Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ύποπτη η συνεχής αναφορά σε πρόταση συνένωσης ομάδων της Τριφυλίας.... Τι κρύβεται από πίσω???

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μέσα απο τον Μεσσηνιακό τύπο και ειδικότερα από συγκεκριμένη Μεσσηνιακή εφημερίδα, μια διαρκή αλλά εξαιρετικά προσεκτική αναφορά με ταυτόχρονη επαναφορά πρότασης περί συνενώσεων ομάδων της Τριφυλίας σε μία δήθεν ισχυρή.

Χθές διαβάσαμε ότι η Δ' Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία που απαιτεί αρκετά χρήματα για μεταγραφές, πληρωμή διαιτητών, κλπ κλπ που το ποσό αυτό αγγίζει τα 150.000 ευρώ τον χρόνο.
Αλήθεια. Οι παράγοντες και λίγο πολύ .........

ο κόσμος ξέρουν τι σημαίνει Δ' Εθνική και σίγουρα δεν θα περιμέναμε την Μεσσηνιακή εφημερίδα για να μας ενημερώσει για όλα αυτά.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εφημερίδα αναφέρει:

Επειδή λοιπόν οι άνθρωποι που μπορούν να ξοδεύουν τόσα χρήματα σε μια κατηγορία που δεν έχει έσοδα (άρα δεν ελπίζουν ότι θα τα πάρουν πίσω) μειώνονται, το τελευταίο διάστημα συζητείται σε πολλές περιοχές η λύση των συγχωνεύσεων.
Συζητείται η άποψη ότι ένας μεγάλος δήμος θα μπορεί να έχει μια ισχυρή ομάδα μόνο αν ενωθούν οι σύλλογοι και οι παράγοντές τους.
Στη Μεσσηνία η πρόταση του Μπάμπη Κακούτη για ένωση των ομάδων της Τριφυλίας δεν βρήκε ανταπόκριση ενώ ούτε στην Πυλία - όπου υπάρχει ανάλογη πρόταση- φαίνεται πως θα γίνει κάτι.

Στον Δήμο Ευρώτα στην Λακωνία αντίθετα βλέπουν με καλό μάτι μια τέτοια κίνηση και είναι πολύ πιθανό η πρόταση που έθεσε ο ΑΟ Κροκεών για συγχώνευση να βρει ανταπόκριση.

Ειληκρινά εξαιρετικά προσεκτική η αναφορά στην πρόταση η οποία γαρνίρεται με σάλτσα για να περάσει κάπως πιο "ήπια".

Σου δίνει την αίσθηση ότι κάποιοι θέλουν να πιέσουν "με το μαλακό όμως" να φέρουν τα πράγματα εκεί που επιθυμούν κάποιοι οι οποίοι δεν μπορούν ίσως να αντέξουν μόνοι τους την Δ' Εθνική.

Το θέμα άλλωστε το έχει κλείσει ο πρόεδρος της Εράνης και κοιτάει πλέον η νεοεκλεγείσα διοίκηση την παραπέρα πορεία της ομάδας με την πρόσληψη για προπονητή του Τάκη Παναγόπουλου και έπεται και συνέχεια στις μεταγραφικές κινήσεις ώστε να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της περιόδου 2010 - 2011.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ομάδα σαν την Εράνη θα πρέπει να συνενωθεί με άλλες όπως για παράδειγμα ο ΑΟΚ...... (τυχαία τον αναφέρω μιας και απο εκεί προήλθε η πρόταση).
Αν χρειαστεί η Εράνη βοήθεια, μπορεί να απευθυνθεί στους ανθρώπους που την αγαπάνε και να γίνουν μέλη της. Γιατί θα πρέπει να συνενωθεί με άλλες ομάδες που προσπαθούν μέσα από την Εράνη να βρουν σωσίβιο σωτηρίας για παραμονή στην Δ' Εθνική..... γιατί απλά μόνη της δεν μπορεί να σταθεί πουθενά....

Η Εράνη δεν έχει ανάγκη από συνενώσεις με άλλες ομάδες που ζητούν δεκανίκια. Δεν ήταν ΠΟΤΕ δεκανίκι κανενός.
ΔΕΝ πρέπει να γίνει ΟΥΤΕ τώρα αυτό. Όσο για τον Τέλο Αγρα Γαργαλιάνων, μπορεί την προηγούμενη χρονιά να είχε διοικητικά και οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να πέσει στην Α' Τοπική Κατηγορία.
Ξέρουμε ότι στους Γαργαλιάνους υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε αυτήν την ιστορική ομάδα και θεωρούμε ότι θα βρει πολύ σύντομα τον δρόμο της και τους χρόνου θα ανέβει ξανά στην Δ' Εθνική. Την κατηγορία που του αξίζει να αγωνίζεται.
Εμείς το ευχόμαστε ολόψυχα στον Τέλο Άγρα.

Εφόσον λοιπόν η Εράνη είναι οικονομικά υγιής ομάδα, έχει τον κόσμο που την αγαπάει και στα δύσκολα μπορεί να την βοηθήσει αν χρειαστεί και όσο χρειαστεί.
Και ο λόγος που μπορεί ο κόσμος της Εράνης να βοηθήσει την ομάδα και την ιστορία της -που κάποιοι "λατρεμένοι" γείτονες προσπαθούν να την σβήσουν με προτάσεις συνένωσης και άλλα τέτοια ζαρζαβατικά-, είναι απλός.

