Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Συναντήθηκαν Ξύγκας και Καλοφωλιάς με τον Γιάννη Ραγκούση

Συναντήθηκαν χθες αργά το βράδυ στην βουλή οι Δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλίας με τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση για να του θέσουν το θέμα της δημιουργίας του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Οι δύο Δήμαρχοι βρέθηκαν από το πρωί στην Αθήνα και επισκέφθηκαν το υπουργείο Εσωτερικών όπου άφησαν στην Γραμματέα του Γιάννη Ραγκούση τον φάκελο με όλα τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την πληρότητα των όρων συνενώσεων του σχεδίου Καλλικράτης καθώς και τις αποφάσεις των Δύο Δημοτικών συμβουλίων για την δημιουργία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Αμέσως μετά μετέβησαν στην βουλή όπου ..........

είχαν συναντήσεις με πολλούς βουλευτές αλλά και με τους βουλευτές της Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Κουσελά, Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Λαμπρόπουλο όπου τους έθεσαν το θέμα και τους ζήτησαν την στήριξη του αιτήματος τους.

Αποκλειστικές πληροφορίες του Φιλιατρά News αναφέρουν ότι οι και οι τέσσερις βουλευτές συμφώνησαν να στηρίξουν υπογράφοντας το δίκαιο αίτημα των δυο δήμων που επιθυμούν να συνενωθούν.
Αργά ο βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών κος Ραγκούσης δέχτηκε στο γραφείο του στην βουλή τους δυο δημάρχους οι οποίοι του έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα εξηγώντας τις παραμέτρους της διαφωνίας τους για τον μεγάλο και αχανή δήμο Τριφυλίας.

Σε σημερινή του δήλωση ο Δήμαρχος Φιλιατρών Άλκης Ξύγκας μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή του Ράδιο Νίκη 96.4 "Χωρίς Μάσκες" και είπε ότι η συνάντηση με τον ΥΠ.ΕΣ έγινε σε πολύ καλό κλίμα παρουσία και των τεσσάρων βουλευτών του νομού οι οποίοι κατέθεσαν και εγγράφως την σύμφωνη γνώμη τους για την δημιουργία του Νέου Δήμου και ο Κος Ραγκούσης εμφανίστηκε συγκαταβατικός, ακούγοντας με προσοχή τους δυο δημάρχους που του εξέθεταν το πρόβλημα που δημιουργείται με τον παρόντα δήμο Τριφυλίας.

Ο κ. Ραγκούσης επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο θέμα, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα ή αύριο στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

19 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα φύγουμε από τον Καρκίνο της Κυπαρισσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι βουλευτές νομίζουν ότι με τις κουβέντες (υποσχέσεις)τους θα μας αποκοιμήσουν...
    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΊΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΛΕΝΕ. ΤΟΥ Κ...ΛΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ 9ΗΜΕΡΑ.
    Εγώ είμαι σίγουρος. Άλλα λένε και άλλα θα κάνουν.
    Ες αυριο-γιά τους αφελείς-τα ΣΠΟΥΔΑΙΑ !!!

    ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ
    Κύριος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ,ΝΟΜΑΡΧΗΣ ,Κ.A.)ΗΤΑΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΩΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ,ΑΦΟΥ ΕΙΨΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ;ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ;ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aκούστε Κοι αυτά που μας λέι ο Κος Ξύγκας είναι παραμύθια.Εγώ προσωπικά τον Κο Ξύγκα δεν τον έχω κάνει παρέα αλλά έχω ακούσει από ανθρώπους που είναι κολλήτοί του ότι:
    Είναι κολλητός με τον Νομάρχη Κο Δράκο πηγαίνουν μαζί στα μπουζούκια και διάφορα.
    Αν είναι έτσι γιατί δεν πίεζε τον Κο Δράκο προκειμένου η αγορά οικοπεδρου 1.700.000 ευρω για το καινούργιο Διοικητήριο στην Κυπαρισσία
    να γίνει στα Φιλιατρά και τα Φιλιατρά να παλέυουν στα ίσια την έδρα.
    Γιατί έκανε επιλογή το έκτρωμα του καινούργιου
    Λυκείου, τι το ήθελε θα πάνε σχολείο οι Σομαλοί.
    Ακούγεται από φίλους του ότι είναι εμπαθής ως προς την Κυπαρισσία λέγοντας διάφορα που δεν αρμόζουν σε Πολιτικό άρχοντα των Φιλιατρών.
    Οι Φιλιατρινοί Κε Ξύγκα δεν έχουν τίποτα με τους γείτονές μας τους Κυπαρισσιώτες, εκεί δε ασκούν επάγγελμα πάνω από 10 ελεύθεροι επαγγελματίες Φιλιατρινοί και πάνω από 50 άτομα δουλεύουν εκεί σε διάφορες υπηρεσίες (η αδελφή του εργάζεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας)
    Ο Φιλιατρινός Λαός θα συνεργαστεί άψογα με τους γείτονές τους και συμπάτριώτες του Τριφύλιους και δεν αρμόζουν στον πολιτισμό και την αρχοντιά των Φιλιατρινών Κε Ξύγκα αυτοί οι
    κακοί χαρακτηρισμοί που έχουν ακουστεί τόσο από εσάς όσο και από τους έμισθους συνεργάτες σας που βλέποντας την 31-12-2010 να έρχεται λένε διάφορα που δεν κοσμούν την ποιότητα του λαού των Φιλιατρών.
    Παρακαλώ δεν έχει δικαίωμα κανένας ετούτη την ιερή στιγμή να δυναμιτίζει την κατάσταση.Προς θεού ρε παιδιά΄, πατριώτες είμαστε με όλους τους γείτονές μας,πιστέυω ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε πολά και τέλος δεν έχουμε δικαίωμα να δηλητηριάζουμε τις ψυχούλες των παιδιών
    μας που ζούνε μαζί,διασκεδάζουν μαζί, πολλοί είναι παντρεμένοι κλπ.
    Θα προσθέσω δε και κάτι άλλο για έναν δάσκαλο Φιλιατρινό ο οποίος ρώτησε την τάξη του (25 παιδάκια) για το τι θα προτιμούσαν μεταξύ Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων.Τα 24 πάιδάκια είπαν ότι προτιμούν την Κυπαρισσία λέγοντας διάφορα(όμορφη πόλη κλπ) το ένα παιδάκι είπε Γαργαλιάνους και ρωτώντας το ο Δάσκαλος απάντησε λόγω του ότι εκεί έχει μια θεία.
    Ο Συγκεκριμένος Δάσκαλος ευρισκόμενος στην αίθουσα του Δ.Σ σε συζήτηση για τον Καλλικράτη έκφρασε καλώς την γνώμη του ότι επιθυμεί Γαργαλιάνους είχε όμως ΗΘΙΚΗ υποχρέωση σαν λειτουργός εκπαιδευτικός να καταθέσει και αυτά που του είπαν αυτές οι 25
    αθώες ψυχούλες.
    Ρωτήστε Κοι τους επαγγελματίες των Φιλιατρών με ποιες Τράπεζες εκτός Φιλιατρών συνεργάζονται .
    Θα λάβεται την απάντηση ότι όλοι συνεργαζονται με τις Τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κυπαρισσία.
    Και κάτι άλλο .
    Μου κάνει εντύπωση το ότι και στις τρεις αυτές ισάξιες πόλεις Φιλιατρά Κυπαρισσία Γαργαλιάνοι αυτοί οι οποίοι είναι έμισθοι σήμερα είναι αυτοί που αντιδρούν και θέλουν την Τριφυλία μας χωρισμένη με φτωχά επιχειρήματα.
    ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.
    Μάλιστα τους ενδιαφέρει και ο πληθυσμός για το ασυμβίβαστο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
    Και Τέλος αυτός ο ΑΓΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ,Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, τι δουλειά είχε και τι συμφέροντα εξυπηρέτησε η αποστολή της επιστολής του για τα Φιλιατρά και η έλευσή του στα Φιλιατρά στο συλλαλητήριο.Αφού Αγαπάει τα Φιλιατρά γιατί δεν πάει να μίνει εκεί που ήταν αρχικά η Μητρόπολη στου ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.
    ΌΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. filiatra news ayrio exei LOYKOYMI!!!syriano!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 3:50 πρόσεξε μήπως το λουκουμάκι το φας εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να γραφονται ολα τα σχολια φυλιατρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οσο για το λοκουμι θα ειναι συριανο το ξερη το φυλιατρα τους τα ειπε ο ξυγκας μετα τιν συναντυσυ ραγκουση η βουλευτες ειπαρχουν να μας πουνε τι εγεινε εχθες αυριο θα το συκοσουν το χερακι τους θα ψηφυσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος, τα δυο παραπάνω σχόλια ανήκουν σε Κυπαρίσσιο Δημόσιο Υπάλληλο.

