Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός στον τελικό Κυπέλλου...

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδικούν το Σάββατο (18:30, ΝΕΤ) στο κλειστό του Ελληνικού τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο -κάτοχος του τίτλου και πολυνίκης του θεσμού με 12 τρόπαια- Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να στεφθεί κυπελλούχος για 6η διαδοχική φορά, ενώ ο Ολυμπιακός, που μετρά 7 τίτλους Κυπέλλου, είναι διψασμένος για τον πρώτο τίτλο του από το 2002, όταν πριν από 8 χρόνια είχε κατακτήσει πάλι το Κύπελλο με προπονητή τον Σλόμπονταν Σούμποτιτς.

Για 3η διαδοχική χρονιά, προκύπτει η «μητέρα των μαχών» στον τελικό του Κυπέλλου, με τον ........

Παναθηναϊκό να έχει αναδειχτεί νικητής και τις δύο προηγούμενες απέναντι στον Ολυμπιακό, στο κλειστό του Ελληνικού, το 2008 και το 2009. Αυτή θα είναι και η τρίτη διαδοχική φορά, που το κλειστό του Ελληνικού επιλέγεται ως έδρα διεξαγωγής της καταληκτικής αναμέτρησης στον θεσμό του Κυπέλλου.

Ομπράντοβιτς και Γιαννάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε προπονητικό επίπεδο για 33η φορά στην καριέρα τους σε επίσημο παιχνίδι, με τον Σέρβο τεχνικό του Παναθηναϊκού να μετρά 24 νίκες.

Σε τελικό Κυπέλλου, ο Ομπράντοβιτς έχει χαμογελάσει τελευταίος και τις τρεις φορές που βρήκε όρθιο στον διπλανό πάγκο τον Γιαννάκη, δηλαδή το 2006 (Μαρούσι) και τις δύο προηγούμενες χρονιές, 2008 και 2009 (Ολυμπιακός).

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει το Σάββατο να στεφθεί Κυπελλούχος, τότε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα περάσει μόνος πρώτος στη λίστα των προπονητών με τα περισσότερα τρόπαια στον θεσμό, αφού «συγκατοικεί» με τον Γιάννη Ιωαννίδη στην πρώτη θέση με 6 νίκες σε 8 συμμετοχές στον τελικό.

Ήδη, πάντως, είναι πρώτος όσον αφορά στον αριθμό των τίτλων Κυπέλλου με την ίδια ομάδα, καθώς και τις 6 φορές βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ενώ ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού μετρά πέντε «κούπες» με τον Άρη και μία με τον Ολυμπιακό.

Από το 1976 μέχρι και το 1994, ο Κυπελλούχος Ελλάδας κρινόταν μέσα από τελικό. Από το 1995 έως το 2004, οι Κυπελλούχοι διεκδικούσαν το τρόπαιο σε φάιναλ φορ (10), ενώ από το 2005 η διοργανώτρια αρχή, δηλαδή η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), επανέφερε τον τελικό (άνευ φάιναλ φορ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.