Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ολυμπιακός: Από βαριά έως... εξοντωτική η καμπάνα!

Από βαριά έως... εξοντωτική αναμένεται να είναι η τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού ύστερα από όλα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ. Το πιθανότετο είναι ότι κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές, ενώ ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει για τέτοιου είδους επεισόδια ακόμα και αφαίρεση βαθμών, έως και αποβολή από το πρωτάθλημα!

Ο τραυματισμός του φροντιστή του ΠΑΟΚ εντός του αγωνιστικού χώρου πριν από την έναρξη του ματς μπορεί να επιφέρει στον Ολυμπιακό βαρύτατο πρόστιμο και σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 και 3 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ μπορεί να επιφέρει αφαίρεση βαθμών ή και αποβολή από το πρωτάθλημα.
Το τελευταίο σενάριο βέβαια είναι ακραίο και ..........

απίθανο να πραγματοποιηθεί, αλλά η αθλητική νομοθεσία το προβλέπει.

Επειδή το πρωτάθλημα βρίσκεται στα πλέι οφ, η αποβολή ή η αφαίρεση βαθμών -που στην πρώτη περίπτωση μπορεί να σημάνει και την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου- είναι από τα πλέι οφ, αλλά και η περίπτωση αυτή θεωρείται εξαιρετικά απίθανη.

Το πιο πιθανό λοιπόν είναι η τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές στο επόμενο πρωτάθλημα, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αυτή την τιμωρία, αφού είναι υπότροπος από την τιμωρία της έδρας του στο ματς με την Καβάλα.

Όλα θα εξαρτηθούν από τις εκθέσεις διαιτητή (γράφει στο φύλλο αγώνα όλα όσα έγιναν εντός του αγωνιστικού χώρου), παρατηρητή και αστυνομίας, που αναμένεται να είναι άκρως επιβαρυντικές και βεβαίως από την κρίση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague που αναμένεται να καλέσει την ερχόμενη Τρίτη σε απολογία τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.