Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι για τους φορολογικούς ελέγχους

Ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων λιανικής από τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξεκίνησαν σήμερα οι φορολογικές αρχές, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία διαμαρτύρεται για εκβιασμό του κλάδου.

Η ΟΒΕ επισημαίνει ότι οι αποδείξεις εκδίδονται μόνο για όσους καταναλωτές το ζητήσουν και δεν έχουν φορολογική αξία γιατί οι φόροι οριστικοποιούνται τεκμαρτά με την αγορά των καυσίμων.

«Η πρακτική εντυπωσιασμού των καταναλωτών .........

και απειλών προς τους βενζινοπώλες μας βρίσκει εντελώς αντίθετους γιατί δεν αποβλέπει σε καμιά δίωξη της φοροδιαφυγής ή του λαθρεμπορίου», προσθέτει η Ομοσπονδία.

Το φορολογικό καθεστώς των πρατηρίων καυσίμων αλλάζει από 1ης Μαΐου, οπότε οι βενζινοπώλες θα φορολογούνται και θα αποδίδουν ΦΠΑ με βάση τα βιβλία εσόδων εξόδων και όχι με τεκμαρτό τρόπο.

Η ΟΒΕ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη, στην οποία υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν, «όταν υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που πρέπει να ρυθμισθούν πριν την μετάταξη στην Β΄ κατηγορία βιβλίων να υποστηρίξουμε την υποχρεωτική έκδοση αποδείξεων για τις βενζίνες».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.