Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Επιστολή του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Κου Δημήτρη Σωτηρόπουλου.

Φίλοι συμπολίτες
Μετά από αυτά που συμβαίνουν στην πόλη μας και που έχουν να κάνουν με το συζητούμενο σχέδιο «Καλλικράτης », νοιώθω την υποχρέωση ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου μας και εκπροσωπώντας όλη την παράταξη, να σας ενημερώσω.

Πρέπει να είστε ενημερωμένοι διότι οι αποφάσεις μας στο δημοτικό συμβούλιο είναι πολύ καθοριστικές για το μέλλον της πόλης μας και των κατοίκων της.
Πρέπει να γνωρίζετε ποιοι ενεργούν για λογαριασμό σας και αν με τις αποφάσεις τους εξυπηρετούν τα δικά σας συμφέροντα και γενικότερα της περιοχής μας.
Εδώ και μήνες από την αρχή που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το σχέδιο «Καλλικράτης », πήραμε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση (όλες οι παρατάξεις) για τα εξής:


1. Συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν με την αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης, δηλαδή συμφωνήσαμε επί της αρχής στο σχέδιο «Καλλικράτης ».

2. Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ αυτόνομο και ανεξάρτητο.

3. Αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με έδρα τα Φιλιατρά, αν απορριφθεί πλήρως το αίτημά μας για αυτονομία του δήμου μας.

Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφασή μας μέχρι την 29/4/2010 όπου δημοσιεύτηκε η χωροταξική κατανομή των νέων «Καλλικρατικών » δήμων.
Το σχέδιο που παρέδωσε προς διαβούλευση η κυβέρνηση προβλέπει δήμο Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία και περιλαμβάνει τους δήμους Αετού, Αυλώνα, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και κοινότητα Τριπύλας. Επίσης το σχέδιο αποκλείει την παραμονή ανεξάρτητου δήμου μικρότερου των 12.000 κατοίκων, δηλαδή αποκλείει την ανεξαρτησία οποιουδήποτε δήμου στην Μεσσηνία πλην της Καλαμάτας.
Μετά απ’ αυτά συγκλήθηκε δημοτικό συμβούλιο την 29/4/2010 για να ξανασυζητήσουμε το θέμα.
Στην συνεδρίαση αυτή συνέβησαν και ελέχθησαν διάφορα περίεργα και αψυχολόγητα από την πλευρά του δήμαρχου και της παράταξής του καθώς και της ελάσσονος μειοψηφίας. Συνέχισαν να υποστηρίζουν την αυτονομία του δήμου μας, όταν αυτό έχει αποκλειστεί. ΓΙΑΤΙ; Οι επόμενες ημέρες θα εξηγήσουν γιατί πήραν την απόφαση αυτή, που δεν θα έβγαζε πουθενά.

Εμείς, ως μείζων μειοψηφία, παραμείναμε, όπως άλλωστε είχαμε ψηφίσει ΟΜΟΦΩΝΑ στη θέση ότι συμφωνούμε με τον δήμο Τριφυλίας διεκδικώντας την έδρα στα Φιλιατρά. Μια θέση που είναι εφικτή και μπορούμε να την διεκδικήσουμε με πάρα πολλές πιθανότητες.
Την 4/5/2010 στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος αλλάζοντας πάλι θέση πρότεινε κάτι που ήδη εμείς γνωρίζαμε ότι θα προτείνει και που το μεθόδευε εδώ και δυό - τρία χρόνια πριν. Πρότεινε λοιπόν ο κ. δήμαρχος το εξωφρενικό για μας και για την πόλη μας να ζητήσουμε να δημιουργηθεί δήμος Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους.
Παραχωρεί έτσι θέλει την έδρα του υποτιθέμενου νέου δήμου στους Γαργαλιάνους, όταν μέχρι τώρα δεν διαπραγματευόταν κανένας, ούτε ο ίδιος, να παραχωρήσουμε την έδρα σε κανέναν. Πρότεινε δε αυτό όταν οι Γαργαλιάνοι αποφάσιζαν την ίδια ώρα να ενωθούν με το δήμο Νέστωρος (Χώρα).
Η πρόταση αυτή και τελικά η απόφαση της πλειοψηφίας δεν έχει κανένα έρεισμα παρά μόνο κομματικό.
Ο δήμαρχος πήρε την ευθύνη μαζί με όλη τη δημοτική παράταξή του, να οδηγήσει τα Φιλιατρά εκεί που δεν θέλει σχεδόν κανένας συμπολίτης μας και να το κάνει με υποτελή τρόπο.

Χάριν του κομματικού συμφέροντος παραχωρεί την έδρα του δήμου στους Γαργαλιάνους.
Απεμπολεί κάθε συμφέρον της πόλης μας γιατί πιστεύει ότι τον ευνοεί η κομματική σύνθεση του νέου δήμου με τους Γαργαλιάνους.
Ποιος είναι αυτός που δεν το βλέπει αυτό;
Ποιος είναι αυτός που μπορεί να πιστεύει ότι είναι καλύτερος ένας δήμος με τους Γαργαλιάνους και όχι ένας μεγάλος, δυνατός και με άπειρες προοπτικές δήμος Τριφυλίας;
Θα έχουν ιστορική και διαχρονική ευθύνη ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του για την ανεύθυνη και ζημιογόνα για την πόλη μας απόφασή τους.
Αν οι ταγοί του τόπου δεν μπορούν να χαράζουν νέους δρόμους και να οδηγούν το λαό τους μπροστά στην ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ενεργούν με μικροκομματικά κριτήρια, γίνονται επικίνδυνοι.

