Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ολοκληρώνεται η αποστολή των εκκαθαριστικών για τους ημιυπαίθριους διαβεβαιώνουν τα ΕΛΤΑ

Με τη δέσμευση των ΕΛΤΑ ότι τα εκκαθαριστικά για τους ημιυπαίθριους θα σταλούν μέχρι σήμερα, Τρίτη, στις πολεοδομίες, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η «νομιμοποίηση» των ημιυπαίθριων χώρων.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε εκπρόσωπος των ΕΛΤΑ, σημειώνοντας παράλληλα, ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, καθώς ενήργησε εντός των προβλεπόμενων χρόνων.

Συγκεκριμένα, τα σημειώματα αυτά ........

έφτασαν στα ΕΛΤΑ την περασμένη Τετάρτη, 7 Ιουλίου, το απόγευμα, με την ένδειξη να αποσταλούν ως απλά δέματα, δηλαδή εντός τριών εργάσιμων ημερών και όχι με τη διαδικασία των ταχυμεταφορών.

Την Πέμπτη, όμως, ήταν η 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ. Ως εκ τούτου η παράδοση των σημειωμάτων άρχισε να γίνεται από την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί σήμερα, Τρίτη καθώς μεσολαβούσε το Σαββατοκύριακο.

Η πληρωμή στις τράπεζες των προστίμων για τους ημιυπαίθριους ξεκίνησε χθες, Δευτέρα, με αρκετή ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες που έσπευσαν να τους «νομιμοποιήσουν».

Περίπου στα μισά πολεοδομικά γραφεία δεν είχαν ακόμη φτάσει οι ειδικές αυτοκόλλητες ετικέτες που είχε αποστείλει η ΔΙΑΣ ΑΕ μέσω ΕΛΤΑ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κωδικοί που αντιστοιχούν σε κάθε πολεοδομία να μη φτάσουν στα αρμόδια πολεοδομικά γραφεία, γεγονός που μπλόκαρε και την ενεργοποίηση των τραπεζικών λογαριασμών.

Ωστόσο, τα ΕΛΤΑ δεσμεύτηκαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί εντός της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το ειδικό έντυπο από τις πολεοδομίες, οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν το πρόστιμο στις τράπεζες (μέσω ΔΙΑΣ), στις συνεταιριστικές τράπεζες, καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα ΕΛΤΑ.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.