Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ναι είπαν oι Γαργαλιάνοι σε κοινό δήμο με τα Φιλιατρά. Ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση ο Σταύρος Καλοφωλίας

Με μια 3ωρη συνεδρίαση σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης και έκανε δεκτή με ψήφους 11 Υπέρ και 5 κατά την χθεσινοβραδυνή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών για την συγκρότηση ενιαίου Δήμου ανάμεσα στις δυο πόλεις με όνομα Δήμος Φιλιατρών και έδρα τους Γαργαλιάνους.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων ...........

Σταύρος Καλοφωλιάς είπε πως είναι μια ιστορική στιγμή για τους Γαργαλιάνους καθώς δίνεται η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας δεύτερος ισχυρός δήμος στην Τριφυλία που θα λειτουργήσει αναπτυξιακά για την περιοχή. Δεν παρέλειψε να απευθύνει πρόσκληση στον Δήμο Νέστορος να συμμετάσχει σε αυτόν τον νέο Δήμο.
Ο κος Καλοφωλιάς ευχαρίστησε τον Δήμο Φιλιατρών για την πρόταση του την οποία όπως ειπε αποδέχεται και την καταθέτει προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Στο περιβάλλον της βιβλιοθήκης διάχυτη ήταν η αισιοδοξία στους πολίτες για την συνένωση του Δήμου με τα Φιλιατρά. Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είχαν στήσει πηγαδάκι με αποκλειστικό θέμα την συνένωση και το μέλλον του νέου Δήμου.

Ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ο Δήμαρχος Γαργαλίανων Σταύρος Καλοφωλιάς σε δήλωση που παραχώρησε αποκλειστικά σε συντάκτη του Φιλιατρά News που βρέθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων.

Ο κος Καλοφωλίας είπε στον συντάκτη μας:

«Θεωρώ πολύ σημαντική την απόφαση που πήρε το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών, και θέλω να συγχαρώ και το Δημοτικό συμβούλιο και τον Δήμαρχο Κο Ξύγκα που πραγματικά έδειξε οξυδέρκεια, αποφασιστικότητα και οραματισμό.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος και το Δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων αγκάλιασε αυτήν την πρόταση και ψήφισε για την δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Έτσι θα έχουμε έναν ισχυρό πόλο στην Τριφυλία Δίπλα στον Δήμο Κυπαρισσίας που πραγματικά και αυτός θα είναι ένας ισχυρός δήμος και θα έχουμε άριστη συνεργασία οι δυο δήμοι.
Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα όλων των Δήμων και των δήμων που θα είναι στην Κυπαρισσία, στον δήμο Τριφυλίας και των δήμων που θα είναι στον δήμο Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Θα αγωνιστούμε για την υλοποίηση αυτής της πρότασης. Ο Αγώνας είναι δύσκολος αλλά πιστεύουμε ότι στο τέλος θα δικαιωθεί γιατί είναι το δίκιο με το μέρος μας.»

Ακολούθως ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Κος Καλοφωλιάς κατευθύνθηκε προς την πλατεία της πόλης όπου οι δημότες περίμεναν να ανακοινώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Είπε ότι οι Γαργαλιάνοι είναι ριζικά αντίθετοι στην παρούσα πρόταση του καλλικράτη καθώς δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και της περιοχής είπε χαρακτηριστικά ο Κος Καλοφωλιάς.
Ανακοίνωσε την απόφαση που έλαβε ο Δήμος αγκαλιάζοντας την πρόταση του Δήμου Φιλιατρών για την δημιουργία δεύτερου Δήμου ανάμεσα στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά.
Αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης του Δήμου Φιλιατρών όπου κατά πλειοψηφία αποφάσισε την δημιουργία δήμου με όνομα Δήμος Φιλιατρών και έδρα τους Γαργαλιάνους.
Συνεχάρη και Δημόσια το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών για την απόφαση που πήρε. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση την δεχτήκαμε και τώρα υπάρχουν δυο αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων, απαραίτητη προϋπόθεση για την διεκδίκηση του δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία.

Ο Αγώνας τώρα αρχίζει είπε ο κος Kαλοφωλιάς και μπήκε το πρώτοι λιθάρι για την δημιουργία του νέου Δήμου.
Χαρακτήρισε τον παρόντα Δήμο Τριφυλίας αχανή που δεν μπορούσε να εκφράσει όλη την περιοχή. Η Τριφυλία είπε είναι η μεγαλύτερη επαρχία της Μεσσηνίας και θύμισε τις προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για την δημιουργία δύο δήμων στην Τριφυλία. Αυτό δεν έγινε σεβαστό και δεν υπήρξε στην πρόταση του Καλλικράτη.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά από τον κοινό αγώνα αυτό θα γίνει πραγματικότητα.
Με έναν μεγάλο και αχανή δήμο που όλες οι υπηρεσίες θα έχουν πάει στην Κυπαρισσία, και αυτές που ήδη υπάρχουν αλλά και αυτές της Νομαρχίας που μεταφέρονται με το σχέδιο του Καλλικράτη θα είναι στην Κυπαρισσία και θα είναι μεγάλο το πρόβλημα για την δική μας περιοχή και τον Δικό μας Δήμο.