Εμείς επιμένουμε και το ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο, στη δημιουργία «δήμου Τριφυλίας με έδρα τα Φιλιατρά».
Εμείς έτσι βλέπουμε την ανάπτυξη και το μέλλον της πόλης και της περιοχής μας χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Σας καλούμε αγαπητοί συμπολίτες σε ετοιμότητα αν και εσείς συμφωνείτε μαζί μας, προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την συνειδητή υποβάθμιση της πόλης μας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Φιλιατρών
Δημήτρης Σωτηρόπουλος

7 σχόλια:

  1. Κε Σωτηρόπουλε σε αυτό το blog χωράνε όλες οι απόψεις και φυσικά η επιστολή σας δημοσιεύθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Σωτηρόπουλος9 Μαΐου 2010 στις 2:18 π.μ.

    Θέλετε να πείτε κάτι X-treme; Γιατί αυτοαμφισβητείσθε; Εξέφρασα εγώ κάποια άποψη για τις δημοσιεύσεις σας; Ευχαριστώ για τη δημοσίευση, που δεν είναι για όφελος δικό μου, αλλά για ενημέρωση των συμπολιτών μας ή έχετε άλλη άποψη;
    Και πάλι ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Σωτηρόπουλε δεν σας είπε τίποτα ο συνδιαχειριστής του blog. Ούτε αυτοαμφισβητήθηκε όπως αναφέρετε.
    Είδα μέσα στο e-mail την επικοινωνία σας και την απάντηση του σε εσάς και υποθέτω ότι επειδή πέρασαν κάποιες ώρες μέχρι την δημοσίευση ΠΙΘΑΝΟΝ ο συνδιαχειριστής πήγε να σας διαλύσει τυχούσα υποψία σας περί μη δημοσίευσης του κειμένου που αποστείλατε.

    Λυπάμαι για την παρεξήγηση.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε Σωτηρόπουλε πραγματικά με κάνατε να απορήσω με το σχόλιο σας. Ποιός αυτοαμφισβητήθηκε;
    Όπως επίσης πρέπει αν πω ότι το σχόλιο σας με στεναχώρησε λίγο.
    Είμαι μέλος της πενταμελούς ομάδας διαχείρισης του blog και όλοι μας προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χωρίς αποκλεισμούς απόψεων χωρίς τίποτα.

    Παρά το γεγονότος ότι σαν ομάδα υποστηρίζουμε την δημιουργία δεύτερου δήμου στην περιοχή μας που ως νέοι άνθρωποι βλέπουμε λίγο πιο μακρυά από τους μεγαλύτερους και πιστεύουμε ότι θα είναι καλύτερα σε σχέση με τον σχεδιασμό που υπάρχει αυτή την στιγμή, εν τούτοις σας έγραψα ότι εδώ χωράνε όλες οι απόψεις. Ακόμα και οι αντίθετες όπως είναι η δική σας.
    Και μακάρι να είχαμε πιο συχνά τις όποιες απόψεις σας για να τις φιλοξενήσουμε στο φιλιατρινό μας blog.

    Δεν είπα ότι αμφισβητήσατε ότι θα δημοσιευθεί ή κάτι τέτοιο.
    Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους εκλεγμένους δημοτικούς άρχοντες της πόλης μας.
    Και ευχαριστώ πολύ τον διαχειριστή που είδε στο email το τι συνέβη και σας απάντησε.

    Εαν ο διαχειριστής νομίζει ότι έπεσα σε σφάλμα μπορώ αυτή την στιγμή να υποβάλω την παραίτηση μου.

    Ενας εκ των διαχειριστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. X-treme τι είναι αυτά που διαβάζω?
    Μόνο σαν αστείο μπορώ μα παρω την τελευταία σου δήλωση περι παραίτησης.
    Μάλλον παρανόησε ο κος Σωτηρόπουλος αυτό που έγραψες και δημιουργήθηκε η παρεξήγση.

    Σου λέω απο τώρα ότι ενδεχόμενη τετοια πρόταση για παραίτηση σου απο εμενα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν θελήσεις μπορώ να παραιτηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά. Αυτά θα τα κουβεντιάσουμε στο skype. Δεν είναι για εδώ.

    Επειδή είδα ότι το θέμα έπεσε πάρα πολυ χαμηλά (πέρασε ήδη στην δευτερη σελίδα του blog λόγω των πολλών αναρτήσεων, καλό θα ήταν να το κουβεντιάσουμε το θέμα με ανταλλαγή απόψεων στο Φιλιατρά Forum όπου το θέμα δεν θα χαθεί.

    Θεωρώ ότι το όλο θέμα με τον Καλλικράτη είναι κρίσιμο και σε blog δεν γίνεται συζήτηση.
    Νομίζω oτι ο καταλληλότερος χώρος για κάτι τέτοιο είναι το Φιλιατρά Forum

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.