Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ο Οδυσσέας Βουδούρης για τους πυροσβέστες

Αγωνία επικρατεί στο σώμα των πυροσβεστών μετά την ανακοίνωση για περικοπή των επιδομάτων, της επικείμενης αύξησης του συνταξιοδοτικού ορίου ηλικίας και της υπό αίρεση ένταξής τους στην κατηγορία των ανθυγιεινών και επικίνδυνων επαγγελμάτων.

Η αγωνία αυτή εντείνεται ύστερα από την ανακοίνωση για αλλαγές του ωραρίου και ιδιαίτερα την εφαρμογή του 8ώρου στις υπηρεσίες του σώματος στην περιφέρεια.
Η εφαρμογή αυτού του μέτρου δημιουργεί .............

σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σταθμών και υψηλό κόστος μετακίνησης για τους πυροσβέστες.

Η ανασφάλεια που δημιουργείται σε ένα τέτοιο σώμα, που έχουμε κατανοήσει την αναγκαιότητα του τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις και στους ίδιους του πολίτες. Η πυροπροστασία, μαζί με τον τομέα της υγείας και της παιδείας, δεν πρέπει να υποστεί περικοπές λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού όλοι ξέρουμε ότι η συμβολή τους στην προστασία του φυσικού πλούτου είναι ανεκτίμητη.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΠΑΠΑ με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Τασσούλα, διαφάνηκε η επανεξέταση προσαρμοσμένων κατά περίπτωση λύσεων στο θέμα του ωραρίου.
Στη βάση των παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός:

1. Πως πρόκειται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που προκαλούνται στους περιφερειακούς σταθμούς από τις αλλαγές του ωραρίου; Πώς για παράδειγμα θα λειτουργήσουν πλήρως οι σταθμοί Γαργαλιάνων, Πύλου, Μελιγαλά και Κυπαρισσίας στους οποίους οι απασχολούμενοι πυροσβέστες μετακινούνται καθημερινά από την Καλαμάτα ή άλλα μέρη της Μεσσηνίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Oδυσσέας Βουδούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.