Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ισόβια κάθειρξη για τους κατηγορούμενους στην δολοφονία Ιωάννου

ΜΕ ποινή ισόβιας κάθειρξης που ανακοινώθηκε χθες αργά το βράδυ στους 2 κατηγορούμενους ολοκληρώθηκε η δίκη για την δολοφονία του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στο γραφείο. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε την ανωτέρω ποινή τόσο στον 35χρονο Βορειοηπειρώτη και τον 29χρονο Αλβανό συνεργό του μετά απο μια συνεδρίαση η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες ενώ το Δικαστήριο τελικά δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους.

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ήταν ομόφωνη απο τους 4 ενόρκους όσο και τους 3 τακτικούς δικαστές, ενώ κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση για το αδίκημα της ανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι για το αδίκημα ανθρωποκτονίας απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων ήταν το ........

τελευταίο σημείο αναφοράς πριν ολοκληρωθεί η δίκη όπου ο συνήγορος Πολιτικής αγωγής δεν πείσθηκε για τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων αλλά και τις αποκαλύψεις για οικονομικές συναλλαγές και τις υποθέσεις περι τοκογλυφίας αλλά και όσα καταγράφηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου για το κουβάρι της υπόθεσης. Σημειώνουμε ότι καταθέσεις έδωσαν επιχειρηματίες της περιοχής αλλά και μάρτυρες που είδαν απο κοντά το τραγικό συμβάν ενώ εκλήθησαν ακόμα και γιατροί απο το Νοσοκομείο καθώς και μάρτυρες που γνώριζαν τις οικονομικές συναλλαγές του θύματος.

Πηγή: Radio936

6 σχόλια:

  1. Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΣ, ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΛΟΠΑΙΔΟ ΑΛΒΑΝΟΣ-ΒΕΡΕΙΟΗΠΕΡΩΤΗΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ
    ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΛΟΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
    Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ
    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ
    ΛΟΓΟ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΟΙΚΟΝΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    Ο ΑΛΒΑΝΟΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΝΤΑΗΛΙΤΙΚΑ
    ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΚΑΛΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το ότι καλώς λειτούργησε η δικαιοσύνη.
    Και κατα την γνώμη μου η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν πέρα για πέρα δίκαιη.
    Σκέψου όμως ότι αυτόν και κάθε αυτόν θα τον ταϊζουμε εμείς οι φορολογούμενοι ενω την ίδια στιγμή αυτός θα κοπροσκυλιάζει στην Φυλακή.
    Τσαμπα φαί, τσάμπα όλα.
    Μην τον "κλαίς". Εμάς όλους να κλαίς. Αυτός έστω και στην φυλακή θα τρώει, θα πίνει, χωρίς να δουλεύει.

    Για σκέψου το λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ προσωπικά έχω άλλη άποψη για τα πράγματα γενικώς.θα προτιμούσα ο συγκεκριμένος αλαβανοβορειοηπειρώτης και όχι μόνο να δουλεύουν και να προσφέρουν έργο στην Κοινωνία και όχι να κοπροσκυλιάζουν στις φυλακές και να δημιουργούν κλίκες και αν θέλεις υπάρχουν και ξερονήσια να φτάξουμε δρόμου κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο συγκεκριμένος βόρειο-ηπειρώτης, γιατί είναι, ήρθε στην Ελλάδα το 1990 και πρώτο δούλευε στην Ανω πόλη σε μια ταβέρνα, αρχικά ήταν καλός, ήσυχος και χαρούμενος που είχε 1 πιάτο φαγητό και ένα κρεββάτι να κοιμηθεί, μετά από 1 χρόνο άρχισε παρέα με συγκεκριμένο αστυνομικό στην Κυπαρισσία και έγινε ο Νο 1 ρουφιάνος στην Τριφυλία. Άλλαξε ριζικά και την είδε ΝΤΑΗΣ και κάποιος, φερόταν δε απαίσια και εκμεταλλευόταν άλλους αλβανούς, με την ανοχή της αστυνομίας της Κυπαρισσίας. Πιστεύω πως η σχέση του με συγκεκριμένους αστυνομικούς καθώς και η οικονομική κατάσταση αυτών πρέπει να ελεγχθεί καλύτερα...... Τα παραπάνω είναι 100% πραγματικά και όποιος έτυχε να περάσει η να ζήσει στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας τα γνώριζε πολύ προ της Υποθέσεως.
    Πάντως επιβεβαίωσε την παροιμία που λέει οτι "Όποιος ασχολείται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες"
    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ... ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΄΄ΣΑΠΙΖΟΥΝ΄΄ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΄΄ΠΑΡΑΘΥΡΑ΄΄ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΚΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΣΕ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΚΟΤΕΣ. ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ... ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΄΄ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΄΄ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.