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

Γιατί λοιπόν κάποιοι κάνουν τις προσεκτικές αναφορές σε προτάσεις οι οποίες έχουν απορριφθεί, γιατί η Εράνη δεν έχει καμία ανάγκη να γίνει δεκανίκι καμίας νεοφώτιστης ομάδας στην Δ' Εθνική. Και λέμε νεοφώτιστης γιατί η τελευταία φορά που ήταν στην Ερασιτεχνική κατηγορία ήταν πριν 25 χρόνια.

2 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να απαντήσω σε καποιον ανώνυμο που δυστυχώς απο λάθος χειρισμό στο κουμπάκι δημοσίευσης σχολιων, το σχόλιο του απορρίφθηκε.

    Δηλαδη ρε φίλε για σενα θα ήμουν καλός μόνο αν υποστήριζα την συνένωση των ομάδων της Τριφυλίας σε μια με το όνομα "Τριφυλιακός"???

    Γιατι η πρόταση αυτή δεν εγινε πρίν που η ομάδα της Κυπαρισσίας αγωνιζόταν στην Α' Τοπική και έγινε τώρα που ανεβηκε στην Δ Εθνική??
    Μήπως γιατι δεν μπορείτε να αντέξετε την κατηγορία (φανηκε αυτό αμέσως με την πρόταση), και ζητάτε δεκανίκι?? Αν δεν μπορείτε, ο δρόμος για την Α' Τοπική, μετα Β' Τοπική και τέλος Γ' Τοπική είναι ανοικτός.
    Να στηρίξουμε ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ?????
    Αυτην που δεν εχει καν ιστορία, αυτή που το κύπελλο και οι διακρίσεις της είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ???

    Και πες ότι έγινε η συνένωση. ΠΟΙΟΣ μου διασφαλίζει ότι η προτεινόμενη ομάδα (ουτε να ακούω δεν θελω το όνομα) θα ανεβει στην Γ Εθνική ή την Β' Εθνική??
    Κοιτα που έχει φτάσει η Μαύρη Θύελλα. Ομάδα που αγωνίστηκε και στην Α' Εθνική τότε Super League τώρα. Έπεσε στην Β' Εθνική, έπεσε στην Γ' Εθνική και όπως δείχνουν τα πράγματα θα πέσει στην Δ' Εθνική. Μην πάει παρακάτω να λες....

    Η Εράνη είτε σας αρέσει είτε όχι, είναι οικονομικά ΥΓΙΗΣ ομάδα. Και αν χρειαστεί βοήθεια, θα την βρεί απο τον κόσμο που την αγαπάει.
    Γιατί όπως έγραψα παραπάνω ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.

    Κοιτάξτε την ομάδα σας και αφήστε τα περί συνένωσης. Που στην ουσία δεκανίκια ζητάτε.
    Και μόνο που δεν αναφέρετε το όνομα ΕΡΑΝΗ και δίνετε νεα ονομασία "Τριφυλιακός" δείχνει το κόμπλεξ κατωτερότητας που έχετε απέναντι στην ΕΡΑΝΑΡΑ, με τα 7 κύπελλα και με την λαμπρή ιστορία της. Γιατι απέναντι της δεν έχετε να παρουσιάσετε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

    Η ΕΡΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ, ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ.
    ΕΙΑΝΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ Εχει βγαλει ΠΟΛΥ μεγάλους παίκτες.
    Νίκος Λυμπερόπουλος:
    Ξεκίνησε από την Εράνη Φιλιατρών κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική με την Εράνη, και πήρε το πρωτάθλημα του ομίλου και προβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Καλαμάτα, με την οποία ανέβηκε στην Α΄ Εθνική.
    Πήγε στον Παναθηναϊκό, μετά στην ΑΕΚ και στην γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

    θες να αναφέρω και τις διακρίσεις του??? Πολυ φοβάμαι ότι θα αυτοκτονήσεις αν τις διαβάσεις.

    ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΕΡΑΝΗΣ.
    ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ.



    Σωτήρης Λυμπερόπουλος:
    Ξεκίνησε την καριέρα του από την Εράνη Φιλιατρών μαζί με τον πιο γνωστό ξάδερφό του Νίκο Λυμπερόπουλο.

    Στη συνέχεια μεταγράφηκε στην Καλαμάτα, όπου έγινε πιο γνωστός και αγωνίστηκε στην Εθνική Ελπίδων. Με την Καλαμάτα έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 14 Ιανουαρίου 1996, εναντίον του Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

    Ακολούθησε μια σειρά από μεταγραφές σε πολλές ομάδες, όπως ο Εθνικός Πειρ., η ΑΕΚ, η βελγική Λα Λουβιέρ, ο Ακράτητος, η Καστοριά, και από το 2007-08 στην Ξάνθη.

    Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 96 αγώνες πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής, από τους οποίους στους 21 έχει κρατήσει την εστία του ανέπαφη. Έχει δεχτεί 149 γκολ.

    Θες να συνεχίσω??? Υπάρχουν κι άλλοι.

    ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΕΡΑΝΗΣ.
    ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ.


    ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΕΝΑΝ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΣΤΩ ΤΟ 1/10 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να αφήσουν οι φίλοι μας Κυπαρισσιώτες την εράνη ήσυχη και να μην ασχολούνται μαζί της.
    Η Εράνη είναι βαρύ όνομα για την περιοχή. Να αφήσουν τις ενώσεις γιατί δεν θα γίνει.
    Κάτω τα χέρια από την ερανη φιλιατρών.

    Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.