Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ανοιξε πόρτα για την ίδρυση κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη. «Αν είχε ομάδα δεν θα έφευγε μόνη της από τη Ν.Δ.», απαντά η Ρηγίλλης

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, ένα 24ωρο μετά τη διαγραφή της από τη Ν.Δ., ενώ διαμηνύει στη Ρηγίλλης ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα.

Την ίδια ώρα, κομματικά στελέχη που ανήκουν στον κύκλο των συνομιλητών της εκτιμούν ότι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση δεν πρόκειται να εκδηλωθούν πριν από τις δημοτικές εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση, από τη Ρηγίλλης προειδοποιούν .........

ότι θα διαγραφεί κάθε στέλεχος το οποίο θα συμμετάσχει σε διεργασίες που θα πλήττουν τη συνοχή της Ν.Δ., ενώ θεωρούν ότι θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο για την πρώην υπουργό όχι μόνον να δημιουργήσει νέο κόμμα, αλλά και να βρει επαρκή ομάδα γαλάζιων βουλευτών που θα την ακολουθήσουν.

Στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν ότι η απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη να αντιταχθεί, έπειτα από σειρά προκλήσεων, στην επίσημη θέση του κόμματος και μάλιστα για ένα ζήτημα που προκαλεί την έντονη αντίδραση της κοινωνίας, όπως λένε, θα αποδειχθεί «μοιραίο πολιτικό λάθος» από την πλευρά της. «Δεν ξέρω τι θα κάνω, είναι πρόωρο... Κόμματα υπάρχουν όταν υπάρχουν οι κοινωνικές συνθήκες... Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για τη στήριξη της χώρας», ανέφερε χθες η πρώην υπουργός (στον Σκάι), όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, ενώ υπεραμύνθηκε της διαφοροποίησής της στη Βουλή, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να πάει «ενάντια στις αρχές της».

Την απόφασή της επικρότησε εμμέσως και ο πατέρας της, επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κων. Μητσοτάκης, αναφέροντας πως «είναι ευτύχημα ότι τα μέτρα ψηφίστηκαν» και πως πλέον «η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα ότι θα αποφύγει την πτώχευση».

Ντορικοί υπό παρακολούθηση. Η Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκε μόνη εκτός Ν.Δ., αλλά στη Ρηγίλλης έως και την τελευταία στιγμή βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς δεν απέκλειαν τον δρόμο της ρήξης με την κομματική ηγεσία να ακολουθήσουν κι άλλα στελέχη που βρίσκονται σε «ανοικτή γραμμή» μαζί της ή κινούνται στον χώρο των μητσοτακικών.

Στον κύκλο των «υπόπτων» είχαν βρεθεί τουλάχιστον δέκα γαλάζιοι βουλευτές και έως το απόγευμα της Πέμπτης επιτελικά στελέχη του κόμματος διατηρούσαν επιφυλάξεις για 3-4, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι μόνον η πρώην υπουργός θα υπερψήφιζε τη συμφωνία στήριξης της ελληνικής οικονομίας από Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Κομματικοί παράγοντες δεν έχουν αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη ομάδα θα βρίσκεται στο εξής στο «μικροσκόπιο», όπως και οι κινήσεις της Ντ. Μπακογιάννη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι βέβαιο ότι η ομάδα των βουλευτών που βρίσκονταν έως τον περασμένο Νοέμβριο δίπλα στην πρώην υπουργό έχει πλέον συρρικνωθεί. Τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι και η προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή φανερώνει πως «τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει» και πως η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών στοιχίζεται πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά. «Αν η Ντόρα είχε ακόμη στρατό, προχθές δεν θα έφευγε μόνη της, αλλά έστω και λίγοι μετρημένοι στα δάχτυλα σε πρώτη φάση θα την ακολουθούσαν» λένε στελέχη της Ρηγίλλης.

Είναι δεδομένο ότι οι μέχρι πρότινος «στρατηγοί» της Ντ. Μπακογιάννη, όπως οι Ευάγγ. Μεϊμαράκης και Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ακολουθούν τη δική τους αυτόνομη πορεία, ενώ με τη νέα κομματική ηγεσία συστρατεύονται και όσοι από τους καραμανλικούς του κόμματος είχαν προκρίνει την υποψηφιότητά της στη μάχη της διαδοχής- όπως ο Νικ. Δένδιας ή ο Αθ. Νάκος, ο οποίος συνυπέγραψε και τη διαγραφή της από το κόμμα!

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Αν ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι η ώρα έφτασε να απαλλαγούμε από τα καρκινώματα και δεν έχουμε διδαχτει από τα λάθη του παρελθόντος ,τότε λυπάμαι αλλά μαλλον δεν έχουμε καθόλου κρίση σαν πολίτες αυτής της χώρας ,αλλά και σαν ψηφοφόροι!!!Η Ντόρα δεν πήρε το μήνυμα από τον κόσμο της ΝΔ φαίνεται και φυσικά επιθυμεί να παίζει το παιχνίδι του πατερούλη της αφού ως εκ θαύματος οι απόψεις τους για το σύμφωνο σταθεροτητας-ξεπουλήματος ταυτίζονται απόλυτα !!Είναι προκλητική η στάση της ,ας πάει σπίτι της να αφήσει να δοκιμαστούν αλλοι ,αφου η ίδια απέτυχε παταγωδώς ..για να μη θυμηθούμε τη θητεία της στο Υπ.Εξωτερικών που τα έκανε μούσκεμα ,λίαν επιεικώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και λίγα έγραψες, φίλε μου, και λίγα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.