Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Συναντήθηκαν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με την Υπουργό παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου Με τα προεδρεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τους κλάδους τους εν όψει του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου παιδείας για το νέο σχολείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις της Υπουργού και προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μετά την συνάντηση η Κα Διαμαντοπούλου είπε: ......

Το Νέο Σχολείο είναι μια μεγάλη αλλαγή που αφορά το τι και πως μαθαίνουμε στο σχολείο. Αφορά νέα προγράμματα, αλλαγές στις μεθόδους διδασκαλίας, νέα εργαλεία, ψηφιακό σχολείο. Το νέο σχολείο αφορά προγράμματα, υποδομές και νομοθετικές ρυθμίσεις.

Αρχίζουμε τη συζήτηση της πρώτης νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τους εκπαιδευτικούς ως πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι περιγράφουμε το πώς θέλουμε το νέο δάσκαλο. Με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, με την πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ, με το δόκιμο εκπαιδευτικό, τη λειτουργία του σχολείου με σωστό τρόπο, ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι στο σχολείο -και να είναι για σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς την επιλογή στελεχών.

Πάνω από όλα θέλω να διαβεβαιώσω ότι το νομοσχέδιο έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας.
Η όλη προσπάθεια θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς αλλά για τον μαθητή. Γιατί πρώτα είναι ο μαθητής.


2 σχόλια:

  1. ΣΤΙΣ 22 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.