Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα των μεταναστών στα Φιλιατρά.

Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Φιλιατρά, μετανάστες από τις χώρες της Αφρικής δουλεύουν ως εργάτες γης σε άθλιες συνθήκες. Οι αλλοδαποί αυτοί εργάτες βιώνουν σκληρά την εκμετάλλευση, αφού δουλεύουν στα χωράφια της περιοχής ανασφάλιστοι, με πενιχρά μεροκάματα, χωρίς κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες, πολλοί απ' αυτούς σε ...........

ανολοκλήρωτες οικοδομές, σε γιαπιά χωρίς νερό, ρεύμα και θέρμανση. Αρκετά είναι και τα περιστατικά, όπου ορισμένοι μεγαλοκτηματίες τους εκμεταλλεύονται χωρίς να τους πληρώνουν, αρνούνται να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα, εκμεταλλευόμενοι το ότι δεν έχουν χαρτιά παραμονής στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα έχει εξαπολυθεί σε βάρος τους πογκρόμ, έχουν ενταθεί οι συλλήψεις, με αποτέλεσμα να ζουν σαν φαντάσματα, να φυγαδεύονται μετά τη δουλειά στα χωράφια, στα παραπήγματα όπου διαμένουν, υπό το φόβο της σύλληψης.

Αυτά είναι τ' αποτελέσματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον πόλεμο και τον ξεριζωμό από τον τόπο τους.

Αυτή την ιμπεριαλιστική πολιτική στηρίζει το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου στη χώρα μας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, που κρατάει τους μετανάστες σε καθεστώς «παρανομίας» ή «ημι-νομιμότητας», χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για να αυγαταίνουν τα επιχειρηματικά κέρδη και να ρίχνουν την τιμή της εργατικής δύναμης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ.κ. υπουργοί :

- Τι θα κάνουν για να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους στην εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για να κατοχυρωθούν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης

- Ποια μέτρα θα λάβουν για τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας.

Οι βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος

Γιώργος Μαυρίκος

Νίκος Μωραΐτης

Μπάμπης Χαραλάμπους

ΣΧΟΛΙΟ
Κατ' αρχήν δεν είναι μετανάστες αλλα ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Ρε παλικάρια της 'Αριστεράς" εσείς που νοιάζεστε -τρομάρα σας και συμφορά σας- για τους Αφρικανούς "εργάτες γης" δεν έρχεστε όλοι μαζί να τους πάρετε, να τους βάλετε στα σπίτια σας, να τους ταΐσετε, να τους βάλετε να κοιμηθούν στα κρεβάτια σας και γενικά τους καλο-μεταχειριστείτε μιας και εδώ στα Φιλιατρά εμείς τους κακομεταχειριζόμστε????

Όλο φρουφρού και αρώματα είσαστε.......

6 σχόλια:

  1. ...ας αφήσουμε τα παραμύθια, αν η πολιτεία θεωρεί παράνομους τους μετανάστες..θα πρέπει να τους συλλάβει, δεν ειναι δυνατόν αυτοί οι ανθρωποι να δουλεύουν στα χωράφια και να τους χαρακτηρίζουμε και λαθραίους..παράνομους δηλαδή, αυτά είναι δικαιολογίες για την απουσία της πολιτείας απο την θεμελιώδη ανθρωπιστική υποχρέωση που έχει απένταντι σε ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ. Δεν έχουν μπεί νόμιμα στην Ελλάδα. Παράνομοι είναι Λαθρομετανάστες είναι.
    ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ??

    Λ Α Θ Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ν Α Σ Τ Ε Σ είναι όσο και αν η λέξη κάποιους τους κάνει να στραβώνουν.
    Και πραγματικά. Αν κακοπερνάνε οι άνθρωποι οι δρόμοι για να φύγουν είναι ανοικτοί και τα σκυλιά δεμένα. ΟΥΔΕΙΣ θα τους εμποδίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λογική που δαιμονοποιεί τον πρόσφυγα και όχι αυτόν που τον αναγκάζει να γίνεται πρόσφυγας, που ενοχοποιεί το θύμα της εκμετάλλευσης και όχι τον θύτη και εκμεταλλευτή είναι ρατσιστική, εθνικιστική και ξενοφοβική. Αυτή την λογική έχουν τα φασιστοειδή του ΛΑ.Ο.Σ., η ΝΔ, ο Πάγκαλος κ.α.

    Οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν ήρθαν για ...τουρισμό. Δεν το επέλεξαν καν να έρθουν εδώ. Εφτασαν, γιατί το επέλεξε η «μοίρα», γιατί η Ελλάδα είναι «πέρασμα», γιατί αυτή είναι η διαδρομή των δουλεμπόρων. Δε θα έφευγαν από τις χώρες τους, αν εκεί, κάθε τρία δευτερόλεπτα (!), δεν πέθαινε κι ένα παιδί από την πείνα. Δε θα έφευγαν από τις χώρες τους, αν πάνω από τα κεφάλια τους δεν πετούσαν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι «ιπτάμενοι άγγελοι» που θερίζουν αμάχους και προκαλούν τα καραβάνια των προσφύγων.

    Ολοι οι μετανάστες έχουν να διηγηθούν την ίδια ιστορία. Την ιστορία της ανέχειας, της φτώχειας, των πολιτικών διώξεων, του πολέμου και της καταστροφής. Οπως ακριβώς οι δικοί μας μετανάστες, όταν έφευγαν για την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Αμερική, τις στοές του Βελγίου.

    Είναι ακόμα πιό επίκαιρο το σύνθημα: "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε σεις του ΚΚΕ για ποιον εργατη τελος παντον ενδιαφερεστε για τον ελληνα η για τον λαθρομεταναστη.Για περαστε απο τη δικη μου δουλεια που καθε 15 μετρα εχει και καμερα ,και για να κατουρισω με χρονομετρανε αφου πρεπει να περασω μια ειδικη πορτα με μια καρτα.ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ,δεν ξερω τι σκοπιμοτητες εξυπηρετητε.ποιος σας κατευθυνει,τι εχετε κατα νου,Για ποια ασφαλιστικα δικαιωματα μιλατε? πατε καλα?εδω χασαμε τα δικα μας εμεις οι ελληνες και θα σκοτοθουμε για τους μουσουλμανους που βρωμισανε τον κοσμο?Ενα να ξερετε, στις επομενες εκλογες ο κοσμος θα σας αντιμετωπισει σαν προδοτες του εθνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν είναι παράνομοι γιατί δεν τους συλλαμβάνει η αστυνομία;;;
    και δεύτερον αν ήταν νόμιμοι μετανάστες και ζούσαν οπως ζουν δεν θα υπήρχε το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.