Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Απάντηση Μπαντζελή σε Νάντια Γιαννακοπούλου για τα μέτρα για την αποτροπή ελληνοποιήσεων εισαγόμενης πατάτας

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε απάντηση της σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ανακοίνωσε ότι εκ μέρους του Υπουργείου γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε τη φετινή χρονιά να μην εντοπιστούν φαινόμενα παράνομων ελληνοποιήσεων εισαγωγών πατάτας.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μπατζελή ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι το Υπουργείο διενεργεί ελέγχους καταλληλότητας των νωπών οπωροκηπευτικών και της πατάτας σε όλη την εμπορική αλυσίδα, ενώ οι έλεγχοι διενεργούνται από τις Διευθύνσεις Γεωργίας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Ειδικότερα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εφαρμόζει την υποχρεωτική τυποποίηση των νωπών οπωροκηπευτικών σε όλα τα στάδια διακίνησής τους στην εμπορική αλυσίδα, γεγονός που εξασφαλίζει στην αγορά σύστημα αναγνωρισιμότητας για κάθε προϊόν.

Επιπλέον, με τη λειτουργία του προγράμματος ..............

«Βάση δεδομένων των συναλλασσομένων στον τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών» καθίστανται υποχρεωτικές οι αναγγελίες για όλα τα φορτία που εισάγονται, εξάγονται και διακινούνται από και προς τις χώρες της Ε.Ε., με σκοπό τη διάθεση στην αγορά ποιοτικά κατάλληλων προϊόντων και την προστασία των καταναλωτών, ενώ σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι όροι, επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις.

Σχετικά με τα προϊόντα φυτικής προέλευσης δίνεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε τα εισαγόμενα προϊόντα να είναι ασφαλή και με σωστή επισήμανση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τον αποκλεισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού με τα εγχώρια προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.