    Οσο για το τρίτο απορρίφθηκε γιατι έγραφες κακία λεξη μεσα.
    Πιπέρι στο στόμα σου ανορθόγραφο Κυπαρισσωτάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Pote 8a vgalei thn telikh tou apofash o Ragousis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο απερχόμενος ΔΗΜΑΡΧΙΣΚΟΣ των Φιλιατρών φέρει ιστορική ευθύνη γιατί δεν διεκδίκησε την έδρα του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΑΣ.
    Είναι κατώτερος των περιστάσεων και το μόνο που κοίταξε τα χρόνια της Δημαρχίας του ήταν τα ιδία οφέλη αοτού και της παρέας του.
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ.
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Φιλιατρινός

    Σαν γνήσιος Φιλιατρινός
    εχόρτασα αέρα
    Δηλώνω ανεπιφύλακτα
    Ξύγκας σημαίνει ψέμα

    Έγινε ο Καποδιστριας
    περνάγαμε ωραία
    Μα τώρα Καλλικρατικώς
    χαλάει η παραία

    νάσου κι ένας διαφωτιστής
    που λεγεται δεσπότης
    μου λέει γινε αγωνιστής
    Γινε ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΙΩΤΗΣ

    Του λέω Δέσποτα σοφέ
    τι είναι αυτά που πράτεις
    άλλα μας λέει ο Χριστος
    και άλλα ο Σωκράτης

    Γιαυτό λοιπόν Δεσπότη μου
    μη γινει της ........Αλαμάνας
    άναψε τα καντήλια σου
    κι ασ την πολιτικάτζα

    Κυπαρισσία Φιλιατρά
    και σεις Γαργαλιανώτες
    Για ενωθείτε το λοιπόν
    κιαφήστε τους Δεσπότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πω,πω!!!Πόσο άσχημα θα νοιώθει τώρα αυτό το αθώο παιδάκι, αυτή η αγνή ψυχούλα...που σήκωσε το χεράκι του και είπε Γαργαλιάνοι...Τι να κάνουμε? Μήπως να του το κόψουμε? Να μην το ξανασηκώσει ενάντια της "μητέρας" Τουρκαρκαδιάς? Σήκωσε ο μικρός ραγιάς, ο γκιαούρης ό άπιστος το χέρι του...μήπως ρε 'σείς, λέω μήπως να τον κάνουμε Γενίτσαρο? Αμ, κι αυτή η θεία του...η...ρουφιάνα, στους Γαργαλιάνους να πάει να μείνει. Έκδοση Διαβατηρίου άμεσα. Εδώ ειναι αρκαδιά, δεν ειναι παίξε-γέλασε κυρά μου, που πήγες να μείνεις Γαργαλιάνους...Δακρύβρεχτη ιστορία, γεμάτη πόνο και θλίψη....Βούρκωσα ρε παιδιά, ειλικρινά σας λέω, το ίδιο κι ο δασκαλάκος πιστεύω...Ο κακομοίρης θροίστηκε σαν είδε τα παιδάκια να σηκώνουν τα χεράκια τους, κι έτρεξε στο Δημαρχείο...ρε 'σείς - τους είπε - τι κάνετε μωρέ, σταματήστε το κάρβουνο, όχι άλλο κάρβουνο...Και πιο δίπλα εκεί, οι κακόμοιροι Φιλιατρινοί, ικέτες, περιμένουν στα γόνατα να ανοίξουν οι τράπεζες της Κυπαρισσίας (αλήθεια Κυπαρίσσιων συμφερόντων ειναι όλες????), και να τους δεχτούν, να πάρουν κανένα δάνειο, να βγάλουν καμμιά πιστωτική, να τους ελεήσουν. Ήρθε κι ο δεσπότης, σαν δεν ντρέεεεεπεται, εμπρός παιδιά της αρκαδιάς, να τον ξυρίσουμε και να φέρουμε στην θέση του τον εφραιμούλη να κάνει την Κυπαρισσία...Παρίσι (θα μας πάρει και τον πύργο...που να τρέχει να τον πάρει τώρα απο τους Γάλλους, κοστίζει η μεταφορά).Αμ' κι εσύ ρε Άλκη (εγω σε ξέρω πολύ καλά...και σ' αγαπάω), να τρέχεις στα μπουζούκια με τον Δημήτρη (τον Δράκο εννοώ, κι αυτόν τον ξέρω), και μεταξύ ξηροκάρπιου και τζούρας dimple να μην πείς κάτι για το οικοπεδάκι...τσ, τσ, τσ, θα σε μαλλώσω, τώρα που θα κατέβω.
    Βρε αχρείε ανώνυμε των 3:36, νομίζεις ότι πείθεις κανέναν με τις μακακίες που γράφεις? Ειμαι σίγουρος...ούτε τον εαυτό σου.
    Μια σανίδα σου χρειάζεται...ή λατάκι, για να δείς θα ξαναγράψεις τέτοια κλαψομελό,βάζοντας στις φαντασιώσεις σου και παιδιά, ηλίθιε έ ηλίθιε...
    Γεώργιος Φιλιατρινός του Κων/νου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς ανώνυμε 9:32

