Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις στην Κυπαρισσία για τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου στο συλλαλητήριο των Φιλιατρών

Έντονη δυσφορία προκαλεί στην Κυπαρισσία η παρουσία και ομιλία του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου στα Φιλιατρά για να στηρίξει το δίκαιο αίτημά μας για την δημιουργία δεύτερου δήμου στην Τριφυλία του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.

Η ενέργεια του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου έχει εγείρει συζητήσεις στην Κυπαρισσία και ειδικότερα σε εκλεγμένους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης του Δήμου.
Τις επόμενες μέρες η μείζονα αντιπολίτευση ..........

προτίθεται να φέρει το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για να πάρουν απόφαση για ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της ενέργειας του σεβασμιότατου να παραστεί στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στα Φιλιατρά και να στηρίξει το αίτημα των Φιλιατρών για δεύτερο δήμο στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΟ
Από πότε ο μητροπολίτης θα πρέπει να παίρνει την άδεια από τους εκλεγμένους αιρετούς της Κυπαρισσίας για το που θα πάει, που θα παραστεί και τι θα πει???
Ο Σεβασμιώτατος ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ και ήρθε στα Φιλιατρά τα οποία ανήκουν και αυτά -αν δεν το ξέρουν οι τοπικοί άρχοντες της Κυπαρισσίας- στην πρώην επαρχία της Τριφυλίας και θέλησε να στηρίξει ένα δίκαιο αίτημα για δημιουργία δεύτερου δήμου στην Τριφυλία.
Δεν το καταλάβαμε καλά. Μήπως ο Μητροπολίτης θα πρέπει να καταθέτει στους αιρετούς καθημερινά Δελτίο κίνησης, δελτίο επισκέψεων και πλήρη αναφορά για το τι θα πει και που θα το πει???????
Ασχοληθείτε με κάτι πιο σοβαρό εκεί στην αντιπολίτευση του Δήμου και αφήστε τους ελέγχους στον Δεσπότη.

Σεβασμιώτατε δεν παίρνετε την μητρόπολη και να την μεταφέρετε στην παλία της έδρα στους Χριστιάνους Φιλιατρών?????? Εκεί ήταν κάποτε πριν την αρπάξουν και την πάνε στην Κυπαρισσία.
Εμείς θα το θέλαμε να σας έχουμε κοντά μας.

7 σχόλια:

  1. Ο Δεσπότης δεν είναι της Κυπαρισσίας, είναι όλης της Τριφυλίας και της Ολυμπίας, και τα Φιλιατρά είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τριφυλίας. Έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Εκτός αν δεν έχουμε Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζουμε στο ψήφισμα τους να μην κυρήξει η αντιπολίτευση τον δεσπότη ως "persona non grata"* (=ανεπιθύμητο πρόσωπο) όπως έκαναν με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

    Persona non Grata = Η λατινογενής έκφραση persona non grata, (περσόνα νον γκράτα), σημαίνει ανεπιθύμητο πρόσωπο και αποτελεί όρο του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα βασικό όρο στις σύγχρονες Διπλωματικές σχέσεις.

    Ο χαρακτηρισμός persona non grata χρησιμοποιείται σε διακοπή διεθνών σχέσεων (συνηθέστερα διμερών), ή σε άρση διαπίστευσης προσώπου που δια λόγου ή έργου προσέβαλλε τη Χώρα στην οποία ήταν διαπιστευμένο. Πρόσωπα χαρακτηριζόμενα ομοίως είτε υποχρεούνται σε άμεση αναχώρηση, είτε απαγορεύεται η είσοδός τους στη Χώρα, (τουλάχιστον ως διαπιστευμένα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχαν συνηθίσει με τον αείμνηστο Στέφανο και τώρα τους κακοφάνηκε...
    Ξύδι κυπαρισσσάκια, ξύδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχόλιο αναγνώστη που μας ήρθε με e-mail

    θα του επιβάλλουν την ποινή της ακοινωνησίας για 3 χρόνια για το ότι τους πήγε κόντρα.
    Ακου αντιδρούν. Γιατί ρε σείς; Μητροπολίτης Κυπαρισσίας είναι ο Δεσπότης;
    Η νομίζετε ότι δεν πρέπει να έχει άποψη και θέση;

    Εγω δίνω συγχαρητήρια στον δεσπότη που στήριξε αυτό το αίτημα και βρέθηκε στο συλλαλητήριο της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σεβαασμιωτατε

    αν δεν σας θελουν οι ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ σας πρσκαλουμε
    να μεταφερεται την ΕΔΡΑ της ΑΓΙΟΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ στην ΦΥΣΙΚΗ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑ που ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ!

    NLS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και αφηστε τους να φτιαξουν κι ενα τζαμι για να προσευχονται οι μουσουλμανες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακούστε ο Δέσποτας δεν είχε καμία δουλειά να αναμιχθεί με πολιτικά πράγματα.
    Αν θέλει να προσφέρει έργο θα έπρεπε να κατακρίνει αυτούς που δηλητηριάζουν τις σχέσεις των δυο πόλεων και είναι πολλοί λίγοι,
    μετριούνται στα δάχτυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.