Αμερικανοτραφής Φιλότουρκος Ανθέλληνας ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία;;; Μένω κάγγελο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.