Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Προκήρυξη Προγράμματος "ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010"

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013(ΕΠΑΝ ΙΙ) ΕΦΕΠΑΕ, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης της πράσινης επιχειρηματικότητας, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ προκήρυξε το Πρόγραμμα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010».

To Πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την ενίσχυση των ........

υφιστάμενων ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, καθώς επίσης και συγκεκριμένων επιχειρήσεων ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που δρουν υποστηρικτικά σ' αυτές, για την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής τους διαδικασίας και την εν γένει παραγωγική αλυσίδα.
Το πρόγραμμα ενισχύει δράσεις διαχείρισης, ανακύκλωσης, διάθεσης αποβλήτων, εξοικονόμησης ενέργειας, ενσωμάτωσης προτύπων, συμβουλευτικών υπηρεσιών, κ.λπ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ.€ με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.

Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.
Το ποσοστό της δημόσιας δαπάνης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου ανέρχεται στο 45%, ενώ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο 40%.
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατεθούν σε διάστημα 7 ημερολογιακών ημερών από την ολοκλήρωση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των προτάσεων.
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι 25η Μαΐου 2010 και η καταληκτική ημερομηνία η 18η Ιουνίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες:

www.efepae.gr

www.antagonistikotita.gr

www.diaxeiristiki.gr

www.ggb.gr

καθώς επίσης τα κατά τόπους Επιμελητήρια και τις συνεργαζόμενες με τον ΕΦΕΠΑΕ Συνεταιριστικές Τράπεζες, όπως περιγράφονται λεπτομερώς στο παράρτημα του Οδηγού του Προγράμματος.
Γραφείο Ενημέρωσης Επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας (πλατεία 23ης Μαρτίου), υπεύθυνος κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, τηλ. 27210 63548, 27210 62200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.