Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Μετά την ομάδα "Ζ" ξεκινάει και η λειτουργία δίκυκλης αστυνόμευσης "ΔΙΑΣ" στη Μεσσηνία.

Απάντησε ο Σπύρος Βούγιας στην Νάντια Γιαννακοπούλου

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βούγιας, σε απάντηση του σε αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 09/04/10, μετά από καταγγελίες πολιτών, σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά ληστειών σε σπίτια και βενζινάδικα στην Καλαμάτα, στο Μελιγαλά, στα Αρφαρά αλλά και σε όλο το νομό Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι για την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας στη Μεσσηνία λαμβάνονται τα παρακάτω μέτρα:

Α) Σχεδιασμένη ανάπτυξη των πεζών και εποχούμενων περιπολιών σε περιοχές που εμφανίζεται αύξηση της εγκληματικότητας, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Β) Μετά τη συγκρότηση της ομάδας ʽΖʼ αποτελούμενης από 10 αστυνομικούς, η οποία δραστηριοποιείται στην πόλη της Καλαμάτας, για τη διαχείριση της καθημερινότητας και την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών με θετικά αποτελέσματα, βρίσκεται στο στάδιο της εκπαίδευσης και εντός του Μαΐου θα ξεκινήσει η λειτουργία της δίκυκλης αστυνόμευσης ʽΔΙΑΣʼ με 12 αστυνομικούς σε 3 βάρδιες.

Γ) Συνεχής αστυνόμευση και έλεγχος των ομάδων πληθυσμού που συνήθως διαπράττουν κλοπές.

Δ) Ανάπτυξη συνεργασίας με φορείς με σκοπό την κινητοποίησή τους στην άσκηση της αντεγκληματικής πολιτικής.

Μάλιστα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας δόθηκαν εκ νέου εντολές για αύξηση της δραστηριότητας και αποτελεσματικότητάς της, ώστε να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό η πρόληψη και καταστολή κάθε μορφής εγκληματικότητας στη Μεσσηνία, σε συνεργασία με τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες και φορείς, για την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων του νομού.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κλείνοντας την απάντησή του προς την κ. Γιαννακοπούλου, τόνισε ότι στα πλαίσια της αστυνόμευσης στη Μεσσηνία πραγματοποιούνται πεζές και εποχούμενες περιπολίες, μετά από ανάλυση των τοπικών δεδομένων και επαναπροσδιορισμός της δράσης της Αστυνομίας, όπως με την αύξηση της παρουσίας αλλοδαπών κατά την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής ή με την εντατικοποίηση της δράσης της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων σε σημεία όπου υπάρχει κακή κατάσταση στο οδικό δίκτυο και αυξανόμενος αριθμός ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.