Με την πρόταση για δυο δήμους αντί να έχουμε μια υπερνομαρχία στην Κυπαρισσία, θα έχουμε δύο μικρές νομαρχίες και στον Δήμο Φιλιατρών και Γαργαλιάνων αλλά και στον Δήμο Κυπαρισσίας.

Ο αγώνας τόνισε είναι δύσκολος γιατί υπάρχουν συμφέροντα που δεν επιθυμούν αυτή τη λύση. Η απόφαση αυτή πάει κόντρα σε επιδιώξεις και σχέδια. Είναι η στιγμή που πρέπει να δοθεί ο αγώνας από όλους μας.
Κάλεσε και τους Τριφύλιους βουλευτές και τους βουλευτές Μεσσηνίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν να πετύχει αυτός ο στόχος μας.
Όλοι μας ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας είπε χαρακτηριστικά.

Απηύθυνε πρόσκληση και προς τον Δήμο Νέστορος λέγοντας ότι η πρόταση του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους είναι ανοικτή και προς τον Δήμο Νέστορος τον οποίο χαρακτήρισε γείτονα φίλο και σύμμαχο και υποστήριξε ότι αν δεν γίνει δεκτή η δημιουργία του νέου Δήμου το Δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων θα υποβάλλει σύσσωμο τις παραιτήσεις του παρά το γεγονός ότι η λαϊκή εντολή ισχύει για 4 χρόνια.
Κάλεσε τον κόσμο σε επαγρύπνηση ώστε αν χρειαστεί να δοθεί εκ νέου ο αγώνας.

Ρεπορτάζ του συνεργάτη και Διαχειριστή του Φιλιατρά News "Χ-treme"

18 σχόλια:

  1. ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΓΚΑ.ΚΥΡΙΕ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΥΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Φιλιατρά αξίζουν το καλύτερο. Και αυτός ο νέος Δήμος (ο δεύτερος που θα γίνει) θα είναι πραγματικά δυνατός. Το έκτρωμα της Τριφυλίας έτσι όπως σχεδιάστηκε δεν εξυπηρετεί καμία πόλη ΠΛΗΝ της Κυπαρισσίας.
    Γι αυτό και έβαλαν λυτούς και δεμένους να τους κάνουν έδρα. Γιατί σε όλο τον νομό έκαναν έδρες τις μεγάλες πόλεις, στην Τριφυλία υπήρξε παγκόσμια πρωτοτυπία. Έκαναν έδρα την μικρότερη πόλη. και το ξαναλέω την 5η πόλη στον νομό και 3η πόλη στην πρώην επαρχία Τριφυλίας.