    Δηλαδή να αφήσει να πάμε με την κυπαρισσία γιατί πολλά καλά είδαμε απο δαύτους και τους έχουμε και υποχρέωση.
    Γιατί να μην πάμε με την Κυπαρισσία???????
    Γιατί να μην κάνουμε ανθρώπους τους Κυπαρίσσιους?????
    Για δεκανίκι μας θέλουν. Για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι δεν είναι χωρίο.

    Φτιάχτηκε ο Δήμος έκτρωμα με τρείς πολύ μεγάλες πόλεις μαζί για να στηρίζουν την Κυπαρισσία των Δημοσίων υπαλλήλων. Την πόλη με τον τριτογενή τομέα παραγωγής (Δημόσιους υπαλλήλους και τουρισμό) με τον ελάχιστο πρωτογενή.

    θελέι ισχυρό δεκανίκι για να σταθεί. Και ποιό είναι το δεκανίκι?? Φιλιατρά και Γαργαλιάνοι με τον ισχυρότατο πρωτογενή τομέα παραγωγής. Την αγροτική οικονομία δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την έδρα να τη διεκδικούσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ. Δεν είδαμε τον κύριο Σωτηρόπουλο να κάνει τίποτα με το κόμμα του. Ωραία συνεννόηση έχει με την κυβέρνηση. Πολύ βοήθησε τα Φιλιατρά. Ο Ξύγκας δεν είναι ΠΑΣΟΚ, και δε συμφώνησε με την πρόταση ΠΑΣΟΚ για τη Μεσσηνία. Όσοι είναι στο κόμμα έπρεπε να έχουνε δράσει, και όχι να κανουνε κριτική ενώ οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτα. Δε μας απάντησαν γιατί δεν έκαναν τίποτα; Ο Ξύγκας με τον Καλοφωλιά έφτασαν μέχρι το Ραγκούση. Κανένας άλλος ενδιαφέρθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ....πρός τον "Φιλιατρινό" ποιητή.
    Υπηρξε κάποτε ενας ποιητής λοιπόν στα Φιλιατρά, γνήσιος Φιλιατρινός, ο Ανδρέας Κολέτσος ή Σοσόνης.
    Θα απαντούσε λοιπόν στο "ποίημα" σου:
    "Ποιητής εκ του προχείρου
    έχει την μορφή του χοίρου"
    Και αντί επιλόγου.
    Ανιστόρητε, ο μόνος σοφός που η διδασκαλία του προσέγγιζε αυτή του Χριστού ήταν ο Σωκράτης.
    Γεώργιος Φιλιατρινός του Κων/νου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ρε παιδία, γιατί σήμερα ο Σαμαράς στη βουλή μίλησε για όλους τους δήμους έκτρωμα της Ελλάδας και δεν μιλησε για τον δήμο Τριφυλίας για να μη πω ακόμα δήμο Κυπαρισσίας? Γιατί δεν υποστήριξε τον Δήμο Φιλιατρών - Γαργαλιάνων ? Μήπως ο Ξύγκας τόσες φορές που ανέβηκε Αθήνα με τον Καλοφωλία, ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΓΗΛΗΣ ? Αραγε έδωσε το φάκελλο με τα επιχειρήματά μας και τις αποφάσεις μας στον Σαμαρά ? Αν τον έδωσε γιατί ο Σαμαράς δεν μας υποστήριξε ? εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος ότι ο Ξύγκας δεν έκανε τίποτα απο αυτά, γιατί αλλιώς ο Σαμαράς θα μας ανέφερε στην ομιλία του. Φίλε Αλκη πρέπει αμεσα να μας απαντήσεις αν επικοινώνησες με τον Σαμαρά ή έστω με τον Ζώη και τι θέση πήρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά γελάω που πιάνετε εσείς στο στόμα σας τον ξύγκα που σας έκανε ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.