    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο ΔΗΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΟΝΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ.
    ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ 42%.
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΕΣ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
    ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΓΡΟΘΙΕΣ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ
    ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΔΦΥΛΙΑΣ.
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΝΑ ΔΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΘΑ
    ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. sygxarithria gia thn apofasi kai sta dyo dhmotika symboylia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δ Ε Ν Α Λ Λ Α Ζ Ε Ι ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΟΡΟΙΔΑ ,ΞΥΓΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ
    ΕΔΡΑ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΠΑΡΑ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΞΥΠΝΟΙ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΛΙΑΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΓΑΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ.
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν το σχεδιο δεν αλλάζει, τότε σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει σεβασμος στα συμβούλια των Δήμων όλης της Ελλάδας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς είμαστε που θα ζήσουμε με τα αποτελέσματα του Καλλικράτη και καλά κάνουν οι Δήμαρχοι και διεκδικούν αλλαγές που συμφέρουν τον τόπο. Ο Δήμος Τριφυλίας όπως προβλέπεται πολύ δύσκολα θα επιβιώσει, γιατί είναι πολύ μεγάλος και δύσκολα θα διοικηθεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ "ΝΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ" ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΩΡΟ ΕΔΡΑ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΧΑΜΕΝΑ;
    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ "ΠΑΜΕ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΔΡΑ" ΤΟ ΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ FILIATRANEWS
    ΑΠΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ;
    ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ, ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΕΔΡΑ, Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ. ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΜΑΙΟΥΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,
    ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΨΟΓΑ.
    ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ.
    ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΜΕΝΩ, ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ,
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ...
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑ Η ΕΔΡΑ.ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ.
    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ, ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΗΞΑΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 3 ΙΚΑ, 3 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ, 3 ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΛΠ? ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΥΡΙ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΚΑ. ΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΘΑ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όλοι εσείς φίλοι και υποστηρικτές της έδρας του Δήμου στους Γαργαλιάνους, τι θα μας δώσει το όνομα Δήμος Φιλιατρών? Πώς θα γίνει το μοίρασμα των υπηρεσιών αφού το Δοιικητήριο θα είναι στους Γαργαλιάνους. Ο Καλλικράτης έγινε για επρικοπή εξόδων και συρίκνωση του Δημοσίου, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η κεντρική εξουσία θα κάνει τέτοιου είδους "ανοίγματα" μοιράζοντας υπηρεσίες δεξιά κι αριστερά? Πολύ - επίσης - εύστοχα παρατηρήθηκε απο φίλο εδώ ότι βιαστήκαμε και "συρθήκαμε" να παρακαλάμε τους Γαργαλιάνους, αντί να το κάνουν αυτοί, που ούτως ή άλλως ήταν στην γωνία και γεωγραφικά, αλλά και απο πλευράς υποδομών. Τόσο καιρό λέμε ότι τα Φιλιατρά "έφτιαξαν" την Κυπαρισσία. Τώρα θα φτιάξουν και τους υπερχρεωμένους Γαργαλιάνους? Και ποιός κρατικός λειτουργός θα δεχτεί έδρα μια πόλη που το πολεοδομικό της σχέδιο θυμίζει δεκαετία '50? Έχετε δεί τον δρόμο γύρω απο την πλατεία πως "πήζει" αν διασταυρωθούν ένα Ι.Χ. με ενα φορτηγό? Αυτή την πρωτεύουσα θέλετε? Τα χρήματα και την ανάπτυξη κύριοι δεν τα φέρνουν τα ονόματα των Δήμων αλλά οι έδρες. Κοιτάξτε το "τέρας" που λέγεται Αθήνα...Μέσα σε 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα ζούν στοιβαγμένοι 5 εκκατομύρια ψυχές. Γιατί? Απλά γιατί ειναι η πρωτεύουσα.Όλα έχουν μαζευτεί εδώ. Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, τα πάντα. Με την βαθμολογία του ΤΕΙ Αθηνών της Νοσηλευτικής π.χ. περνάς Μηχ.Μηχανικός στη Λάρισσα. Έχει όμως άλλον "αέρα" να λές σπουδάζω στην πρωτεύουσα.
    Μέγα λάθος του Δημάρχου μας, τώρα έβαλε τον Καλοφωλιά σε θέση ηγετική, ρυθμιστή των όποιων εξελίξεων, και φυσικά θα κοιτάξει το συμφέρον της πόλης του πρώτα. Γιαυτό και συμφώνησαν για το όνομα του Δήμου. Ας αφήσουμε λοιπόν τις "κορώνες" περί επιτυχίας. Φανήκαμε - δυστυχώς - ανίκανοι και μικρότεροι των περιστάσεων για μια ακόμη φορά. Εποχές που σερνόταν ο πρωθυπουργός (δεν θα πώ ποιός, όσοι ξέρουν θα καταλάβουν), στη Λισσαβώνα να προσυπογράψει τον απο κοινού έλεγχο του Αιγαίου - για θέματα έρευνας και διάσωσης μόνο έιπαν - αλλά αμέσως μετά μας έκαναν τα Ίμια και βάλαμε την ουρά στα σκέλια, ο αέρας μας πήρε και τη σημαία, μόνο που φεύγοντας αφήσαμε εκεί 3 νεκρούς... μου θυμίζει όλο αυτό.
    Συνέλθετε φίλοι και συμπολίτες. Έιμαστε στην μέση γεωγραφικά, μην επιτρέψετε να μας βάλουν και "στη μέση" κάποιοι.Η Κυπαρισσία κοιτάει το συμφέρον της και καλά κάνει, οι Γαργαλιάνοι επίσης, εμείς τι κάνουμε? Ως πότε....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνω απολυτα με τον παραπανω ανωνυμο
    (7 Μαιου,10:04)
    Μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι ο Δημαρχος και οι υπολοιποι θελουν Δημο Φιλιατρων με εδρα τους Γαργαλιανους; Δεν ειναι ακριβως ο ιδιος λογος που δεν θελουμε ενα δημο με την Κυπαρισσια; Τι μπορει να προσφερει στους λιγους εκλεκτους της πολης μας αυτη η συνεργασια; Οι Φιλιατρινοι σαν συνολο ρωτηθηκαν;
    Για μια φορα ακομα οι Φιλιατρινοι θα κανουν ενα χωριο, πολη... Ας ακολουθησουν οι Γαργαλιανοι τα Φιλιατρα σαν μεγαλυτερη πολη.... Παλι τα Φιλιατρα θα πληρωσουν για τις αποφασεις και τα συμφεροντα λιγων; Δεν βλεπουμε την κατασταση της χωρας μας; ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.